3 Gün önce park edilen ve üzerinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait resmi 61 HA 341 plaka numaralı otobüsün buraya ne amaçla park ettiği bilinmiyor.

Hemen trafik lambalarının altına park eden otobüs, aynı zamanda şehir içerisine girecek araçlara da olumsuzluk yaratıyor. Öte yandan sosyal medyada paylaşılan fotoğraflara ilgin yorumlar yapıldı. Bazı yorumcular “Büyükşehir için yeşil ışık yanmasını bekliyor” yazdı.

Köseoğlu Kutladı

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, 10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Demokratik süreçlerin sağlıklı işlemesi için basının da yükümlülük sahibi olduğunu kaydeden Köseoğlu, "Bir ülkede sadece iktidar ve muhalefet partileri değil, medya kuruluşları da demokratik kültürün ayrılmaz bir parçasıdır, demokratik süreçlerin sağlıklı işlemesi için sorumluluk ve yükümlülük sahibidir. 

Basının verimli ve doğru işleyişi ise basın çalışanları ve çalışan gazetecilerimize bağlıdır. Bu nedenle, bireyin haber alma hakkını kullanmasına aracılık eden, kişilik haklarına saygılı, doğru ve tarafsız bir görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendiren, en doğru haber ve görüntüler için can güvenliklerini hiçe sayarak görev yapan ve mesleğin yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen üstün bir çabayla topluma hizmet eden basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” dedi.

Akgün'ün Acı Günü

Trabzon Kütüphane Müdürünün Babası Naci Akgün hayatını kaybetti. Aile yakınları, sevenleri ve kalabalık bir halk topluluğunun katıldığı cenaze merasiminden sonra dualar eşliğinde Maçka'da defnedilen Baba Naci Akgün'e Taka Gazetesi olarak rahmet, aile yakınlarına sabır diliyoruz.

İzin Vermeyeceğiz

 CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdi Çakır, “Sürmene'de yaşanan bu talihsiz olayda ilk olarak zarar gören orman arazisi için tüm Trabzon ve bölge halkını ağaçlandırma konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Kafalarda oluşan soru işaretlerine gelince, halk haklı olarak haftalardır Katar Emiri’nin posterlerini gördükçe neden bu emir bu kadar değerli sorusuna cevap bulmuş gibi. 

Uzungöl'de Yomra'da ve Trabzon'un birçok bölgesinde olduğu gibi Sürmene ilçemizde de Araplaştırma politikalarına devam mı edeceklerdir yetkililer? Sermayeye karşı Cerattepe'de, Yeşilyol'da ,termiksantralerde, Solaklı'da,Fırtına'da ve birçok yerdeki HES’lere karşı yani Karadeniz'in güzelliklerini halkın elinden almak isteyenlere karşı direnen ve daima halkın yanında olan gençler olarak,dünyada yalnızca 2 yerde çam ağaçları ile denizin buluşmasını engellemek için betonlar ile set kurulmasına izin vermeyeceğiz! 

En kısa zamanda bölgemizin en büyük üniversitelerinden biri olan Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde konuya hakim olan hocalarımızla bir araya gelip yol haritası çizeceğiz ve Çamburnu'nu en az hasarla bu zor günlerinden kurtaracağız!”

Güngör’den 10 Ocak Çıkışı

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör’ün 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü basın açıklaması, “Türkiye’de son yıllarda basın özgürlüğü kalmadı. İktidar sahipleri kendisini eleştiren tüm gazeteci yazarı baskıyla ya işinden attırdı ya da tutukladı. Son yıllarda yaklaşık 146 gazeteci hapiste. 

OHAL ile Kanun Hükmünde Kararnamelerle basın kuruluşları kapatılarak ifade özgürlüğü ayaklar altına alındı. Eleştiriye tahammülü olmayan AKP hükümeti son çıkardığı kararnamelerle ifade özgürlüğü iyice kısıtlanmış baskı altına alınmış durumda. Sosyal Medya bile takip edilerek vatandaşlara tek tek davalar açılmakta. 

FETÖ terör örgütü ile mücadele içinde olan Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarının FETÖ’cü denilerek tutuklanmasına hepimiz şahit olduk. Özellikle Hüsnü Mahali ve Ahmet Şık’ın tutuklanması muhalif kesimlerin korkutarak, sindirerek susturmaya çalışıldığını hepimiz görüyoruz. 

Başkanlık Sistemi gibi önemli bir konuyu medya organlarıyla tartışacağımız bu dönemde gazetecilere yapılan baskı ortamında ülkenin geleceğini bileyecek olan dikta rejimini nasıl anlatacağız halkımıza. Suça bulaşan gazetecilerin yargılanmasın demiyoruz ancak yazı yazdı diye fikirlerinden dolayı tutuklu yargılamalara karşıyız. 

CHP iktidarında hiçbir gazeteci yazdıklarından dolayı tutuklanmayacağı bir Türkiye garantisini veriyoruz. Gazeteci kamuyu aydınladır ve halkın sesidir, halkın sesinin kısılmasına asla müsaade etmeyiz. Buradan hükümet yetkililerine sesleniyoruz işini yapan gazetecilerin üzerinden elinizi çekin ve eleştirilere tahammül edin.”

TTB’den sms’li Uyarı

Trabzon'da hırsızlık yapılarak çalınan fındıkların, piyasada satın alınmaması için Ticaret Borsası (TTB) tarafından üyelerine anında mesaj geçilme uygulaması aralıksız sürdürülüyor. Son olarak dün gece Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı Çukurçayır mahallesinde Vehbi Yılmaz'a ait evden 15 çuval içinde yaklaşık bin 200 kilogram  yabani ve sıra çeşidi fındığın çalındığı telefon mesajı ile fındık alım-satımı yapan manavlara iletildi. TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, 2012'den itibaren uygulamaya başladıkları yöntemle çalıntı fındıkların satın alınmasını önlemeyi hedeflediklerini belirterek, "Bu sistem manavlarımızı alım sırasında dikkatli olmaya sevk ederek, çalıntı fındıklarında zaman zaman ele geçirilmesini sağlamıştır. Burada manavlarımıza fındıklar kadar satın aldıkları kişilere de dikkat etmeleri düşüyor. Şüphelendikleri ile ilgili de emniyet güçlerine uyarıda bulunmalarını bekliyoruz" dedi.

 ‘Ya Herro Ya Merro’

AK Parti Trabzon Eski Milletvekili ve Eski Trabzon Belediye Başkanı Asım Aykan, “Amerika kırmızı görmüş boğa gibi. Siyasi tarihimizde böyle rezillik görülmedi. Yalanın bankasını kurmuşlar. Utanmadan sıkılmadan. Yüzsüzlük diz boyu. Ar damarı çatlayanın safası bol olur" Bir yandan mermi attırıyor, diğer yandan taziye mesajı. Bir yandan demokrasi, diğer yandan Nihat Erim resmi. Bir yandan müttefiklik, diğer yandan kalleşlik. Bir yandan işbirliği,diğer yandan dolar terbiyesi. Bir yandan anlaşma, diğer yandan İncirlik ihaneti. Ne söylersen söyle yüzsüzün umurunda değil. Bu iş artık böyle gitmeyecek. Türkiye hızla yol ayırımına gidiyor. 20 Ocak’tan sonra ya toparlarlar,yada "ya herro ya merro".

Sahip Çıkacağız

Trabzonspor Sürmene'de yanan Ormanlık alan ile ilgili açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada; "Yanan bir "ormanlık alan" değildir sadece. Çamburnu, Trabzonluların en gözde mesire yerlerinden biridir. Yüzmeyi öğrendikleri koyun eteği; çocukluklarının; anılarının geçtiği en unutulmaz mekanlardandır. Kısacası; ömrümüzün en güzel yeşilidir Çamburnu.

Çocuklarımıza mirasımız bellediğimiz Çamburnu'nun anılarımızda kalan bir nostaljiye elbette dönüşmemelidir. Trabzonspor Kulübü olarak Çamburnu'nda kulübümüz adına bir hatıra ormanı kurulması başta olmak üzere, alanın yeniden yeşillendirilmesi için devletimizin kurumları ve sivil toplum örgütleri ile ortak çalışmalar yapmaya hazır olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz. Doğa hepimize bir mirastır. Sahip çıkacağız."  
 
Editör: TE Bilisim