Burası Milliyetçi Hareket Partisi, lideri de bellidir. il başkanı da, ilçe başkanı da, yöneticileri de.  Teşkilatın bilgisi dışında aklınca kimse ama kimse; MHP Teşkilatını temsilen sahada seçim çalışması yapamaz. Bu davanın teşkilat yapısı bellidir.  Bir çalışma yapılıyorsa ya da yapılacaksa bu işin şekli ve şemali bellidir. İl Başkanlığı Planlar teşkilatlar uyar. Bunun harici sahaya çıkarak, eski sıfatlarını kullanmaya kalkanlar. Hele hele başına MHP sıfatı ekleyerek. MHP adına çalışma yaptığını belirtenler çalışmak istiyorsanız bu işin şekli bellidir. Kimse teşkilatın üzerinde değildir.

Bu davanın eskisi yenisi olmaz. İl Başkanlığının çizdiği yolun dışında kimse ama kimse hareket edemez. Teşkilatta ikilik çıkarmaya kalkamaz. MHP Ortahisar İlçe Başkanı olarak uyarıyorum” dedi.
 
Çabuk’u Tebrik Ettiler
 
31 Mart 2019'da yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçim’inde Akçaabat Belediye Meclis üyeliği için aday adayı olan 18 yaşındaki Fatih Çabuk’a Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı İsmail Bulut bir plaket takdim etti. 

Kooperatifte düzenlenen törene Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Yardımcısı Metin Yardım ve Kooperatif yönetim kurulu katıldı. Başkan Bulut, “bu genç arkadaşımızı cesaretinden dolayı kutluyorum dedi. Türkiye'nin en genç Belediye meclis üyesi adayı olmasına çok sevindik. Biz artık bu gençlere destek olmamız ve önlerini açmamız lazım” dedi.
 
Birinci Başkan Seçildi
 
Akçaabat’ta kısa bir süre önce temeli atılan ve Doğu Karadeniz’in en büyük külliyesi olacak olan Abdulhamit Han Kur’an Kursu ve Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Yapılan toplantıda dernek başkanlığına Cevat Birinci seçildi.  Dernek Başkanı Birinci, gelecek nesillerimize hem eğitimli gençler yetiştirmek hem de Kur’n’a hizmet edecek nesiller yetiştirecek  külliyeye yardımseverlerin desteğini beklediklerini ifade etti.
 
Çebi Gençler İle Buluştu
 
Saadet Partisi Araklı Belediye Başkan Adayı Ümit İsmail Çebi Araklıda Gençlerle buluştu. Buluşmada Gençlerle Araklı’nın sorunları ele alındı. Görüşmede gençler Araklı Belediye Başkan Adayı Ümit İsmail Çebi ‘ye Araklının sorunlarıyla ilgili sorular sordu.

Ümit Çebi sorulara en içten  cevaplar  vererek gençlerimiz bizim geleceğimiz diyerek Belediye Başkanı seçilmesi halinde gençlerin sorunlarıyla yakından ilgileneceğini söyledi. Başkan Adayı’nın Gençlerle Buluşmasında Sürmene Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Aydın Danışmaz katılarak gençlerle yakın’dan ilgilendi.
 
BTP’den Borsaya Ziyaret
 
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Trabzon Büyükşehir Başkan adayı Haydar Bektaşoğlu ve Ortahisar Belediye Başkan adayı Ömer Turan, Trabzon Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.


Beraberinde il yöneticileri Necati Çelik ve Eyüp Yıldırım birlikte borsayı ziyaret eden BTP adayları Bektaşoğlu ve Turan, TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’dan destek istedi. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi projelerini aktaran başkan adayları özellikle yöresel el sanatlarına yapılacak teşvikle birlikte, halka maddi açıdan bir katkı sağlamanın önemine değindiler. Adaylar ayrıca belediyeciliğin siyasiden çok bir hizmet üretme yeri olduğuna da vurgu yaparak seçilmeleri halinde vatandaşla iç içe olacaklarını ifade ettiler.

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan da iki başkan adayına ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek başarı dileklerinde bulundu.
 
Tarım Uyardı
 
MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım açıklamalarda buldundu, uyardı. Tarım açıklamasında, “Milliyetçi Hareket Partisi Lider, Teşkilat, Doktrin esaslarına uygun olarak hiyerarşik bir yapı içerisinde faaliyet gösteren disiplinli bir kuruluştur. Tüm mensuplarının amacı Türk milletinin birliği ve dirliği içindir.

Bu doğrultuda Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanlığı olarak yapılacak olan mahalli seçimlerde Cumhur İttifakına destek veren mensuplarımızla birlikte gönüllü olarak ve el birliği ile çalışacağız. Bu çalışmalara her kademede bulunan tüm mensuplarımız dahildir. Çalışmalarımız İl Başkanlığımız kontrol ve denetiminde planlı, programlı olarak sürdürülecektir. Partimizi temsilen yapılacak çalışmalar için İl Başkanlığımızın bilgilendirilmesi ve görüşünün alınması mecburidir. Teşkilat disiplininin bozulmasına müsaade edilmeyecektir. Bu dönemde özellikle Sosyal medya hesaplarından partimiz ve mensuplarını zora sokacak bilgi ve paylaşımlardan kaçınılması önem arz etmektedir.” İfadelerini kullandı.
 
Akçay Vatandaşları Uyardı
 

Trabzon Vergi Dairesi Başkanı İlhan Akçay, yapılandırma borçlarını ödeyemeyen vatandaşlar için uyarılarda bulundu. Akçay, yaptığı yazılı açıklamada, 7143 sayılı yasa kapsamında yapılandırılan borçların 28 Şubat 2019'a kadar ödenmesi gerektiği belirtti.

Akçay, şunları kaydetti: "7143 sayılı kanuna eklenen geçici madde ile yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde 28 Aralık 2018 tarihi itibarıyla ödenmesi gereken taksitlerini süresinde ödeyemeyerek kanundan faydalanma haklarını kaybeden borçlular, ihlale neden olan taksitlerini 28 Şubat 2019 tarihine kadar ödemeleri halinde kanun hükümlerinden faydalanmaya devam edeceklerdir. Birikmiş borçların tasfiyesi ve geleceğe daha güvenli bir şekilde bakılabilmesi için bu imkanlardan mutlaka yararlanılması gerekmektedir. Ödemeleri, www.gib.gov.tr interaktif vergi dairesi üzerinden kredi kartı ile anlaşmalı banka şubeleri, vergi daireleri vezneleri ve PTT iş yerlerine yapabileceklerdir."

Editör: TE Bilisim