Bölgede Oy Kullanma Saati
 
Yüksek Seçim Kurulu bazı illerde güneşin doğuş ve batış saatindeki farklılıkları dikkate alarak oy kullanma saatlerini değiştirdi.   Bölgede oy kullanım saatleri şu şekilde; Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Trabzon, Bayburt, illerinde oy verme işleminin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak.  Bu illerin dışında kalan diğer illerde oy verme işlemi 08.00-17.00 saatlerinde yapılacak.
 
Canikli'nin Acı Günü
 
AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli'nin dayısı Gani Demirağ, Alucra ilçesinde toprağa verildi. Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde kanser nedeniyle tedavi gören ve önceki gün vefat eden 84 yaşındaki Gani Demirağ için Alucra Merkez Ulu Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi Demirağ'ın naaşı öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazından sonra ilçe mezarlığındaki aile kabristanlığında defnedildi.
 
Velioğlu Çalışıyor
 
AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Kamil Velioğlu, İpekyolu ve Demirkırlar Sanayi Sitesinde esnafları ziyaret etti. Esnaf ziyaretinde sanatın altın bilezik olduğuna vurgu yapan Velioğlu, “İpekyolu Sanayi Sitesinden sonra Demirkırkar sanayi sitesindeki esnaflarımızı ziyaret ettik. Belediye olarak şehir ekonomisinin likidite sorununa yapacağımız katkıları konuştuk ve şehrimiz için çıktığımız bu yolda dua istedik. Sıcak ilgilerinden ve samimiyetlerinden ötürü sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
Akgün’ün Yerine Altıntepe
 
AK Parti’de Akçaabat’ta yeni ilçe başkanının kim olacağı sorusu cevap buldu. Mevcut Başkan Emre Akgün’ün Belediye Başkanlığı aday adaylığı için görevden ayrılmasının ardından boşalan koltuğa Ak Parti Genel Merkezi tarafından Ahmet Hüseyin Altıntepe atandı. Görev tebliği için Ankara’ya giden Altıntepe burada görev Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı tarafından görev tebliğ edildi.

Görev tebliğ kağıdını alan Altıntepe, hatıra fotoğrafı da çektirdi. Tebliğ törenine, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, eski ilçe başkanı Emre Akgün ve bazı yönetim kurulu üyeleri da katıldı. Altıntepe Başkanlık  belgesini AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Kandemir'in elinden aldı.
 
Gönül Seferberliği
 
28 Aralık 2018 Cuma günü akşamı Akçaabat Ülkü Ocakları tarafından “Gönül Seferberliği” gecesi düzenliyor. Akçaabat Erol Günaydın Sanat Merkezinde saat 18.30’da düzenlenecek ‘Gönül Seferberliği‘ gecesi etkinliğinde Ülkücü Hareketin duayen ismi Aşık Sefai sahne alacak. Gecede ayrıca horon ekibi ve sinevizyon gösterimi de gerçekleşecek.
 
Sümela Bilmecesi
 
Trabzon Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, Sümela Manastırının şuanda girilmeyen kısımlarının Mayıs ayı itibariyle ziyarete açılacağını ifade etti. Restorasyonun yüzde 90 oranında tamamlandığını kaydeden Ayvazoğlu, “ Sümela Manastırı’nın şu an girilemeyen kısmını Mayıs ayında inşallah ziyarete açacağız. Kayaç temizleme çalışmaları devam ediyor. Yüzde 90’lık kısmını tamamladık. Aşağısındaki patika yolu da temizledik. Mayıs ayında, artık ziyaretçilerimiz Sümela’nın içine girip eskisi gibi ziyaretlerini yapabilecekler” dedi.  Ayvazoğlu, “Bu arada Altındere Vadisi ve Sümela Manastırı’nı biz hiç kapatmadık. Orası sürekli olarak turizmin hizmetindedir. Bunun en büyük göstergesi de 2018 de o bölgeye gelen 400 bin turistin ziyaret etmesidir” diye konuştu.
 
 ‘Gurur yaşadık’
 
Eğitimden Sorumlu MHP İl Başkan Yardımcısı Osman Keskinoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığı 2018 liselere giriş(LGS)sonuçlarını açıkladı. Raporda 2018 merkezi sınav sayılarına göre sınavla öğrenci alan okullara merkezi olarak yerleşen öğrencilerin performansları incelendi.  Buna göre Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitim gören öğrenciler hem genel puan sıralamasında hem de Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri dalında Türkiye birincisi oldular. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük tarihinde Türkiye ikincisi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil alanlarında Türkiye üçüncü olmayı başardılar.  Türkçe, Matematik ve Fen derslerinin lideri Trabzon. Dört yıl önce 38.olan Trabzon 2016 yılında 23.üncülüğe, 2017’de ise Türkiye 7.liğine yükselmişti.  Bizde Trabzon Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı olarak, bu gururu bizlere yaşatan Milli Eğitim camiasına, yöneticilerimize, okul müdürlerimize, cefakar, fedakar eğitim çalışanlarımıza, velilerimize, sevgili öğrencilerimize teşekkürü bir borç biliyoruz. Yürekten kutluyoruz. Bundan sonrada nice başarılar diliyoruz. Sizleri de alkışlıyoruz” dedi.
 
İslamoğlu Profesör Oldu
 
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü hocalarından Doç. Dr. Fatih İslamoğlu Analitik Kimya Anabilim Dalı’nda bulunan Profesör kadrosuna ataması yapıldı. Yaklaşık 1,5 yıldır RTEÜ Atmeydanında bulunan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünü başarılı bir şekilde sürdüren ve önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Fatih İslamoğlu’na bundan sonraki yaşamında da başarılar dileriz.
Editör: TE Bilisim