Altunbaş, “Hükümetimiz yaklaşık 12 milyon emekliye müjdeli haberi vererek Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi 1.000 TL’lik ikramiye vereceğini açıkladı. Emeklilerin yanı sıra emekli olmadan aylık bağlanan gazilerimiz, şehit yakınlarımız ve köy korucularımız da ikramiyeden faydalanabilecek. Devlet memurları da bu haberden sonra beklenti içerisine girdi. Biz onların beklentilerine tercüman olabilmek adına İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya ve milletvekillerimize konuyu ileteceğiz. Duyduğum kadarıyla zaten hükümetimiz memurlar için bir çalışma yapıyor. İki bayram öncesi memurların da belli bir miktarda ikramiye almaları için istişare halinde. Biz bunun için hükümetimizle memurlarımız arasında köprü olmaya hazırız.” dedi. Altunbaş, kongrede yeniden başkan seçilen İdris Aydın ve yönetimini tebrik ederek çalışmalarında başarı diledi.
 
“Huzurun tesis edilmesine katkılarda bulunmuştur”
 
Trabzon Valisi  Yücel Yavuz’un “Vakıf Haftası” dolayısıyla yayımladıkları mesajları aşağıda sunulmaktadır:  “Yardımseverlik, dayanışma ve paylaşım gibi ulvi değerlerin, içtimai hayattaki somut karşılığı olan vakıflarımız, Selçuklu Devleti ve Osmanlı İmparatorluğu zamanında yaygınlaşmış; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasından sonra da etkisini aynı şekilde muhafaza ederek 5 Haziran 1935'te çıkan bir kanunla yöneticisi kalmamış vakıfların tümünün yönetimi ile yeni vakıfların denetimi Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından üstlenilmiştir. Birlik, beraberlik ve paylaşma duygusunun tezahürü olan vakıf müessesesi, tarihimiz boyunca birçok alanda karşılıksız olarak hizmet vermiş, böylelikle ülkemizin tarihi ve kültürel mirasının korunmasına, toplumsal dengenin sağlanmasına, sosyal hayatta huzurun tesis edilmesine büyük katkılarda bulunmuştur. Vakıflarımıza sahip çıkmak, bu eserlere yenilerini kazandırmak, vakıf medeniyetinin yansıması olan sevgi kültürünü, şefkat ahlakını canlı tutarak bu mirası gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin temel görevlerindendir. Bu maksatla çocuklarımıza bu eserleri hakkıyla tanıtmalı ve vakıf şuurunu aşılamalıyız.  Bu duygu ve düşüncelerle, vakıf bilincinin geliştirilip yaygınlaştırılmasında önemli katkıları olan Vakıflar Genel Müdürlüğümüz ile fazilet ve hayırseverlik timsali aziz milletimizin ‘Vakıflar Haftası’nı kutlar; vakıf hizmetlerinin yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür eder, vakıf anlayışı ve geleneğinin ilelebet sürmesini temenni ederim.”
 
İmza Çağrısında Bulundu
 
İYİ Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Tuna Taşkın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığına aday olabilmesi için başlatılan ‘100 bin imza’ kampanyası için vatandaşlara imza çağrısında bulundu. Geçtiğimiz Cuma günü başlatılan imza kampanyasında aynı günde 100 bin imzayı geçen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener için imza toplanmaya devam ediliyor. İYİ Parti Arsin İlçe Başkanvekilliği görevinden istifa ederek Trabzon’da milletvekilliği aday adayı olan Tuna Taşkın yaptığı açıklama Arsinli seçmeni ‘imza kampanyası’ için kendi aracınla taşıyacağını ifade ederek şu sözlere yer verdi: “Milletin vekili olmak için millete hizmetkar olmak lazım. Sayın Genel Başkanım Meral Akşener e imza kampanyası süresince Arsin’de seçim kurulu olmadığı için aracımla bütün Arsinli hemşerilerimi kendim getireceğim. Arsinli hemşerilerimize sözümüz olsun. Cumhurbaşkanımız Meral Akşener olduğu gibi Arsin’imize Adliye binamızı geri getireceğiz. Arsin iYi olacak...“
 
Alaca Güven Tazeledi
 
Hizmet İş Sendikası Rize Şubesinin 4. Olağan Genel Kurulu, Rize Ramada Plaza Otel’de gerçekleştirildi. Genel Kurula Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Genel Başkan Yardımcıları Halil Özdemir ve Celal Yıldız, Kurucu ve Onursal Genel Başkan Hüseyin Tanrıverdi, Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca, Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Rize Şube Kadın Komite Başkanı Fatma Çiğdem Muratoğlu, Trabzon Şube Kadın Komite Başkanı Ayşe Usta, Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Hançeroğlu, Öz Gıda-İş Karadeniz Bölge Başkanı Sultan Murat Karadağ, siyasi partiler ile kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, delegeler ve basın mensupları katıldı. Genel Kurulunda mevcut başkan Mehmet Alaca yeniden başkanlığa seçildi.
 
Usta’yı Ziyaret Etti
 
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ziyaretlerini sürdürüyor. Çebi Gaziler Derneği  Başkanı Kamil Usta’yı evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dedi. Çebi; “ Gaziler Derneği Başkanımız Kamil Usta’yı Ankara’da olduğumdan dolayı ziyaret edememiştim. Ankara dönüşü kendisini hemen ziyaret ettim. Çok şükür sağlığına kavuşmuş. Allah beterinden korusun. Tüm gazilerimize hayırlı, sağlıklı uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
Ziyaret Ediyor Fikir Alışverişinde Bulunuyor
 
AK PARTİ Trabzon Milletvekili Aday Adayı Adnan Cevher seçim çalışmaları kapsamında Akçaabat’taki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Cevher, Akçaabat Ziraat Odası, Esnaf Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Esnaf Kooperatif Başkanı ve Akçaabat Muhtarlar Derneğini ziyaret etti. AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Adnan Cevher seçim çalışmaları kapsamında Akçaabat’taki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Cevher, “Hükümetimiz esnafımızın başı ne zaman sıkışsa özellikle kredi ödemelerinde kolaylık getiriyor. Bunun yanı sıra geçmişte kullanılan kredi miktarı ile bugün arasında dağlar kadar fark var. İnşallah yeni dönemde esnafımızı rahatlatacak çok daha iyi çalışmalar yapacağız. Biz de bu anlamda Meclis’e gitmemiz halinde esnafımızın sesi-kulağı olacağız” dedi.Cevher daha sonra Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret ederek Ali Şentürk, Esnaf Odası Kooperatif Başkanı İsmail Bulut’u ve Akçaabat Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ederek Başkan Eyüp Gedikli ile de sohbet etti.
 
Kiralayıp Açamayanlara Kötü Haber
 
Akçaabat’ın büyük umutlar beklediği ancak beklenen ivmenin bir türlü yakalanamadığı Hamam Çimeni’nde dükkan kiralayıp açmayanlara belediyeden kötü haber geldi. Akçaabat Belediyesi tarafından dükkanlarını açmayanlara tebligat yapılarak,  işyerini faaliyete sokmalarını aksi takdirde kira sözleşmesinin iptal edilecek şeklinde tebligat yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Öte yandan kiracılardan bazıların kiralamaktan vazgeçtiği ve dükkanları belediyeye geri verdiği öğrenildi. Baz işyerlerinin ise yaptıkları dekorasyonu sökerek işyerini terk etikleri gözlendi. Terk edilen dükkanların yeniden ihale yoluyla kiralanması bekleniyor.
 
Personel Alınacak
 
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), psikolog, diyetisyen, şoför, büro ve yurt yönetim personelinin arasında bulunduğu bin 220 kişiye istihdam sağlayacak. Bin 220 kişilik istihdam kapsamında Rize’de ise 4’ü kadın 2’si erkek 6 yurt yönetim personeli, 3 büro personeli, 2’şer diyetisyen ve şoför, 1 de psikolog olmak üzere toplam 14 kişi istihdam edilecek. KYK'den yapılan açıklamada, "Hiçbir genç açıkta kalmayacak" parolasıyla son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlarla yurt sayısını 766'ya, yatak sayısını da 635 bin 757'ye yükselten KYK'nin, personel sayısını da artıracağı belirtildi.
Editör: TE Bilisim