Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin de onayladığı yatırıma önümüzdeki günlerde başlanacak. Çayırağı Muhtarı Azmi Köroğlu yapılacak olan yatırım sebebiyle Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal’a teşekkür ederek, ‘Çayırbağına cazibe suyu gelecek halkım adına minnettarım’ dedi.
 
AK Parti’de Ne Olacak?
 
AK Parti'de bayramdan sonra başlaması planlanan kongre takvimi ile alakalı olarak Trabzon'da çalışmalar aksatılmadan devam ediyor. Herkesin malumu AK Parti'de teşkilatlarda ciddi bir değişim yaşanacak. Bu maksatla Genel Merkez çalışmalarını sürdürürken il teşkilatları da Genel Merkez'i kendilerine bağlı teşkilatlar konusunda bilgilendirme durumunda.
 
Nihai kararı verecek olan Genel Merkez'in yapacağı çalışmaların sonucunda AK Parti'de teşkilatların kaderi belli olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’da Salı günkü açıklamasında teşkilatlara gerekli mesajları gönderdi.
 
Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de dün il başkanlığında ilçe başkanları ile bir araya gelerek bir gündem değerlendirmesi yaptı. Hem son siyasi gelişmeleri konuşan başkanlar hem de teşkilatlarda yapılması düşünülen değişimler ile alakalı olarak fikir alışverişinde bulundular. Bakalım bayramdan sonra AK Parti'de nasıl gelişmeler olacak.
 
Akçaabat’ta Otopark İkilemi
 
Akçaabat'ın en önemli sorunları arasında yer alan otopark sıkıntısını önemli ölçüde rahatlatması beklenen fakat ihale edilmesine rağmen açılamayan Hamam Çimeni otoparkı, kiracısı tarafından internet ortamında satılığa çıkartıldı. Akçaabat belediyesi tarafından daha önce 2 kez ihaleye çıkartılan ve 2. ihalede Yıllık 80 bin lira kira ile  bir girişimci tarafından kiralanan Hamam Çimeni Otoparkı, resmi işlemlerde meydana gelen sorunlar nedeniyle bir türlü açılamadı. Açılamayan otopark için ise internet ortamında devren kiralık olarak ilan verildiği görüldü. "Kapalı otopark, yıkama ve yediemine uygun" ilanıyla çıkan ilanda 200 bin lira ücret istediği görüldü.
 
Zülum Payidar Olmaz
 
Çalışma Bakanlığı müsteşar yardımcısı Mazhar Yıldırımhan,  bir mesaj yayınlayarak
 
‘Zulüm de asla payidar olmaz’ dedi. Yıldırımhan’ın dikkat çeken açıklaması şöyle: 
 
‘Devlet olmak asalet isteyen, adalet isteyen, tarihi kök isteyen dünyanın en önemli işidir. Kovboyluk, çetecilik ve eşkiyalık üzerine devlet değil sadece zulüm tesis edilir. Zulüm de asla payidar olmaz.  
 
350 yıllık ABD, büyük bir güç olabilir ama asaletli ve adaletli bir devlet anlayışı yoktur. Güçlülüğü haklılık sayan ve insanlığa kan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyen ABD şimdi de Katar ve körfez ülkelerine 19 trilyon dolar borcumuz var bunu siz ödeyeceksiniz gibi eşkiya ağızı kullanmaktadır. Suyun kilometrelerce aşağısında olan 350 bin nüfuslu küçücük bir ülkeye, suyumu bulandırıyorsun demek kanunsuzluğun, hukuksuzluğun sınır tanımaz bir boyutudur. Allah bize basiret, uhuvvet ve birlik nasip etsin.’
 
Varsa Yoksa Tayyip Bey!
 
İşadamı Kemal Akgün aradı. Geçenlerde verdiği iftar davetine icabet edemedim. Haliyle fırsatı kaçırınca çaya davet etti. İşte fırsat böyledir. Kaçtı mı sonrasına razı geleceksin. Şaka bir tarafa Akgün'le siyaseti değerlendirdik. Varsa yoksa "Tayyip Bey" diyor ve devamında, "Öyle ama, başka siyasi parti mi var. Evet görünüşte var. Ama hepsi o kadar.İcraatta hiç biri ortalarda yok.
 
Adamların bu ülkeyi yönetmek gibi bir derdi yok. Halkın çıkarları neyi gerektiriyor umurlarında değil. Evet, olabilir, onca hizmette bulunan bir partinin noksanları da, yanlışları da olacaktır.Olmaz mı? Mesela mutfakta kadın sütü taşırır. Tabak kırar. Ya da kaleci ne kadar başarılı olursa olsun gol yer. İşte bunlar ne kaleye geçiyorlar, ne de mutfakta görünüyorlar.Ama sorarsan siyaset yapıyorlar. Sorarsan 'Halk bize muhalefet görevi verdi' diyorlar."
 
İkizdere Karıştı
 
Rize’nin İkizdere ilçesinde İl Tarım Müdürlüğü tarafından planlanan Genç Çiftçiye hibe hayvan projesinde hayvan dağıtımında adil olunmadığı iddiası ilçeyi karıştırdı. İkizdere Sivrikaya Köyü Muhtarı Proje kapsamında müracaatları olan fakat hayvan verilmeyen genç çiftçilerin sesini duyurmak istediğini söyleyerek ‘Sesimizi kimse duymuyor. Yapılan uygulama eksik ve yanlış oldu.
 
Yardımda hayvan verilmeyen genç çiftçiler mağdur olmuştur. Şartları tutarak gerçekten hayvancılık yapmak isteyenler mağdur olmuştur. İlçe Tarım Müdürlüğüne müracaat eden birçok genç çiftçimiz haksızlıklar yapıldığını iddia ediyor. Geçen yıl koyun keçi ve arılı kovan projelerinden çoğunlukla aynı çiftçiler yararlandı.
 
Biz istediğimiz ve şartlarımız tuttuğu halde aynı kişilere teslimatlar yapılmıştır. Hayvan teslimatı yapılan bazı çiftçiler köyde değil ilçe merkezinde oturmakta ve ahırları dahi yoktur. Ahırı olmayana hayvan nasıl verilir. İki yıl satılamayacak şartıyla verilen hayvanların şimdiden ucuz ucuz elden çıkarıldıklarını duyuyoruz. Bu iddiaların araştırılmasını istiyorum.
 
İlce merkezinde oturan ama köyünde ahırı da olmayan kimselere hayvan niye verilir. Muhtar olarak Kaymakamlığımıza ve Başbakanlığa konunun araştırılması için müracaatım oldu. Yetkililerimiz hakkı olana hibe yardımı yapmalı. Onun adamı bu partili diye adam kayırmacılık olduğunda hak sahibi asıl vatandaş mağdur oluyor. Konunun araştırılmasını istiyorum ve yapılan dağıtımların iptal edilmesini isterim’ dedi.
 
Karayolları Araklı'nın Yanında
 
Trabzon Karayolları 10. Bölge Müdürlüğünden Müdür Yardımcısı Turgay Çolak, Şube Müdürü Hilmi Barutçu ve Yapım Başmühendisi Taşkın Özpınar Araklı'da incelemelerde bulundular.
 
Yapılan incelemelerin ardından Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi'yi makamında ziyaret eden ekip burada yapılacak işlerle alakalı toplantı gerçekleştirdiler. Toplantının ardından Başkan Çebi kavşak projesinin planlamalarında sona doğru gelindiğini ve yakında başlanacağının bilgisini verdi.
 
Karayolları Bölge Müdürlüğünden her daim olumlu destekler aldığını ifade eden Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Turgay Çolak ve ekibine gösterdikleri hassasiyetten ve nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim