Yemin edip ilk uçakla Erzurum’a oradan da Karayoluyla Trabzon’a gelip oğlu kadar sevdiği yeğeninin düğününe yetişti. Düğün başlamıştı ki, Balta geldi. Trabzon Milletvekilleri Saat 12’yi geçtikten sonra meclis kürsüsüne geldiler. İlk yemini Salih Cora etti. Cora Yeminin en sonunu vurgulu bir şekilde yaptı. Ardından ise Trabzon AK Parti Milletvekili Adnan Günnar anons edildi. Sakallar Günnar’ın yüzüne gün, gün oturdu ve insanlar alıştı. Kendine has yeminini yaptı. Bahar Ayvazoğlu çok normal heyecanlı idi. Son derece Şık giyinmiş ve rozetini de çeketinin yakasına yapıştırmıştı. Bir ara duraksar gibi oldu ama devam etti. Ve yeminini sorunsuz tamamladı. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya. Kaya Mavi Gömlek ve Bordo kravatla çıktı. Bir küçük işaret verdi meclise. Yeminini yaptı. Son olarak Hüseyin Örs çıktı grubundan ve kürsüye geldiğinde gözlüklerini cebinden çıkardı ve taktı. Sonra da metni okudu. Kravatı bordo mavi idi. Bitirirken de Namusum ve Şerefim üzerine yemin ederim dedi, elini kalbine getirerek yemine inancını yineledi.
 
İller Bankasının Konukları..
 
Trabzon İller Bankası Bölge Müdürlüğüne Volkan Bektaş atandı. Bektaş göreve gelir gelmez çalışmalarına ağırlık verdi. Önceki akşam da İller Bankası Sosyal tesislerinde Vali Yücel Yavuz, Alay Komutanı Albay Halil Şen, Emniyet Müdürü Orhan Çevik,  Karayolları Bölge müdürü Selahattin Bayramçavuş ile Ulaştırma Bölge Müdürü İhsan Gümrükçü’yü ağırladı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren sohbette, zaman, zaman espriler de havada uçuştu. Trabzon protokolü Bektaş’a ‘hayırlı olsun’ dedi.
 
Gayretli’nin Hassasiyeti
 
Trabzon’un değerlerinden Alaattin Gayretli Atatürk köşküne çıktı ve oradan aradı. Aynı zamanda da cep telefonu ile turistlerin yoğunluğunu görüntüledi ve bize ulaştırdı. Gayretli, Trabzon’un turizmle bir yere varabileceğini söyleyerek bunun için Sumela, Atatürk köşkü ve Ayasofya’nın önemli destinasyonlar olduğunu söyledi ve ‘Koruyalım kollayalım’ dedi.
 
Murat Uğur Liv Hospıtal’a
 
AK Parti Trabzon İl Başkalığı'nın son yönetim kurulu listesine giren Medical Park Yıldızlı Hastanesi’nin eski Genel Müdürü ve TTSO meclis üyesi Murat Uğur Medical Park Yönetimi tarafından aynı şirkete ait olan İstanbul Orhangazi’deki Liv Hospital Hastanesine görevlendirilince ‘Buradaki siyasi çalışmalara yeteri kadar katkı veremeyebilirim’ diyerek İl Başkanı Revi’ye istifasını sundu.  Revi ve yönetim kurulu tarafından Uğur’un istifası kabul edildi ve hassasiyetinden ötürü kendisine teşekkür edildi.  Uğur’un yerine ise Lokanta sektöründe faaliyet gösteren Ahmet Usta yedekten geldi. 
 
Söz, Ziynet Şener’de
 
Trabzon’un Sosyal yapısına yıllardır katkı veren bir isimdir Ziynet Şener. Anneler Derneği’nin Başkanlığını yapıyor. Şener son birkaç yıldır çocuk istismarı üzerine de ekibiyle birlikte eğitici çalışmalara imza atıyor ve Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül hanım ile toplumsal her projede koşturuyor. Son olarak Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru ile birlikte Basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında da ‘Çocuk istismarı ve Tecavüzlere karşı kamu vicdanı yaralı. Her kesimin istediği farklı cezalar mevcut. Çocuk istismarının önrüne geçmek ancak ve ancak daha fazla eğitimle olabilir’ dedi.
 
Eşi Yalnız Bırakmadı
 
Ahmet Kaya. Trabzon’da yıllarca siyaset yaptı. Sonuçta da meyvelerini topladı. Kaya Milletvkeili olarak meclise gitti ve milletvekili rozetini de taktı. Rozeti takan isim ise eşi oldu. Yeni dönemde Ankara-Trabzon arasında gidip gelecek olan Kaya’nın zaman içinde evini de Ankara’ya taşıyabileceği konuşuluyor.
 
Akdeniz Sert Çıktı
 
Trabzon basınının duayen isimlerinden Aydın Akdeniz, Trabzon Gazeteciler cemiyetindeki bir tartışmada önemli bir çıkış yaptı: ‘Meslek yaşamımda Tarım ve hayvancılıkla ilgli haberlere büyük önem verdim. Hergün mutlaka Tarım il müdürlüğüne uğradım ve haber yaptım. Bugün ki gazeteciler maalesef kes yapıştır yapıyor. Tarıma ve hayvancılığa önem veren yok . İşte Türkiye’nin geldiği nokta burası, bütün tarım ürünlerini, arpayı dahi ithal eder olduk. Basın yöresine sahip çıksın.’
 
Trabzonlular Bu Projede Bir Araya Gelecek
 
Aytemiz, trafikte karşılıklı anlayışa dayalı kurumsal sosyal sorumluluk projesi "Motorcu Dostu Trafik"in Türkiye'yi kapsayan gezici etkinliklerine Trabzon ile devam ediyor. Aytemiz Akaryakıt Dağıtım AŞ'nin açıklamasına göre, tüm araç sürücülerine ulaşmayı hedefleyen proje kapsamında, motosikletiyle üç kıtayı arşınlayan Asil Özbay, yollara dair hikayelerini ve güvenli sürüşün önemini anlatarak güvenlik donanımları kullanım bilincinin yükseltilmesi ve yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacak. Bu kapsamda başlatılan "Asil Özbay'la Yol Deneyimleri" gezici etkinliklerinin beşincisi 10 Temmuz'da Trabzon'da Değirmen Cafe'de düzenlenecek. Akademisyen kimliğinin yanı sıra 16 yıllık motosiklet kullanıcısı olan Asil Özbay, bugüne kadar ziyaret ettiği 10 farklı ülkenin yollarında edindiği deneyimleri Trabzon’da motosiklet severler ve binek araç sürücüleri ile paylaşacak.
Editör: TE Bilisim