Ancak, arpayı alıp öğütmeniz için yem fabrikası ruhsatınız olacak. Yem fabrikası ise sadece Samsun, Erzurum ve Diyarbakır’da mevcut. Trabzon limanından arpa alınıyor, Samsun’a götürülüyor, kırılıyor ve sonrasında Trabzon’a getirilerek satışa sunuluyor. Bu da kurban öncesinde yem fiyatlarına ağır bir maliyet çıkarıyor. Trabzon’da yerel kırıcılar var ancak onlara da fabrika ruhsatları olmadığı için arpa verilmiyor. Sorunun önemli olduğunu söyleyen besiciler, yeni düzenleme ile yerel kırıcılara arpa verilmesini istediler.

 ‘TTSO Başarılı’

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının yıllar içinde en istikrarlı isimlerinden meclis Başkan vekili İbrahim Nalbant ile TTSO’yu konuştuk. Nalbant, Kasım ayında yapılacak olan seçimde mevcut yönetimin avantajlı olduğunu söyleyerek, ‘Ortada bir başarı var. Ancak komisyonlar önemli. Yönetimin oluşması için önce komisyondan çıkacak ve meclis üyesi olacaksınız’ dedi. İstihdam seferberliğine değinen Nalbant, İŞKUR’un özel sektöre yönlendirme yapmasını önerdi.

Adalet Yürüyüşünde! 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan ve günlerdir süren Adalet Yürüyüşünde ilk günden beri orada olan Trabzon’dan bir isim var. O da CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen. Pekşen yorulmak bilmiyor. Yürüyüşe katılan her kesimle irtibata geçiyor, onlarla konuşuyor ve siyasetin gerekliliğini yerine getiriyor. Pekşen dün Sosyalist Enternasyonel Genel Sekreteri ve Başkan Yardımcısıyla bir fotoğrafını sosyal medyadan paylaştı. Fotoğrafta dikkat çeken ise Pekşen’in boynundaki fular oldu. Bordo Mavi fularıyla adalet yürüyüşüne istikrarlı bir şekilde devam eden Pekşen’in yıldızı parlamaya devam ediyor.

KTÜ’ye Bir Ödül Daha

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğretim üyeleri Polonya'da düzenlenen konferansta "en iyi poster" ödülüne layık görüldü. KTÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümünden araştırma görevlileri Ekrem Eyüboğlu, Serdar Yıldız ve Faruk Buğra Demirel ile Doç. Dr. Özkan Uğurlu ve Yrd. Doç. Dr. Umut Yıldırım'ın "12th International Conference on Marine Navigation and Safety of Sea Transportation" uluslararası TransNav2017 konferansına katıldıkları belirtildi. Ekibin, Polonya'nın Gdynia kentinde  düzenlenen konferansta "en iyi poster" ödülüne layık görüldüğü aktarıldı.

Muhtar Teşekkür Etti

İl genelinde yol çalışmalarını ara vermeden sürdüren Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Araklı ilçesinin Hürriyet Mahallesi’nde gerçekleştirdiği asfaltlama çalışması memnuniyetle karşılandı. Hürriyet Mahallesi’nde yaklaşık 1,5 km’lik yol Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanırken Mahalle Muhtarı Yakup Hasançebi yapılan çalışmalardan dolayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür etti. Muhtar Hasançebi, “Büyükşehir Belediyemiz mahallemizde son derece güzel bir asfaltlama çalışmasına imza attı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Gümrükçüoğlu’na ve burada emek sarf eden mesai arkadaşlarına, Araklı Belediye Başkanımız Sayın Recep Çebi’ye mahalle halkı olarak teşekkür ediyoruz” dedi. 

Türkmen’e Yoğun İlgi

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen düzenlediği esnaf ziyaretleriyle halkın içinde olmaya devam ediyor. Ziyareti esnasında genç, yaşlı herkesin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Türkmen işyerlerini ziyaret ederek, esnafa hayırlı işler diledi. Hem vatandaşla hem de esnafla sohbet edip, halkın taleplerini dinledi. Ziyareti sırasında Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’e Özel Kalem Müdürü Mustafa Mersinli eşlik etti. Manavından lokantasına kadar bütün esnafı ziyaret eden Başkan Türkmen esnafın hal ve hatırını sorarak işler hakkında bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu’nun Selamı Var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun ‘MİT Tırları Davasında Tutuklanması’ sonrası başlattığı ‘Adalet Yürüyüşüne’ Karadeniz illeri de bugün katıldı. 

Artvin’den, Trabzon’a, Giresun’dan Rize’ye, Ordu’dan Samsun’a Karadeniz illerinden toplam bin 800 kişi, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdü.   

Yürüyüşe katılan isimler arasında yer alan CHP Trabzon İl Bakanı Turgay Güngör “Hakikaten çok güzel bir ortam var. İnsanlar sevgi ve barış içinde bir eylem gerçekleştiriliyor. Bu yürüyüş adalet arayışı için, adaletsizliklere karşı duruş. Gayet demokratik bir hak. 

Katılım çok güzeldi. Ben bu kadar olacağını tahmin etmiyorum” dedi.   Kılıçdaroğlu’nun Trabzon’a selam gönderdiğini kaydeden Güngör, “Beraber yürüdük. Orada Trabzon’a ve Karadeniz’e selamlarını sevgilerini saygılarını iletmemi istedi. Karadeniz’in çok önemli olduğunu, Karadeniz’de alınacak başarının Türkiye’ye yansıyacağını söyledi... “ dedi.

3 Ay Boyunca Zam Yok 

 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca, bu yılın Temmuz-Eylül aylarını kapsayan 3 aylık döneminde perakende elektrik fiyatlarında artış olmayacağı açıklandı. EPDK'dan yapılan açıklamada, "1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren geçerli perakende elektrik satış tarifelerinde herhangi bir değişiklik olmamıştır" denildi. EPDK elektrik fiyatlarını üçer aylık dönemler için belirliyor.
 
Editör: TE Bilisim