Eşi ile birlikte İkram sofrasında yemek verdi. Önce masanın başına geçti ön kısımdan icraatlarını anlattı ardından arka tarafa. Tüm kadılara karşı da sorumluluğunu yerine getirdi. Koray Koçhan siyaseti çok uzun süreli yapacak. Kadına verilen değeri ve başkanın icraatlarına alkış.

Metin Feyzioğlu Ve Süheyl Batum Trabzon’da Anayasayı Anlatacak
 
Trabzon Barosu’nun katkılarıyla düzenlenecek olan “Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz” Konulu konferansta konuşma yapmak için Av.Prof.Dr.Metin Feyzioğlu ve Prof.Dr. Süheyl Batum Trabzon’a geliyor. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan halk oylaması öncesinde Trabzon Barosu’nun katkılarıyla “Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz” konulu konferans düzenlenecek. 

Trabzon Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez’in de konuşma yapacağı konferansa konuşmacı olarak Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Anayasa Hukukçusu ve TBMM 24.Dönem Milletvekili Süheyl Batum katılacaklar. 12.03.2017 Pazar günü saat 12.00 da Zorlu Grand Otel’de gerçekleştirilecek olan “Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz” adlı konferans halka açık olacak. 

İkramdaki Efsaneler!

Siyasetin uğrak yerlerinden birisi İkram Sofrası. Mustafa Çolak hocanın AK Parti’de davanın içinden geliyor olması onun ayrıcalığını ortaya koyuyor. Ve Hocanın kankası İzzet Usta. Her gün öğle saatlerinde ve akşam mutlaka uğrar. Hocanın karavanasından tadar. Trabzonspor’la ilgili kim ne konuşuyor bakar ve Medical Park’ın memnuniyetini test eden. Başkan Muharrem ama Usta ailesinin lideri İzzet Usta. Dün akşamda Efsane Başkanı Ali Rıza Akdeniz, Ömer Tosun, Emre Saka ve Ahmet Ali Saka beşli bir grupla birlikte siyaseti yorumladılar ve değerlendirdiler.  Daha ziyade masada Almanların Türkiye’ye yönelik küstahlığı vardı ve bunun üzerinden konuşmalar yapıldı.

Cora İle Esnafın İlginç Diyaloğu

Referandum’da ‘evet’ çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, vatandaşlarla ziyarete devam ediyor. Son olarak Akçaabat’ta bir dizi ziyaret programlarında bulunan Salih Cora burada esnafın, “Bugüne corakadar böyleydi? Ne var bunda? Başbakan da olsun Cumhurbaşkanı da.. Neden evet diyelim anlamadım” sorusunu sordu ve aralarında ilginç bir diyalog geçti. İşte o diyalog; Salih Cora- Merhabalar nasılsınız? 
Esnaf- Teşekkür ederim hoşgeldiniz, buyrun, iyiyim. 
Salih Cora- Ülkemiz için, kalıcı istikrar güçlü bir yönetim için, koalisyon belirsizliklerinin tarihe karışması için referandumda ‘evet’ oyu istiyoruz. 
E- Tamam ama bugüne kadar böyleydi? Ne var bunda? Başbakan da olsun Cumhurbaşkanı da.. Neden evet diyelim anlamadım. 
( Kasayı işaret ederek )
Salih Cora- Siz kalkın oraya ben oturacağım şimdi 
Esnaf- Buyrun buyrun.
Salih Cora- Şimdi bu dükkan ikimizin. Kasada ikimiz duracağız. Soruyorum şimdi burayı biz nasıl yöneteceğiz? Ben indirim istiyorum. Her ürünü indireceğim ya siz ne yapacaksınız? 
Esnaf- Olur mu öyle şey.. Olmaz. 
(ikisi de gülüyor)
Salih Cora- İşte bu yüzden çift başlılık iyi değil. Çift başlılık kalksın yönetim güvenoyunu milletten alsın beş yıl işini üretsin yatırım yapsın, istikrar sürsün. Ülkemiz belirsizlik içinde olmasın. Bir aracı iki şoför sürerse araba kaza yapar. Biz de bu riskleri önlemek için uğraşıyoruz.
Bu diyalog sonrası Milletvekili Salih Cora, renkli referandum kampanyası çalışmalarına devam etti.

Soğuk Su Tavsiyesi

Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Enes Aslan CHP'ye yönelik eleştirilerde bulundu. Başkan Yardımcısı Aslan, "milleti görmezden gelenlerin yaptığımız toplantıları yorumlaması gafletten başka bir şey değildir" diyerek şunları söyledi: "Kaset Genel Müdürünün partisinin il başkan Yardımcısı demiş ki; "Ak Parti'nin referandum toplantılarında sadece partililer var." Anlaşılan o ki genel müdürünün yeni anayasadan nasıl haberi yok ise kendisinin de milletten haberi yok. Zaten bu zihniyet hiç bir zaman milletle bir araya gelmemiş ve 25% bandında patinaj yapmaya devam etmektedir. Ak Parti 34% halk desteği ile çıktığı yola şu an 51-52% millet desteği ile devam etmektedir. Her seçimde bu konuda ileri geri konuşanlar tokat yiye yiye geldikleri durumun farkında değillerdir. Milleti görmezden gelenlerin yaptığımız toplantıları yorumlaması gafletten başka bir şey değildir. Kendilerine tavsiyem 16 Nisan akşamında soğuk bir suyu yanlarında hazır bulundurmalarıdır."

Güngör'ün Çağrısı  

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, referandum öncesi bir çağrıda bulundu. Referandumun genel seçim olmadığını hatırlatan Güngör, partiler değil anayasa oylanıyor dedikten sonra bakın ne çağrıda bulundu. “Trabzon’un 3 avukat hukukçu milletvekili var.  Haluk Pekşen, Salih Cora ve A.Sula Köseoğlu. Bu üç hukukçu milletvekili gelsin bir araya bir salon toplantısında anayasayı Trabzonluların huzurunda tartışsın. Varmılar, gelirler mi? “

Genç Sahada

AK Parti yaklaşan referandum seçimi öncesi sahadaki çalışmalarını hızlandırdı. 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum seçimi için Salı ve Çarşamba günleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon’a gelerek ilçeleri dolaştı, vatandaşlara hitap etti. Soylu’nun şehirden ayrılmasının ardından bayrağı belediye başkanları devraldı. Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ekibiyle birlikte sahaya indi. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş da Genç ile birlikte sahaya inerek seçim çalışmalarına destek verdi. Genç Ortahisar ilçesinde sokak sokak gezerek esnaflara uğruyor ve vatandaşlarla sohbet ediyor. Genç’i gören vatandaşlar kendisine sıkıntılarını ve taleplerini iletiyor, çözüm istiyor. Genç bu talepleri danışmanı Yusuf Keskin’e not aldırıyor ve vatandaşın sorunlarının çözümü için elinizden geleni yapın diyor. Genç AK Parti’den seçilen bir belediye başkanı olmasının yanı sıra taraflı tarafsız vatandaşın büyük bir kesimi tarafından sevildiği için Evet oylarını arttırıyor. 

Tabelalarda Çeviri Hatası

Trabzon’da önceki gün 2017 Turizm Koordinasyon Kurulu 1. Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Trabzon Valisi Yücel Yavuz başkanlık yaptı. Trabzon Kültür Turizm İl Müdürü ise 65 maddelik turizm eylem planını gerçekleştirdiği sunumla açıkladı. Eylem planında yer alan projelerden biri de Trabzon’da gerek turistik gerek ulaşım alanlarına konan yön tabeları ve bu tabelalarda yer alan İngilizce çevirilerin hatalı olduğu ve bu hataların düzeltilmesi gerekliliğiydi. Vali Yavuz önce sorunun kimden kaynaklandığını sordu ve hızlı bir çalışma yapılarak çözümünü istedi. Tabelaların DOKA projesi olduğu ve bu şekilde hazırlandığı söylendi. Toplantıyı takip eden gazetemiz muhabiri Fatih Yılmaz KTÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı’ndan mezun odluğu için konuya vakıf olduğu için söz hakkı istedi, sorunun çözümü için daha önceden hazırlanmış halihazırda bir çalışmanın olduğunu aktardı. KTÜ Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı’nda Yrd. Doç. Dr. Ali Şükrü Özbay uzun süren bir çalışma sonucu Trabzon’da bulunan tüm tabelaların ve İngilizce yazılmış tanıtım yazılarının fotoğraflandığı ve hatalarının tespit edildiği bir çalışmaya imza atmış olduğu dile getirildi. Bunun üzerine Vali Yavuz hemen bilgilerinin alınarak problemin çözülmesini istedi. Turizm şehri olma yolunda büyük ve emin adımlar atan Trabzon’da küçük gibi görünen ama önemli bir sorun olan çeviri hatalarının düzeltilmesi elbette kentimize gelen turistlere daha profesyonel bir görüntü sunacaktır. 

Araklı Sahili Göz Kamaştırıyor

Trabzon’un Araklı ilçesinde gerçekleştirilen sahil projesi 4. etap çalışmalarında sona doğru geliniyor. Yürüyüş, bisiklet ve vatandaşların sosyal aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri alana sahip olan bölge peyzaj ve çeşitli çalışmalarla güzelleştirilerek hizmete sunulacak. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi çalışmaları yerinde inceleyerek Fen İşleri Müdürü Ali Çebi ve Peyzaj Mimarı İlker Yasin Çakır’dan bilgi aldı. Çalışmaların bitiminde Araklılar denizle buluşacak.
 
Editör: TE Bilisim