Bakanlar ile bürokratları ziyaret eden Köroğlu, mahallesine yapılacak gençlik merkezi başta olmak üzere yol ve su konuları hakkında yetkililer ile uzun görüşmeler yaptı. İl genel meclis üyeliği döneminden itibaren Düzköy ve Çayırbağı’nın sorunları ile yakından ilgilenen Köroğlu, Soylu ile de gençlik merkezinin hızlı bir şekilde bitirilmesi için fikir alış verişinde bulundu. Köroğlu’na yerel seçimlerde düşüncesini sorduğumuzda ise, ‘Düzköylü hemşehrilerim beni nerede görmek istiyorsa orada olacağım’ diyerek cevap verdi.
 
SGK İl Müdürlüğü’nün Önüne Dikkat!
 

Trabzon Yenicuma Doğum hastanesinin yıkılması ve kentsel dönüşüm ile SGK’nın etrafında yenib ir yol ağı oluştu. Tabakhane den yukarıya çıkan yolun yoğunluğu arttı. Bir taraftan da Yeni Cuma camisine inan yol var. Aradan Boztepe’ye ve  yine Bahçecik ve Cephneliğe giden yol. O bölgede trafik karıştı. Bir an önce facia olmadan bu bölgeye UKAME tarafından ışık konulması  isteniyor.
 
Metin Hoca Trabzon’da
 

İstanbul Eyüpsultan camisinin baş imamı kurra hafız Metin Çakar Trabzon’daydı. Dün Trabzon’u gezdi, Trabzonspor’u ziyaret eden Metin Çakar hoca ikindi namazını Yusuf hocanın davetlisi olarak Çarşı camiinde kıldırdı ve Cemaate namaz sonrasında muhteşem bir kuran ziyafeti çekti. Namaz çıkışı camaatle sohbet eden Metin hoca sorulan sorulara da içtenlikle cevap verdi.
 
Beşikdüzü’ne Yeni Yüz
 

Yerel seçimler yaklaşırken seçimin hareketli geçeceği ilçelerden birisi de Beşikdüzü olacak. Beşikdüzü’nde şanslı olan partilerden birisi CHP. CHP’nin aday adayları da ön plana çıkmaya başladı. Adaylık için eski Başkan Ramis Uzun’la birlikte yarışacak olan en ciddi isim ASKF Başkanı ve Trabzonspor yönetim kurulu üyesi Cahit Erdem olacak. Halen Bükşehir Belediye meclis üyeliği de yapan Cahit Erdem, ‘İlçeme mühendis gözüyle hizmet etmek istiyorum’ dedi.
 
Kemer Uygulaması İyi Oldu Ya Dolmuşlar
 

Trafikte emniyet kemeri ve cep telefonu kullanımına artık ciddi cezalar geliyor. Güzel uygulama da. Bu uygulama Trabzon nezdinde ki ‘M’ plakalı dolmuşlara da uygulanmalı. Özellikle doğu ilçeleri ile Akçaabat’a çalışan ‘M’ plakalı yolcular araca kapasitesinin çok üzerinde yolcu alıyorlar. Üstelik trafik kontrol noktalarından da hiç bir şey yokmuş gibi geçiyorlar. Yolcuların canlarını tehlikeye düşüren trafik canavarları sırf 2 TL fazla kazanmak için aracı tıka basa dolduruyor. Bir de klimasız araçlar da kapıyı açık seyahat ediyor. Vatandaşlar, duruma tepki göstererek denetimlerin artırılmasını ve araçlara yüklü miktarda ceza yazılmasını istediler. İlçelerde ki şoförler odası ile durak başkanlarına çağrıda bulunan vatandaşlar, araçlara eğitimli şoförlerin çıkmasını istediler.
 
Çebi Vatandaşı Dinliyor
 

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi vatandaşlar ile bir araya gelmeye devam ediyor. Çebi Araklı’da belediye binasında vatandaşlar ile buluştu, sorunlarını dinledi. Çebi açıklamasında, “Her gün bir vatandaşımızın yüzünü tebessüm ettirmek, her gün bir Araklılı kardeşimizin daha işini, hayatını kolaylaştırmak için mücadele veriyoruz. Vatandaşlarımıza verdikleri destekten ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bu Durum Trabzon’da Yaşanmasın
 
2018-2019 Eğitim Öğretim yılı başladı. Okulların ise eksiklikleri bulunuyor. Okul yönetimi ve Okul aile birlikleri bu eksiklikleri gidermeye çalışıyor. Ancak Trabzon’da bazı okullarda veliler, kendilerinden okul yönetimi tarafından para talep edildiğini iddia ediyor. Veliler bu durumdan şikayetçi.
 
Trabzon’da okullara bağışta bulunan veliler var. Okullarda, okul aile birliği de çalışmalar yapıyor. Veliler bu durumun yaşanmaması için tedbirlerin alınmasını istiyor. Bizde bu tür durumların Trabzon’da yaşanmamasını, velilerin zor durumda bırakılmamasını temenni ediyoruz.
 
Konfederasyona Trabzonlu Aday
 
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanlığı'na Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Türkiye Konfederasyon Başkanvekili Bekir Aktürk aday oldu.  Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Konfederasyon Başkanvekili Bekir Aktürk, Üçüncü Olağan Genel Kurul'da genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Trabzon’da başkanlık görevi boyunca muhtarlarla sıkı ilişkiler kuran ve sorunlarının çözümünde büyük rol oynayan Aktürk, Trabzon’un muhtarlarını gerek Ankara’da gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın külliye davetlerinde temsil etmişti. Aktürk'ün bugüne kadar yaptığı çalışmalar ile birlikte, Üçüncü Olağan Genel Kurul'da genel başkan seçilmesi bekleniyor.
 
En İyi Çay Demleyenler Ödüllendirildi
 
Rize Ticaret Borsası ve Rize Belediyesince Yaz Sporları ve Şenlikleri kapsamında Çay Demleme ve Sunum Yarışması'nda dereceye girenlere ödül olarak çay verildi. Rize Ticaret Borsasında düzenlenen törene, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Kopuz ve yarışmacılar katıldı. Mehmet Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Çay Demleme ve Sunum Yarışması'nı geleneksel hale getirdiklerini söyledi. 

Erdoğan, "İnanıyorum ki bu çalışma Türk çayının geleceğine, özellikle bölgemiz için ileriye yönelik hedeflerde çok büyük katkı sağlayacaktır. Sektörel anlamda çayımıza ve bölgemize büyük bir hizmet gelecektir." dedi.  Erdoğan, dereceye giren yarışmacıların yurt dışı tanıtım toplantılarına da katılarak, Türk çayının sunumunu ve demleme şekillerini tanıtacaklarını kaydetti.
Editör: TE Bilisim