TMO’nun peşin ödeme yerine vadeli ödeme, alımlarda da kota uygulama düşüncesi 17 liralık fındık fiyatının serbest piyasada fiyatları aşağıya düşüreceği endişesi yaratıyor.  Fındıkta müdahale alımı için görevlendirilen TMO’nun alım kampanyasını kurban bayramının hemen ardından başlayacağının öğrenilmesine rağmen alım kararnamesini şu ana kadar açıklamaması kafalardaki soru işaretlerini de artıyor. TMO’nun alım kararnamesini önümüzdeki hafta içerisinde açıklaması beklentisi de hayli fazla.     
 
Büyükşehir’den 52 Forma

 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından Trabzonspor'un kuruluş yıldönümüne özel paylaşımda bulundu. Paylaşımda takipçilerine 52 forma dağıtacağını açıklayan Büyükşehir Belediyesi paylaşımına şu notu düştü, "Trabzonspor'umuzun kruluşunun 52. yıldönümüne özel. Bu paylaşımı retweet ederek hesabımızı takip edenler arasından yapacağımız çekilişle 52 kişiye takımımızın keşan motifli formasını hediye ediyoruz." Öte yandan yapılan paylaşımda çekiliş sonuçlarının 4 Ağustos Pazar günü saat 21.00'da açıklanacağı not düşüldü.
 
Arsin’de Amonyak Sızıntısı
 
Trabzon’un Arsin İlçesi Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir firmanın tankından sızıntı olduğu bilgisiyle; İl Afet ve Acil Müdürlüğü'ne bağlı ekipler olay bölgesine sevk edildi. Koruyucu ekipmanlarla tesisin içine giren personel tank vanalarını kapatarak alanın havalandırmasını sağladı. Olaydan hiçbir vatandaş etkilenmezken, ölçüm değerleri normal seviyeye gelince KBRN ekibi bölgeden ayrıldı.
 
Seymenler Su İstiyor
 
Trabzon Araklı Değirmencik Seymenler Mahallesi’nde Mahalle sakinleri sularının akmaması nedeniyle isyan etmiş durumda. Mahalle sakinlerinden alınan açıklamada, “Mahallemizde içme suyumuz yok, yıllardan beri bu sorunumuz devam ediyor. Mahallemize su geldi dediler ama bizim burada tam olarak verimli akmıyor. Su istiyoruz başka bir şey istemiyoruz. Yıl olmuş 2019 bizim hala suyumuz yok” dediler.
 
Fındıkta Kalite
 
Fındıkta verim ve kaliteyi arttırmak amacıyla son yıllarda yapılan çalışmalar olumlu sonuçlarını vermeyi başladı. Verim ve kalitede yaşanan ve son yılların ortalaması ile 100 kg’ın altına kadar inen fındıkta resmi ve özel kuruluşlar tarafından yapılan iyileştirme çalışmaları etkili oluyor. Türk fındığının en büyük tüketicisi konumunda olup, ürün temininde kaliteyi ön plana alan Ferrero Fındık tarafından Model Bahçe sistemi ile üretici ile işbirliği yapılarak Değerli Tarım Uygulamaları adı altında hayata geçirilen çalışmalar da hem verim hem de kalite artışı yaşanıyor. Trabzon’un Araklı ilçesine bağlı Yolgören mahallesinde bulunan model bahçede üreticilere yönelik etkinlik düzenlendi. Bahçe günü etkinliğine Araklı Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Arsin Kaymakamı Yakup Güven, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Ak Parti İlçe Başkanı Şaban Bıyık ve üreticiler katıldılar. Katılımcılara kurulan istasyonlarda bilgiler verildi. Yapılan çalışmalarda fındık üretiminde verim ve randıman sayılarında artış gözlendi.
 
Araç Sayısı 564 Bin Oldu
 
TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü’nün Ulaştırma İstatistikleri veri tabanından derlediği verilere göre 2019 yılı Haziran ayı sonu itibarıyla Türkiye’de trafiğe kayıtlı toplam araç sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,6 oranında artarak 23 milyon 044 bin 761 oldu. Doğu Karadeniz’de ise aynı dönemde yüzde 1,9 oranında artışla 566 bin 388’e ulaştı. Doğu Karadeniz Bölgesi araç türü bakımından incelendiğinde oransal olarak en fazla artış yüzde 6,1 ile “Motosiklet” sayısında olurken “Otobüs” türünde yüzde 4,8 oranında azalış meydana geldi.
 
Ayder Ve Uzungöl Planı
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Kurum, Türkiye'de hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında da bilgi verdi. Bakan Kurum Ayder ve Uzungöl'de kaçak yapılaşmaya izin verilmeyeceğini belirterek, "Hem Ayder Yaylası'nı hem Uzungöl'ü koruyacak, oradaki kaçak yapılaşmanın önüne geçecek, kaçak yapılaşmaların yıkılması ve oradaki doğanın korunması amacıyla da projeler geliştiriyoruz. Bu yıl sonuna kadar Ayder'imizde bu uygulamaya fiilen başlamış olacağız. İnşallah 2020'de de Uzungöl'ümüzde başlayacağız. Ülkemizde korunması gereken ne kadar alan varsa o alanları ilk önce koruma altına alacağız ve akabinde de ihya edilmesi gereken alanları da ihya ederek vatandaşlarımıza sunmak amacıyla bu projeleri geliştiriyor olacağız." ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim