Gelen telefonlara durumu nedeniyle cevap veremeyen Kaya herkese teşekkür etti. Kaya yayınladığı mesajda "Burnumdan küçük bir operasyon geçirdim. Rahat nefes almama mani olan kemiği aldırdım. Konuşma güçlüğü nedeniyle telefonlarınıza cevap veremiyorum. Lütfen kusuruma bakmayın... Anlayışınıza çok çok teşekkürler, sevgi ve selamlar..." ifadelerini kullandı.
 
Beşikdüzü’nden Yükselen Ses
 
Beşikdüzü’nde AK Parti’ye gönül vermiş çok sayıda okurumuz bizlere ulaştı.  AK Parti’nin Beşikdüzü’nde aday çıkarmayarak MHP’nin adayının destekleneceği yönünde çıkan söylemlerden büyük bir üzüntü duyduklarını ve tedirginlik yaşadıklarını ifade eden okuyucularımız, “İlçemizde merkezi iktidarımız yerel yönetimle buluştuktan sonra tarihinin en büyük hizmetleri yapıldı, yapılıyor. Bu projelerin devamı ve tamamlanabilmesi için Beşikdüzü’nün AK Partili belediye başkanına ihtiyacı var. Her yapılan seçimde AK Parti oyların artarak devam ettiği Beşikdüzü ilçemizde bu ivme önümüzdeki yerel seçimlerde de devam edecektir. Partimizin büyüklerinin bizleri kıracak ve üzecek  böyle bir adımı atmayacağına gönülden inanıyoruz” dediler.
 
Halkımızın Emrinde Olacağız
 
Kısa bir süre önce göreve atanan AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun yerel seçimler öncesi kısa bir süre içerisinde yönetim kurulunu oluşturarak çalışmalara başlayacaklarını açıkladı. Başkan Ahmet Uzun, “Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Vakfıkebir’e gelecek hizmetlerin takipçisi ve halkımızın emrinde olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.  Türkiye hak ettiği konuma gelebilmek için çok mücadele etti. Bu mücadelede AK Parti kadrolarının, AK Parti teşkilatlarının, her birinin ayrı emeği var. Başta Genel Başkanımızın ve Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu bu yürüyüşe, bu kutlu davaya kimin ne emeği varsa, hepsinden Allah razı olsun. Bizlerde bu kutlu yürüyüşte bir nefer olarak var gücümüzle çalışacağız” dedi.
 
Vakfıkebir’e Dev Hizmet
 
Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, ilçe müftülüğü olarak gerçekleştirmiş oldukları proje ve çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Bugünkü değeriyle yaklaşık 15 milyonluk maliyete sahip Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu eğitim kompleksinin yakın zamanda tamamlanacağı müjdesini veren İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, "Müftülüğümüz gözetim ve denetiminde yükselen eğitim kompleksimizin tamamlanmasına az kaldı. İç donanım bitti. Çevre düzenlemesi için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu eğitim kompleksinin tamamlanması için başlangıçta 8 milyon maliyeti olacağını tahmin etik. Ancak gelinen noktada bu maliyetin üzerinde bir harcama yapılmak zorunda kalındı. Şu ana kadar harcanan 9 milyon 200 bin TL'nin dışında, iç kısım tefrişi ile çevre düzenlemesi için 1 milyon 300 bin TL'ye ihtiyaç vardır. Bu vesile tüm kardeşlerimizi bu hayır hizmetine davet ediyoruz. Bu hayır seferberliğidir. Eğitim kompleksi, 200 yatak kapasiteli pansiyon, 250 öğrenci kapasiteli derslikler, okul öncesi dönem din eğitimi projesi kapsamında, 4-6 yaş grubu 120 ile 150 öğrencinin Kur’an eğitimi ve öğretimi göreceği dersliklerden oluşuyor.  Müessesemizin tamamlanıp faaliyete başladığında, hem ilçemizin hem de ilimizin sınırlarını aşan geniş bir bölgeye hizmet edeceğini umuyoruz. Bir an önce tamamlanabilmesi için, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Yüce Allah’ın inayetine sığınıyor, duyarlılıklarından kuşku duymadığımız hayırsever halkımızın, derneğin ilgili hesap numaralarına yada şahsen müftülüğümüze ve dernek başkanı Ali Dunay hocamıza gelerek yardımda bulunmalarını bekliyoruz” dedi.

Çocuklarımız Üşümesin
 
MHP Kadın Haklarından Sorumlu Komisyon Başkanı Emine Emirzeoğlu: “Yardımlaşma, hayatımızda çeşitli şekillerde kendisini gösterir. İnsanların tek başına yapamadıklarını, destekçi olarak, sahip çıkmak insanlık görevidir.  Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Haklarından Sorumlu Komisyon Başkanı olarak gücümüzün yettiği kadar, özellikle annelerimize arka çıkarak bu zor kış günlerinde üşüyen çocuklarımızı ısıtma çalışmalarımız başlamıştır. Toplumun içinde insanlar iş bölümü yaparak yardımlaşma gösterirler. Değirmencinin buğdayları öğüterek un haline getirmesi, ekmeği fırıncının üretmesi, iş bölümüne bir örnektir” dedi.
 
Üzerimize Düşen Görevi Yapmalıyız
 
MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım hayvan hakları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tarım, “Hayvanlara zulmün cezası ağırdır. Çünkü hayvanların Allah'tan başka koruyucusu yoktur. Hayvanlar riayet edilmesi gereken haklara sahiptir. Bu durum da çevremize baktığımızda yapabilir olup da yapmadıklarımızla hayvanlara yapılan eziyetlerde birey olarak payımız olduğu gerçeği aşikârdır. Malumumuz olduğu üzere kış mevsimine girdik ve bu olay çok vahim durumlar arz etmektedir. Bizler MHP’liler olarak insana verdiğimiz değer kadar, hayvanlara değer verildiğini göstermek bilincinde kendimizi taraf olarak görmekteyiz. Çözüm olarak hem belediyelerin, hem devletin yetkili mercilerinin ve hem de diyanetin seferber olarak üstüne düşen görevleri yapmasını bekliyoruz. şehir içinde müsait alanlarda yerel yönetimlerin hayvan bakımıyla ilgili yerler tespit ederek lokal çözümler üretmesini, hayvanların bulundukları ortamda bakımlarının yapılmasını, devletin buna destek olmasını, okullarda ve camilerde bilinçlendirmelerin yapılmasını her bir bireyin mahallesindeki hayvanları koruyup kollamasını bir insanlık görevi olarak görüyoruz. Sokaktaki hayvanların gözlerindeki çaresizliği görelim çünkü, çare Sizsiniz” ifadelerini kullandı.
 
Esnafımız Üretmeye Devam Ediyor
 
Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, esnaf ve sanatkarın ülkesi için üretmeye, çalışmaya devam ettiğini bildirdi. Kara, yaptığı yazılı açıklamada, 2018 yılında dış etkilerle ekonomide yaşanan dalgalanma ve bunun sonucunda ortaya çıkan kur farkının en çok ekonominin kılcal damarlarını oluşturan esnaf ve sanatkarı etkilediğini belirtti. Her şeye rağmen esnaf ve sanatkarın ekonominin can damarı olmaya, ülkesi için üretmeye ve çalışmaya devam ettiğinin altını çizen Kara, şu değerlendirmede bulundu: "Esnafımızın ayakta kalabilmesi için devletimizin verdiği desteklerin yanı sıra kredi ve kefalet kooperatifleri de bu zor dönemde üretimin sürmesi, piyasanın canlılığını koruması için elinden geldiğince can suyu vermeye devam etmiştir. 2017 yılında Trabzon'da 3 bin 266 yeni iş yeri açılırken, bu rakam 2018 yılında 3 bin 241 olarak gerçekleşti. Kapanan iş yeri sayısı 2017'de bin 514 iken 2018 yılında bin 470'e geriledi. Bu rakamlar da esnaf ve sanatkarımızın üretime devam etmek için tüm gücünü ve imkanlarını seferber ettiğinin göstergesidir. Temennimiz, 2019 yılının ülkemiz, esnaf ve sanatkarımız açısından bolluk ve bereket içinde geçmesidir. Esnaf ve sanatkarımızın gelişen ve büyüyen piyasa şartları ve teknoloji karşısında ayakta kalabilmesi için verilen desteklerin artırılması da yetkililerden talebimizdir." Kara, değişen piyasa koşullarına göre yeni tarife taleplerinin de kendilerine ulaştığını kaydederek, "Bu tür talepleri yasanın bize çizdiği çerçeve içinde hem halkımızın hem de esnaf ve sanatkarımızın mağdur olmayacağı şekilde çözmek için gayret sarf ediyoruz." ifadesini kullandı.
Editör: TE Bilisim