Çukurca’da ilk olarak İlçe Kaymakamı Temel Ayca’yı makamında ziyaret eden Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, daha sonra Emniyet Müdürü Oktay Kapsız ve Kaymakam Temel Ayca ile birlikte hastane ziyareti gerçekleştirdi. Köseoğlu, “Burada görevli güvenlik güçlerimiz devletimizin kararlılığı çerçevesinde can siperhane gece gündüz demeden hayatlarını tehlikeye atarak mücadele veriyor, ülkemizi düşmanlardan koruyorlar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kaymakamlığımız ve Emniyetimiz polis haftası vesilesiyle böyle bir program düzenlendi. Bu tür etkinlikler, polis vatandaş kaynaşması adına çok anlamlı ve çok önemlidir” dedi.
 
MHP’li Gedikli Temaslarını Sürdürüyor
 
Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Murat Gedikli, şehirdeki temaslarını sürdürüyor. Başkan Gedikli Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hülya Kılıç Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletirken görevinde başarılar diledi. Trabzon sağlık sektörü masaya yatırılırken sorunlar ve çözümler konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. Görevinde yıldızı parlayan Murat Gedikli ve Başhekim Yılmaz görüşmeden memnun ayrılırken, Gedikli’nin ziyaretlerini tam gaz sürdüreceği öğrenildi. Hatırlanacağı üzere MHP Ortahisar ilçe Başkanı Gedikli göreve geldiği günden bu yana yönetimiyle birlikte her noktada temasta bulunuyor.
 
Türkmen’den Mesaj Var

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Miraç Kandili münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Türkmen mesajında, kandillerin insan gönlünün aydınlandığı, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, barışın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı nadide geceler olduğuna işaret etti. Miraç Kandili’nin üç ayların ikinci kandili olduğunu belirten Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “Bu gece, Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Bu mübarek gecede yapılacak dualar; dünyada barışın sağlanması, başta ülkemizde ve bütün dünyada refahın artması, manevi ve kültürel değerlerimizin muhafazası, bütün insanlığın selameti; iyiliğin, kardeşliğin, paylaşımın ve merhametin artması için olmalıdır. Miraç gecesinin maneviyatıyla gönüllerimizi aydınlatalım. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Akçaabat halkımızın ve tüm dünya inananlarının mübarek Miraç Kandillerini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan temenni eder, saygı ve selamlarımı sunuyorum." dedi.
 
O Bölgede Çözüm Bekleniyor
 
Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Değirmendere mahallesinde bulunan Fatih Sanayi Sitesi’nin girişinde trafik ışığı olmaması vatandaşları çileden çıkardı. Bölgenin kazaya çok müsait olduğunu dile getiren vatandaşlar çareyi gazetemizi arayarak şikayet etmekte buldular. Günde yüzlerce aracın kullandığı yolda yayaların ezilmesi ve arabaların kaza yapması an meselesi. Vatandaşlar siteye girişte güvenli geçişin sağlanması için yetkilileri göreve davet ediyorlar. Serzenişlerden birini yayınlıyoruz: “
 
Fatih Sanayi Sitesi’nin girişi, Trabzon'u Erzurum’a bağlayan güzergahın tam üzeri bilen bilir. İnsan buraya bir trafik lambası koymaz mı? Şoförlere gidecekleri yere ulaşmak için adeta otomobilleri kaza yapmaması için, Cambazlık yapıyor... Yetkililere sesleniyoruz; buraya artık bir çözüm bulunsun…”

TAKADER’in Liste Tepkisi
 
Trabzon Anadolu ve Kanuni Anadolu Liseliler Derneği (TAKADER) tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nca yayınlanan “Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’nda bulunan ‘Merkezi Sınavla Öğrenci alan Ortaöğretim Kurumları’ listesinde Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi’nin yer almamasıyla ilgili açıklama yapıldı. Durumun kabul edilemez olduğu ifade edilen açıklamada şu sözlere yer verildi: Bugün, Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi’nin yetiştirdiği, ülke genelinde ve uluslararası düzeyde vatanımıza, milletimize, bayrağımıza ve devletimize hizmet etme sorumluluğu yüklediği mezunları olarak şunları ifade etmeyi
görevimiz olarak görüyoruz:
 
Okulumuzun, geleneksel başarıları, fiziki ve teknik altyapısı,Konumu ve tarihi, mekanının Trabzon’a hizmet geçmişi, kadrosu ve benzeri tüm hususlar dikkate alındığında son yayınlanan “Merkezi Sınavla Öğrenci alan Ortaöğretim Kurumları” listesinde yer almaması ve bu eksikliğin teknik gerekçelerle izah edilmeye çalışılması kabul edilemez.%1-%4’lük dilimden öğrenci alan bu marka okulun %10’luk sınıflandırmaya girememiş olmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”
 
O Festivale Ortaylı’da Katılacak
 
Trabzon'da 25-26 Nisan tarihleri arasında uluslararası Kanunî Festivali yapılacak. Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın oturum başkanlığını yapacağı sempozyuma 19 akademisyen katılacak. 24 Nisan'da başlayıp 3 gün sürecek olan Kanuni Haftası etkinlikleri programı şöyle oluşuyor: 24 Nisan: 14.00-KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi 1. Uluslara arası Kanuni Sultan Süleyman Sempozyumu açılış ve protokol konuşmaları 15.30 Paneller, 17.30 Prof. Dr. İlber Ortaylı konuşması, 19.30 Açılış yemeği. 25 Nisan: 09.00 - 12.00 Paralel oturumlar, 12.00 - 14.00 öğle yemeği, 14.00-17.30 Paneller, 19.30 Kapanış yemeği. 26 Nisan: Sosyal etkinlikler, Kanuni etkinliklerinde düzenlenecek paneller ve katılımcılar: Zigetvar önünde Kanuni - .Prof. Dr. Janos Hovari, Prof. Dr. Norbert Pap, Prof. Dr. Ali Uzay Peker  Geçmişten günümüze Batı ile ilişkiler - Prof. Dr. Haydar Çakmak, Prof. Dr. Hale Şıvgın, Doç Dr. Şennur Şenel, Yrd. Doç Dr. Erjada Progonati, Dr. Maxime Gauin Hukuk açısından Kanuni dönemi - Prof. Dr. Fethi Gedikli, Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Kılınç, İmparatorluklardan Cumhuriyete Trabzon: Kaynaklar, Mekan, Şahsiyetler - Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Yrd. Doç. Dr. Sebahattin Usta, Yrd. Doç. Dr. Miraç Tosun, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Köksal, okutman Veysel Usta Türk - Macar ilişkilerinden kesitler - Dr. Gökçe Günel, Dr. Emrel Saral, İsmail Tosun Saral, Mehmet Emin Yılmaz.
Editör: TE Bilisim