“Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta ilçemiz tarihine altın harflerle yazılacak proje ve hizmetlerine bir yenisini daha ekliyor.

Vakfıkebir Ekmeği’nin Coğrafi İşareti’nin alınmasının ardından, Vakfıkebir Külek Peyniri’nin Coğrafi İşaretinin alınması ile ilgili Türk Patent ve Marka Kurumu’na yaptığımız başvurumuz işleme alınmıştır. Vakfıkebir’imize hayırlı, uğurlu olsun.  Külek Peynirimizin coğrafi işaretinin alınması ile birlikte Vakfıkebirimizin iki tane coğrafi işaretli ürünü olacak.”

Beykoz’dan Görele’ye Hediye

 
Görele Belediyesinin kardeş belediyesi olan Beykoz Belediyesi tarafından Görele’ye kazandırılacak olan ‘Köy Pazarı’ projesinde çalışmalar devam ediyor.  Kumyalı Mahallesi Otogar Yanında bulunan toplam 1300 metrekarelik alanda yapımına başlanılan ‘Köy Pazarı Proje’sinin bitmesi heyecanla bekleniyor.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, çalışmaları yerinde takip ederek, ilçenin doğal ve tarihi güzelliklerine turizm yoluyla değer katmayı ve bölge halkına ek gelir sağlamayı hedefleyen çalışmalara bir yenisini daha eklediklerini söyledi. Belediye Başkanı Tolga Erener, “Şuanda çalışmalara başladığımız ‘Köy Pazarı' projesiyle çiftçilerimizin elindeki ürünü tüketiciye aracısız ulaştırmasını sağlıyoruz. Çiftçimiz böylece ek gelir elde ediyor ve ürettiğini tüketiciye aracısız olarak ulaştırıyor. Hem çiftçi kazanıyor hem de Görele kazanıyor. Hedefimiz ilçemizin doğal ve tarihi güzelliklerine turizm yoluyla değer katmayı ve bölge halkına ek gelir sağlamaktır. Kırsalda da kalkınmayı sağlamak için çiftçimizi desteklemeye devam edeceğiz. Yaklaşık 5 ayda bitirmeyi hedeflediğimiz projemiz, uzun zamandır ihtiyaç duyulan eksikliği giderecek. Başta Beykoz Belediye Başkanımız Yücel Çelikbilek‘e ve emeği geçenlere teşekkür ederim. İlçemize hayırlı olsun." dedi.
 
Mehmet Atalay’ın Vakfıkebir Ziyareti
 
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü yapmış olan hemşehrimiz Mehmet Atalay Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ederek, Başkan Muhammet Balta ve  Vakfıkebir AK Parti İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu ile birlikte bir süre sohbet ettiler.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu Mehmet Atalay’a, Vakfıkebir Belediyesi tarafından bastırılan Osmanlı Belgeleri’nde Vakfıkebir ve Hicranlı Yıllarında Büyükliman isimli kitapları hediye ettiler.
 
Tonya’da Hüzün
 
Uzun zamandan hasta olan Tonya ilçesinin sevilen simalarından eski Karşular Mahallesi Muhtarı Ahmet Uzuner yaşamını kaybetti.  Uzuner, Tonya Jandarma Karakolunda ve Tonya Emniyet Amirliğinde çarşı ve mahalle bekçisi olarak görev yaptıktan sonra emekliye ayrılmıştı.

Emeklilikten sonra 2009 yerel seçimlerinde Karşular Mahallesi’nde muhtar seçilerek bir dönem bu görevi yürüttü. 65 yaşında yaşama veda eden uzuner, 7 çocuk babasıydı. Uzuner’in cenazesi Karşular Mahallesi’nde evinin yanında bulunan aile mezarlığında toprağa verildi.
 
Yarışmada Üçüncülük Trabzon’un
 
Pakistanlı ve Türk öğrenciler arasındaki kardeşliği pekiştirmek amacıyla 2016 yılından bu yana yapılan Cinnah Genç Yazarlar Kompozisyon Yarışması’nda Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi 11. sınıf öğrencisi İrem Karlıklı Türkiye üçüncüsü oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye ve Pakistan arasında birçok ortak bağ olduğunu vurgulayarak, "Mehmet Akif, İkbal, Kurtuluş Savaşı, Çanakkale dediğimizde her zaman aklımıza ilk gelen isim kardeş Pakistan olmuştur." ifadesini kullandı.

Okul müdürü Zekeriya Abanozoğlu, Türkiye üçüncüsü olan öğrencisi ve yarışma süresince danışmanlık yapan öğretmenleri tebrik etti.  Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi İrem Karlıklı ödül töreninin ardından, “Üzerimde emekleri olan başta ailem olmak üzere tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum” dedi.
 
Doğalgaz İçin Tarih Verdi
 
Trabzon’un tüm ilçelerine verilmesi düşünülen doğalgaz için çalışma sürüyor. 2014 sonuna kadar Trabzon’un tümüne verilmesi düşünülen doğalgaz şu ana kadar tamamına verilemedi. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora bu kapsamda çabalarını sürdürüyor.  

İlçe belediye başkanları ile BOTAŞ’ı ziyaret eden Cora, “Vakfıkebir ve Beşikdüzü’ne önümüzdeki yılsonuna kadar doğalgaz verilecek. BOTAŞ Genel Müdürümüz Burhan Özcan beyi ziyaret ettik. Genel müdür yardımcımız Abdülvahit Fidan Bey ve hemşehrimiz Arslan Günaydın Bey ile birlikte gerçekleştirdiğimiz toplantıda doğalgaz çalışmaları hakkında bilgi aldık. Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçelerimiz önümüzdeki yıl sonuna kadar doğalgaza kavuşacaktır. Diğer ilçelerimiz ile ilgili doğalgaz projesi çalışmalarını da takip ediyoruz.” dedi.
 
Vatandaşımız İçin Uğraş Veriyoruz
 
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi vatandaşlar ile bir araya geldi. Başkan Çebi burada yaptığı açıklamada her zaman vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

Çebi, “Dün olduğu gibi bugünde kapımız vatandaşlarımıza sonuna kadar açıktır. Her gün bir vatandaşımızın daha işini kolaylaştırmak, yüzünü tebessüm ettirmek için uğraş veriyoruz. Vatandaşlarımıza ve Muhtarlarımıza ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 
Altunbaş Aktürk’ü Tebrik Etti
 
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 3. Olağan Genel Kurulu’na katılarak Başkanlığa seçilen Bekir Aktürk’ü tebrik etti.  Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri Konferans Salonu’nda gerçekleşen kongrede tek aday olan Bekir Aktürk, aldığı destekle Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı seçildi. 

Kongreye katılan AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Trabzon olarak gurur duyduklarını belirterek, Aktürk’ün kendi yaşadığı mahallede muhtarlık yaptığını hatırlattı. Altunbaş açıklamasında, “Bekir Aktürk’ü tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Önemli bir göreve seçildi. Kendisi benim de yaşadığım Soğuksu Mahallesi’nde muhtarlık görevinde bulundu. Çocukluğumdan beri tanıdığım yakın bir dostum. Kendisini buralarda görmekten ötürü mutluluk duyduk. Görevinin ülkemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
ÜCER’den TESOB’a Ziyaret
 
Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hüseyin Ücer, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara'yı ziyaret etti.

Kara, Ücer'e kentteki genel durum ve odanın çalışmalarına ilişkin bilgi aktardı. Çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunulan ziyaretin ardından Kara, Ücer'e plaket sundu. Ziyarette, Trabzon Ticaret Müdürü Yavuz Selim Aykan ve TESOB yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.
Editör: TE Bilisim