Ayyıldız Ortahisar kent konseyi başanlığına seçildi. 3 yıldır kent konseyi başkanlığını başarıyla yürütüyor. Bu süreç içinde ekibiyle Trabzon’u taradı. Ve ‘Nasıl bir Trabzon’u sorgulattı. Önemli dönüşler aldı. İşte bu dönüşlerle alakalı olarak da Trabzon basını ile biraraya gelmeye hazırlanıyor. 

Dündar Ayyıldız’a siyaset ve seçim süreçlerini sorduk. Ayyıldız, ‘Parti işleyişini bilen bir kişiyim. Kuruluşundan beri partinin içindeyim. Daha net olarak seçim takvimi bile belli değil. Şu anda her hangi bir planım yok’ dedi. Ayyıldız, Atatürk Üniversitesi İnşaat fakütesini bitirdi ve KTÜ’de de yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı.

Doktora tezini de ABD’de ‘deprem ve depreme karşı alınan önlemlerin karşılaştırılması’ başlığıyla yaptı. 16 Kasım’da TTSO ve Trabzonlu iş adamları ABD’ye gidiyorlar. Bu seyahate Dündar Ayylıldız’da katılacak. 12 Kasım da önceden gidecek ve orada arkadaşları ile buluşup hasret gidirecek, sonra da Miami’de Trabzon TTSO heyetine katılacak. Başarılar.

AKV Eğitimi Konuşuyor

Her hafta Cuma günleri özel bir gündem konusu belirleyen Araştırma Kültür Vakfı Trabzon Şubesi bu hafta eğitim sistemini gündemine aldı. Eğitimde Trabzon’un güncel konumu ne, öğrencilerin yönelimleri nasıl işliyor, ailelerin rolü, eleştiriler ve çözüm önerileri masaya yatırılacak.

Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Zekeriya Abanozoğlu’nun konuk olduğu panelde katılımcılar sorularını sorabilecekler. Vakıf üyeleri bu yılın ilk eğitim programında Trabzon’da eğitimi, kültürü ve ilmi dert edinen insanları programlarına davet ettiklerini açıkladı. Program bugün saat 19.00’da Tabakhane Camii karşısı Yavuz Selim İş Merkezi vakıf binasında gerçekleşecek.

‘Böyle olmamalıydı’


AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun istifa haberini sosyal medya hesabından paylaşan AK Parti Trabzon eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, üzgün olduğunu ifade etti. 
’Yeneroğlu eksikliğimizdir’ diyen Köseoğlu, ‘Gerçekten çok üzgünüm böyle olmamalıydı. Sn. Yeneroğlu; hak, hukuk, hakkaniyet ve vicdani ile demokrasi, insan hakları ve özgürlükler alanında Avrupa’da ve Türkiye’de ülke adına liyakat ve samimiyeti ile büyük bir gayreti ortaya koymaktaydı. Yokluğu eksikliğimizdir’ dedi.

İlik’ten Alper’e Trabzon Ekmeği


Trabzon Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Davut İlik, Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Alper’e isminin yazıldığı Trabzon ekmeğini hediye eden İlik, “Trabzon’umuza hoş geldiniz. Görevinizde başarılar diliyorum. Allah utandırmasın” dedi.

Partinin Hamalları Cumhurbaşkanının Yanında

AK Parti Trabzon teşkilatında kuruluşundan itibaren partinin hamalları olan iki isim Hasan Şener ve Ayhan Ustaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Ankara Beştepe'de 29 Ekim cumhuriyet resepsiyonuna katıldılar.

17 yıl da sokakta bayrak asmaktan seçim organizasyonlara, oyuncak dağıtmaktan kongre salonlarının süslenmesine temizliğinden eşya taşınmasına kadar partinin her türlü hamaliyesini yapan Şener ve Ustaoğlu resepsiyonda Erdoğan ile fotoğraf da çekildiler.

Verimli Bir Çay Sezonu Geçirdik

Rize Ziraat odası Başkanı Nevzat Paliç, 2019 yılı yaş çay sezonunu değerlendirdi. Paliç üretici açısından çay sezonunun iyi geçmediğini ifade etti. Paliç açıklamasında, “Bu yıl bölgede üretilen çayların yüzde 70’e yakınını Çaykur aldı. Önceki yıllara göre Çaykur’ un yaş çayı fazla almasının nedeninin Çaykur’ un üç sürgünde de kotayı yüksek tutmasıdır 210 bin üreticinin temsilcisi olarak kotayı yüksek tuttuğu için Çaykur Genel Müdürüne teşekkür ediyorum.

Geçtiğimiz yıl üreticimin yüzde otuzunun sezon başı budama ve ruhsatlandırma yapmaması nedeniyle özel sektör kendi aralarında anlaşarak bu durumu fırsata çevirip taban fiyatın 60 kuruş altında çay aldı. Özel sektörün taban fiyatın altında yaş çay alması üzerine üreticide çayını ÇAYKUR’a vermeye yöneldi. Bunun sonucunda Çaykur son yılların çok üzerinde yaş çay almasına sebep olmuştu. Çaykur aldığı çayı satamadığı için bu yıl çay alamayacağı yaygarası yaptılar. Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Âlim 1. Sürgünde 500,  2.sürgünde 400, 3. Sürgünde 400 kilo kota koyunca bu kez özel sektör çay almakta zorlandı. Bunun sonucunda özel sektörde özellikle 3. Sürgünde Çaykur fiyatına üreticiden yaş çay aldı. Bu da yaş çay üreticimizin faydasına oldu” dedi.

Yenilenen Eyof  Restorant, Hizmeti İle Öne Çıkıyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun talimatları ile konsept, ürün ve hizmet olarak yenilenen EYOF Restorant, Trabzonluların ilgi odağı oldu. EYOF (Olimpiyat) Parkı bünyesinde bulunan EYOF Restoran’ın iç kısmı, bahçe kısmı, mescit ve şadırvan bölümleri, mutfağı ve hizmet anlayışı güncellendi.

Mimari değişikliklerin ardından restorantın menüsü, tamamen alakart düzeyde, dünya mutfağından örneklerle dizayn edildi. Karadeniz, Türkiye ve dünya mutfağından ürünlerin menüye eklendiği restorant, Trabzonluların ilgi odağı oldu. Sabah kahvaltısından grup yemeklerine kadar her alanda halka hizmet sunan EYOF Restorant, uygun fiyat tarifesi ve kaliteli hizmeti ile öne çıkıyor. EYOF Parkı’nda, cafe konsept çalışmalarına da devam ediliyor.
Editör: TE Bilisim