Uzunsokağı Unutmayın!

Dün Trabzon Uzunsokağa çıktık ve esnafı dinledik. Esnaf dertli. Özellikle sokağa çıkan gençlerden ve yanında köpek taşıyanlardan! Zabıtadan yardım istiyorlar ve ‘bu böyle gitmez’ diyorlar. Esnaflar kar yağışından sonra taşların bozulduğunu ve bir onarımın da gerekli olduğunu söylüyorlar.

 ‘Ülke İçin Millet İçin’

Hüseyin Kıran. MHP’nin önemli isimlerinden. Özetle dava adamı. Hiç menfaati peşinde olmadı. TAKA Gazetesindeki bir değerlendirme üzerine aradı: ‘Trabzon’da MHP 3 parça değil. Tek yumruk. O da millet içen devlet için hayır’  dedi. Türkiye’nin dört bir yanındaki programlara katılan Kıran, Akşener hareketini hiç kimsenin engelleyemeyeceğini söyledi.

Çakır’ın Anne Acısı

Rize Belediyesi Eski Başkan Yardımcılarından, Ak Parti İyidere Eski İl Genel Meclis Üyesi, TMSF Fon Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Çakır’ın annesi Hacı Nedime Çakır(79) bir süredir yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle tedavi görmekte olduğu İstanbul, Kozyatağı Central Hospital’da vefat etti. TMSF Fon Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Çakır’ın annesinin cenazesi, İstanbul’dan Rize’nin İyidere İlçesi Kalecik köyüne getirildikten sonra dün İyidere Kalecik köyü Merkez camisinde öğlen namazının ardından kılınacak olan cenaze namazı sonrasında aynı yerdeki aile kabristanlığında defnedildi.

 ‘Buradaki Samimiyet Alayımıza Yeter!’ 

Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Mihrap Altınışık göreve geldikten sonra yaptıklarıyla ve söylemleriyle kamuoyunun büyük bir kesiminden takdir toplamaya devam ediyor. Başkan Altınışık Ülkü Ocaklarına gençleri ve vatandaşları öyle sözlerle davet etti ki yine takdir topladı. Altınışık o çağrısını şu sözlerle yaptı: 

“Dışarı da kalmayın... Burada ki sohbet, muhabbet, samimiyet alayımıza yeter... Yetmez diyorsanız; birlikteliğimizin kuvvetli bağı sarar sizi, aklınız çıkar yerinden şaşırır kalırsınız... Protokol beklemeyin, gelin şurada yiğit bir gencin yüreğine dokunun, gülüşüne ortak olun. Korkmayın sizden birşey istemezler. Bu şehirde inanmış, çıkarsızca davasına hizmet eden, toplumda örnek olmaya çalışan, camiamızın Gençliğinin merkezi olan dergâhımız,ocağımız,hepinizin yuvası... Burası hepinizin kürsülerde ki konuşmalarınız da bir iki cümle vurgulayarak bahsettiğiniz, hani şu hepinizin yetiştiği Ülkü Ocakları... Darılmayın, küsmeyin... Binamız hala şehrin en merkezi yerinde. Üşenmeyin, triplenmenize de gerek yok. Yorulmazsınız.. En fazla dört kat, seksen basamak çıkacaksınız. Haydi, ne bekliyorsunuz!”
 
Eski Trabzon Valisinden Referandum Mesajı

Trabzon eski Valisi olan MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin referandumda evet diyeceklerini açıklamasının ardından birçok kez buna muhalefet olarak mesajlar vermişti. Okutan dün akşam yine net bir mesaj yayımladı. Okutan mesajında şu ifadelere yer verdi: “MHP Milletvekili olarak 1 Kasım Seçim Beyannamemizin 72. sayfasında yazılı ilke ve görüşlere sonuna kadar sadık kaldım. Takdir; partimizin, ülküdaşlarımızın ve aziz Türk milletinindir. “Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter milli devlet yapısını esas alan parlamenter sistemi, demokratik siyasi sistemin sürdürülebilmesi bakımından gerekli görüyor ve Türk milletine en uygun yönetim şekli olarak değerlendiriyoruz. Sistemin işleyişinden kaynaklanan sorunların yine parlamenter sistem içinde çözülmesini mümkün görüyoruz. Bu sebeple iktidarın kişiselleşmesi suretiyle temel hak ve özgürlükler bakımından tehlikeli bir otoriterleşmenin önünü açabilecek, Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuruluş esaslarından kopararak devleti ve milleti farklı siyasi ve idari yapılanmalara götürecek altyapı oluşturmayı hedef alan, başta Başkanlık olmak üzere yarı başkanlık ve benzeri sistemleri uygun bulmuyoruz. Anayasa ihtiyacını toplumsal gereklilikler yerine devleti ve milleti parçalanmaya götürecek bir sistem değişikliğine endeksleyen siyasi yaklaşımı reddediyoruz.”

Zabıtalar Akçaabat’ta Toplandı! 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ile ilçe Belediyeleri Zabıta Müdürlükleri ve Amirlikleri Koordinasyon toplantısı Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in ev sahipliğinde Hasan Saka Toplantı Salonu’nda yapıldı.Toplantıya; Trabzon İl Müdürü, Şube Müdürü, İlçe Tarım Müdürü, Gıda Denetim Uzmanları, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı, Şube Amirleri ve tüm ilçe Zabıta Müdürleri katıldı. Düzenlenen koordinasyon toplantısında Zabıta Koordinasyon Kurulu ve Komisyonların yaptığı çalışmalar hakkında eğitim semineri düzenlendi. Eğitimde tarım denetimi ve önümüzdeki sezon turizm açısından gıda tüketim yerlerinin denetimi konusunda bilgi paylaşımı yapıldı.
Editör: TE Bilisim