Merhum başvekilimiz Adnan Menderes, 1950 yılında milli şefliğe hayır diyerek bu kutsal yolda siyaset meydanlarında değil darağacında gerçek kefen giyerek şehit olmuştur. Bu nasıl bir anlayıştır ki, hem merhum başvekilimizi ağızlarından düşürmeyecekler hem de onun karşı çıktığı bir anlayışı bugün bu halka kabul ettirmeye çalışarak kemiklerini sızlatacaksınız. Bu nasıl bir anlayış ki merhum başvekilimiz, Adnan Menderes’in 1953 yılında Trabzon belediye binasının balkonundan Trabzon halkına hitap etiğini söyleyeceksiniz. 

Bugün ki sayın cumhurbaşkanımıza, ama ne gariptir ki merhum başvekilimiz bugün var olan tek partisi Demokrat Parti’nin aracına yine o meydan parkında saldırılacaktır. Hem de sözde Menderes’i dillerinden düşürmeyenlerce. Peki Menderes’e sarılanlar acaba partilerinde merhum başvekilimiz Adnan Menderes’in bir resmi mevcut mu?o halde sözde ve yapmacık Demokrat görünmeyelim” dedi.

Erzurum’a Trabzonlu Müdür

Trabzon PTT Başmüdürlüğü Personel müdürlüğünü yıllarca yürüten Turan Alemdar, "28 yıllık hizmetin ardından Erzurum PTT Başmüdürlüğü Personel Müdürlüğüne müdür olarak atandım. Bu şehre veda etmek öyle kolay değil. Bu şehir, onurumuz, ekmeğimiz hayatımız olan bir şehirdir. Ama memuriyetin hususiyetleri bizi de bağlıyor. En büyük avantajım Erzurum insanı Trabzonluya sevgiyle bakıyor, dostça yaklaşıyor. Bu güne kadar birlikte çalıştığım meslektaşlarımdan bilmeden üzdüklerim var ise, haklarını helal etmelerini istiyorum." dedi. Biz de Taka Gazetesi olarak bu her daim güleç yülü, temiz kalpli, çalışkan ve güvenilir dost insana yeni yerinde başarılar diliyoruz.

Öyle Bir Acı Ki Unutulmaz!

Bir süre önce bir trafik kazasıyla mühendis oğlunu kaybeden şair ve yazar Makine Mühendisi Haydar Çoruhlu yeni yerimizde gazetemizi ziyaret etti. Çoruhlu,"Rahmetli evladımdan sonraki hayatımızın artık bir anlamı kalmadı. Elbette ki kadere karşı gelemeyiz. Ama benim yaşadığın acılar onlarca kusurun sonucu olurken, ben nasıl buna kader derim. Haşa bu Allah'a iftiradır. Dedim ya oğlumdan sonra hayata tutunmaya çalışıyorum. Zor oluyor. Eşim için de benim için de zor oluyor. Artık sosyal ve kültürel aktiviteleri kaldıramaz hale geldim. Mümkün mertebe sorumluluk almamaya çalışıyorum. Sizin yazılarınız okuyarak kendimi yazmış kabul ediyorum. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Düşmanıma da vermesin." dedi. Bizde gönlü yaralı dosta Allahtan sabırlar, evladına rahmet diliyoruz.

Ne Evet Ne Hayır…

Trabzon siyasetinin sevilen ismi Hüseyin Örs 16 Nisan’daki referanduma ilişkin öyle bir açıklama yaptı ki her kesimden takdir gördü. Yakın zamanda bölgemize düşen şehit ateşinin ardından böyle bir açıklama yapan Örs, “ Ne EVET, ne HAYIR, geri getirebilir şehitlerimizi, baba kucağının sıcaklığını hissettirebilir yavrusuna, anacığının yürek yarasına merhem, kardeşinin isyanına cevap, hanımının sessiz çığlığına ses, babasının vakarına teselli, nenesinin ağıtına, dedesinin secdedeki gözyaşına mendil. Cenazelerde EVET/HAYIR aynı saftayız. Ateş düştüğü yeri yakmasın. Türk'ün Türk'ten başka dostu yok” dedi. 

Hayrat’a Sefer

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar ilçesinden Hayrat’a otobüs seferlerini başlattı. Hafta içi beş gün boyunca sabah gidiş-akşam dönüş şeklinde gerçekleştirilen seferler yöre sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Sabah 06.45’te Ortahisar ilçesi sahil perondan hareket eden Büyükşehir Belediyesi otobüsü önce Of, ardından Hayrat ilçesine ulaşıyor. Aynı otobüs akşam saat 17.15’te Hayrat’tan hareketle Of üzerinden Ortahisar ilçesi Büyükşehir Belediyesi sahil perona varıyor. 

Asılsız İhbar

Trabzon'da bir süredir güzel havanın ardından dün yağmur kendini göstermeye başladı. Saat 14.00 sıralarında Trabzon'da ilginç bir olay yaşandı. Yağmurun başlaması ve gök gürültüsünü fırsat bilen kişi yada kişiler itfaiyeyi arayıp Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampusu çatısına yıldırım düştü ihbarı yaptı. Hastane güvenliği her ihtimale karşı gerekli önlemleri alıp bölgeyi çember altına alırken yapılan araştırmada ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. İtfaiye ekipleri ihbarın geldiği telefon numarasına ulaştığında ise kişinin öyle zannettim dediği ileri sürüldü.

Ortahisar'ın Belediye Binası İhalesi Yapıldı

Ortahisar Belediyesi, Pazarkapı'da yapacağı belediye hizmet binasının ihalesini gerçekleştirdi.  Belediyenin Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirilen ihaleye 8 firma tarafından teklif verildi. Yaklaşık 50 milyon TL'ye mal olması öngörülen projenin yüklenici firması İhale Komisyonu tarafından değerlendirme sürecinin tamamlanmasından sonra açıklanacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, ihalede firmalara ait tekliflerin alındığını belirterek, "İhale Komisyonumuz bir hafta sureyle teklifleri değerlendirecek. 

Kamu İhale Kanunu'na uygun olarak bu değerlendirmeler sonucu en uygun teklifi veren firma ihaleyi üstlenecek. Çok önem verdiğimiz bu projemizin ihalesini gerçekleştirmiş olmaktan dolayı son derece mutluyuz ve gururluyuz. İnşallah ihale süreci en kısa süre içinde tamamlanarak temel atma aşamasına geçmiş olacağız. Ve hep birlikte Ortahisar'ımıza vizyon kazandıracak olan bu projemizin temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Ben şimdiden ihalemize katılım gösteren firmalara ve ihalenin yapılmasında emeği geçen bütün mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İhalemizin Ortahisar'ımıza, Trabzon'umuza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.   
 
Editör: TE Bilisim