Of Eskipazar İlkokulu Müdürü Sadık Yardımcı, birinci sınıf öğrencisi Muhammet Emin Büyükbaş, İkinci sınıf öğrencisi Atilla Kalça, Üçüncü sınıf öğrencisi Nisanur Ayça ve dördüncü sınıf öğrencisi Nazlıhan Yıldırım ile birlikte Of Kaymakamı Eyüp Fırat’ı makamında ziyaret ettiler. 

Kaymakam Fırat da gelenek çerçevesinde makamını bir süreliğine birinci sınıf öğrencisi Muhammet Emin Büyükbaş’a devretti. Kaymakamlık koltuğuna oturan Büyükbaş, ziyaretçilerine çay ikram etti. Sekreteri çağırıp Of Belediye Başkanı ile görüşmek istediğini belirten Büyükbaş, başkanın makamında olmaması nedeniyle Belediye Başkan Yardımcısı Halil Alireisoğlu ile görüştü. 

Eskipazar İlkokulu bahçesine çocuk oyun parkı yapılmasını talep eden ve Başkan Yardımcısı Alireisoğlu’ndan sözü alan Büyükbaş, daha sonra makamı Kaymakam Fırat’a devretti. Kaymakam Fırat öğrencilere çok çalışıp başarılı olmaları konusunda tavsiyelerde bulunarak çeşitli hediyeler takdim etti.

Büyükşehir’den Renk Cümbüşü 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şehirde İlkbahar mevsiminin gelişiyle birlikte renk cümbüşü yaşandığını ifade etti. Gümrükçüoğlu, “Bahar ile birlikte kent içerisindeki park ve bahçeler ile orta refüjleri çiçeklendirme ve yeşillendirme çalışmalarına hız verdik. Geçen sonbahar mevsiminde kentin muhtelif yerlerine diktiğimiz yaklaşık 90 bin lale soğanının açmasıyla park ve bahçeler ile kavşaklarda adeta renk cümbüşü yaşanmaya başladı. İl genelindeki orta refüj, park ve bahçelerde çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmalarını da devam ediyoruz. Bu kapsamda toprakla buluşturduğumuz yaklaşık 450 bin mevsimlik çiçek ile Trabzon il merkezinde son derece güzel görüntülerin ortaya çıkması sağlamış olduk. Ayrıca yılbaşından sonra il genelinde 25 bin çalı türü bitki ile bin 500 adet ağaç fidanı dikimini tamamladık. Bu çalışmalarda emek veren, gayret gösteren mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

ÇAYKUR Tartışması Bitmiyor

Çaykur satıldı mı? tartışması son zamanlarda ülke gündemine oturduç Son olaran Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Çaykur'un satış iddialarıyla ilgili konuştu. Çaykur'un Katarlılara satıldığına yönelik iddialara ilişkin Bakan şöyle konuştu: "Çaykur'un söylendiği gibi bir ortaklık veya satış planı yok. Zaten resmi açıklamayı Çaykur Genel Müdürlüğü yaptı. Şöyle bir şey de var; Türkiye'deki bir şirketin yabancı yatırımcı tarafından alınmış olmasını ben yadırgamıyoruum ama böyle birşey şu anda yok."

Günaydın da Hakim Oldu

Trabzon Ak Parti il yönetim kurulu üyesi Avukat Bayram Günaydın geçtiğimiz aylarda Adalet Bakanlığı’nın açtığı avukatlıktan hakim ve savcılık geçiş sınavında başarılı olmuştu. Sınavı kazanan Günaydın bunun üzerine Trabzon Ak Parti il yönetim kurulu üyeliğinden istifa ederek Adalet Bakanlığı’nın mülakatına girdi. Mülakat sonuçları da önceki gün açıklandı ve Günaydın Hakim adaylığı sınavından sonra mülakatını da başarıyla geçti. Şimdi kısa süreli adalet akademisinde eğitim gördükten sonra ataması gerçekleşecek.
 
Başkan Genç Durmuyor

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç dün 3. yılını değerlendirdi. Yapılanları yapılacakları anlattı. Yoğun bir toplantının ardından Başkan Genç makamına çekilmedi. Toklu Mahallesinde İskenderpaşa İlköğretim okulunun 23nisan kutlamaları için okula ziyarete gitti. Okul Müdürü Cihan Kırış, Ak Parti Mahalle Teşkilat Başkanı Necmettin Gümüş ile birlikte öğrencileri kutladı.

Bayraktar’ın Sosyal Medyası

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar teknolojiyi yakından takip eder. Bayraktar sosyal medya hesabını da aktif kullanır. Bayraktar’ın dün sosyal medya hesabından  yaptığı paylaşımlar dikkat çekti. Paylaşımlarında mesajlar veren Bayraktar, “Arkaya dönüp bakmayınız. Arkaya bakarken önünüze çıkan mutluluğu kayıp edebilirsiniz” diyor.

Ayasofya Çınarını Kaybetti

Trabzon Ayasofya Mahallesinin önemli isimlerinden Yılmaz Türkmenoğlu hayatını kaybetti. Türkmenoğlu’nun cenazesi bugün Ayasofya Camiinde kılınacak cenaze namazını müteakip bahçecikteki aile kabristanına defnedilecek. Yılmaz Türkmenoğlu’nu herkes takım elbisesi ve kendine özen göstermesiyle tanır. Allah rahmet eylesin…
 
Editör: TE Bilisim