“Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Toplumların aydınlatılması ve bilgilendirilmesinde kilit rol oynayan gazeteciler ülkedeki fikir ve düşünce özgürlüğünün geliştirilmesinde de etkin bir role sahiptirler. Ülkemiz medyası özellikle 15 Temmuz gecesinde karanlık ve şer odaklarına karşı dik ve kararlı bir şekilde millî iradenin yanında durarak demokrasimizin taçlandırılmasında büyük pay sahibi olmuştur. 

Mesai kavramı olmaksızın, gece-gündüz demeden, emeğiyle, yüreğiyle bu ülke için, millet adına hem bilgilendirme hem denetim hem de takdirleriyle yolumuza ışık tutan kıymetli basın mensuplarımızı bu vesileyle tebrik ediyorum. Geçmişte kısa bir süre basında çalışan bir milletvekili olarak özellikle seçim bölgem Trabzon'umuzda görev yapan basın mensubu arkadaşlarımızın şahsında, tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, mesleki yaşamlarında başarılar diliyorum.” Köseoğlu ayrıca 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle TBMM’de görev yapan basın mensuplarını ziyaret ederek günlerini kutladı, birlikte pasta kesti. Bir ara TBMM’de Başbakan Binali Yıldırım’la da bir araya gelen ve sohbet eden Köseoğlu, sosyal medyadan yayınladığı fotoğraf ve paylaşımlar da büyük beğeni topladı.

Beşikdüzü CHP Geleneği Bozmadı

Beşikdüzü eski Belediye Başkanı Ramis Uzun, CHP Beşikdüzü İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Gültepe, Mehmet Diri ve Pirağa Demirbaş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Büyükliman Bölge Temsilciliğimizi ziyaret ederek bu anlamlı günü kutladılar.  Her yıl 10 Ocak’ta bizleri hatırlayan, Ramis Uzun ve CHP Beşikdüzü İlçe yöneticilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Akar’dan Anayasa Çıkışı

Demokrat Parti (DP) Trabzon İl Başkanı Ali Akar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülen yeni anayasa taslağının demokrasiyi yok edeceğini savundu. 'Türkiye nasıl bölünür' başlıklı kaleme aldığı yazısında, anayasa taslağının kabul edilmesi halinde meclisin sembolik bir kuruma dönüşeceğini ve ülkenin tek adam yönetimine geçeceğini belirterek anayasa değişikliğinin kabul edilemeyeceğini söyledi. 

Yol Açıldı Trafik Rahatladı

Akçaabat Yıldızlı' da yapılan yonca kavşak nedeniyle bir süredir tek şeride düşen yol, çalışma kısmen tamamlanarak yol yeniden çift şeride çıkartıldı. Trafiğin rahatladığı güzergahta diğer yolda yapılacak çalışma ile birlikte kısa süre içersinde tünelin ulaşıma açılması bekleniyor.   

Bölgenin en büyük kavşağı olacak olan ve yonca diye tabir edilen kavşak nedeniyle bölgede bulunan tüm işyerleri ve binalar kamulaştırılarak yıkıldı. Müteahhit firma hummalı bir çalışma sürdürürken çift taraflı yolun tek şeride düşmesinden dolayı oluşan trafik yoğunluğu yolun yapılarak ulaşıma açılmasıyla son buldu.

404 Bin Kişi Var

Akçaabat Nüfus Müdürü Haydar Hotaman 2016 yılının sonu itibariyle Akçaabat Nüfus Müdürlüğü’nde 111 idari birime ait 292 aile kütüğüne kayıtlı toplam 403 bin 851 kişi bulunduğunu söyledi. 2016 yılı verileriyle ilgili olarak bilgi veren Hotaman, kütüğe kayıtlı kişilerin 161 bin 600’ünün erkek, 242 bin 251’inin ise kadın olduğunu belirtti. 2016 yılında 879 kişinin vefat ettiği Akçaabat'ta 696 bebeğin dünyaya geldiğini de vurgulayan Hotaman, 27 kayıt düzenlemesi işleminin yapıldığı yıl içerisinde 3 bin 949 kişinin de kayıt güncellemesinin yapıldığı bilgisini verdi. Akçaabat’ta 2016 yılı içerisinde 886 çift evlenirken 116 çift ise birlikteliklerine son vererek boşandı.

Koray Aydın’dan Çağrı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde madde madde oylanmaya başlayan yeni anayasa için MHP Trabzon eski Milletvekili Koray Aydın, MHP milletvekillerine 'hayır' demeleri için çağrıda bulundu.  Aydın, “Devletin bütün yönetim erklerini tek elde toplayan bu teklife evet demek, seçilmiş krallığa ve saltanata onay vermektir. Sayın Milletvekilleri buna izin ve onay vermeyin. 

Yol kavşağına gelmiş Türk Milleti, İslâm Âlemi ve bütün insanlık, gözünü Ankara’ya dikmiştir. Türklüğün başkenti, İslâm’ın göz bebeği, mazlumların ümit ışığı ve demokrasinin tecelligâhı Ankara’da, emperyalizme başkaldırının sembolü Gazi Meclis, tarihi bir sorumlulukla baş başadır. Temennimiz, bu kutlu başkaldırıda sevdamız MHP’nin öncü olmasıdır. Tarih, bu mesuliyeti anlayanları ve gereğini yerine getirenleri altın harflerle yazacak; bundan nasibini almamışlara da gereğini yapacaktır. "

Muhtar Batar’dan Asfalt Açıklaması

Hava şartlarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesini fırsat bilen Trabzon Büyükşehir Belediyesi asfaltlama çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekipleri Ortahisar ilçesinin Fatih Mahallesi’nde 4 ayrı noktada asfaltlama çalışması gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti ifade eden Fatih Mahallesi Muhtarı Zeki Batar, “Mahallemizde birkaç gün boyunca asfaltlama çalışması icra edildi. Büyükşehir Belediyemize bu çalışmalardan ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim