Trabzon’da büyük bir şölen eşliğinde yapılacak kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın katılması bekleniyor. 

Günaydın İçişleri Bakanlığı’na Atandı
 

Araklı Kaymakamı Ahmet Günaydın İçişleri bakanlığı’na atandı. Araklı Kaymakamı Ahmet Günaydın, İçişleri Bakanlığında açık bulunan birinci derece Mülkiye Müfettişliği görevine atandı. Karaman Vali Yardımcısı iken Araklı Kaymakamlığı’na atanan Ahmet Günaydın 24 Nisan 2017 tarihinde Araklı'da görevine başlamıştı.
 
Başkan Misafirlerini Ağırladı
 
Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen önceki gün misafirlerini ağırladı. Sürmene Eski Belediye Başkanı Fikri Usta, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Usta ve Doç. Dr. Sefer Usta Başkan Şen’i makamında ziyaret etti.   Başkan Şen misafirlerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
 
Vakfıkebir- Çarşıbaşı Arasına Dolmuş
 
Uzun süredir gündemde olan Vakfıkebir-Çarşıbaşı Dolmuş hattı konusu netleşti. İki ilçe arasında ulaşımı sağlayacak olan yeni bir dolmuş hattı kuruluyor. 12 aracın yer alacağı hatta  Vakfıkebir’de 6, Çarşıbaşı’nda da 6 plaka ihale edilerek satılacak. İhalelerin Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirileceği öğrenildi.
 
İyi Parti’de Kongre Heyecanı
 
İYİ Parti Vakfıkebir ve Beşikdüzü İlçe Kongreleri yarın ve Pazar günü yapılacak. Yarın yapılacak olan Vakfıkebir İlçe Kongresi saat 10.00’da başlayacak. Kongreye kurucu Başkan Selim Alp’in tek aday olarak girmesi bekleniyor. Pazar günü saat 10.00’da yapılacak olan Beşikdüzü İlçe Kongresinde de yine kurucu başkan Fuat Gözaçan’ın tek aday olacağı öğrenildi.
 
Kutlamalar Başlıyor
 
Vakfıkebir kurtuluş yıl dönümünü kutlayacak. 100. yıl kutlama programı kapsamında 10-11 Şubat'ta kapalı spor salonunda masa tenisi ve satranç turnuvası, 12 Şubat'ta hükumet binası önünde dart turnuvası düzenlenecek. 13 Şubat'ta öğrencilerin katıldığı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarının değerlendirilmesi ile Gençlik Merkezinde kahramanlık türkülerinin dinletisinin yapılacak. İlçenin kurtuluş günü olan 14 Şubat'ta mehteran eşliğindeki yürüyüşle başlayacak etkinliklerin halk oyunları ve mehteran gösterileri, atletizm yarışmaları, Vakfıkebir Sabri Bahadır Kültür Sitesinde "Mavi Aslında Siyahtır" adlı tiyatro gösterisi ile devam edecek.
 
Vatandaşın Ziyaretine Açılacak
 
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Gölcük Tersanesi'nde yapılan en son yerli dördüncü denizaltısı TCG 1. İnönü (S360), 10 ve 11 Şubat’ta Rize Limanı’nda vatandaşların ziyaretine açılacak. Denizaltı 12 Şubat sabahı Rize’den ayrılacak. 10 Şubat Cumartesi günü saat: 10.00’da Rize Limanına demir atacak olan denizaltı, saat: 11.00’dan itibaren vatandaşların ziyaretine açılacak. TCG 1. İnönü (S-360) denizaltısı aynı gün 17.00’a kadar halkın ziyaretinde açık olacak.

Esnaflar Afrin İçin Tek Ses
 
Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın yeni yönetim kurulu gerçekleştirdiği ilk toplantısında Türk Bayrağı açarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e yönelik olarak başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’na tam destek verdi. Oda Başkanı Yaşar Sivrikaya’nın başkanlığında toplanan yöneticiler “Kahraman Ordumuzun yanındayız” ifadelerini kullandılar. Başkan Sivrikaya, şunları söyledi: “Öncelikle bağımsızlık sevdamızın gözüpek yiğitleri Afrin şehitlerimizin önünde saygıyla eğilirken, geride bıraktıkları ailelerinin ailemiz, evlatlarının evlatlarımız olduğunu haykırıyor, en önemlisi de geride asil duyguları ve sarsılmaz inançlarıyla şehitlik şerbeti içme iştiyakı taşıyan Mehmetçiklerimizi bıraktıklarından emin olarak gözlerinin arkada kalmamasını istiyoruz.
 
Vatanı ve milleti için canını hiçe sayan evlatlarımıza destek için bizler de varız. Seferle emrolunan bir inanmış Milletin, zaferle müjdelenmesine duacıyız. Hepimiz askeriz bu uğurda. Ordumuzun yanındayız. Tarihin en şerefli milletinin yeni destanlar yazmasını kimse engelleyemez.”
Editör: TE Bilisim