‘Trabzon milletvekili listeleri açıklandı. Ülkemize, kentimize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. Yeni dönemde parlamentonun güzel hizmetler yapacağına inanıyorum. Bir dönem görev yaptığım AK Partinin Listesine baktığımda ilk sıralarda partimizde uzun dönem yöneticilik yapan değerli arkadaşlarımız Muhammet Balta, Adnan Günnar ve bayan kardeşimiz Bahar Ayvazoğlu’nu görüyoruz. 4.sırada ise meclise girdiği günden itibaren kendini Trabzon’a adayan, herkesin derdi ile dertlenen, Bütçe Plan Komisyonu üyesi Salih Cora kardeşim yer aldı.
 
Allah çıktığı bu yolda kendisine yardımcı olsun. 5.sırada Vehbi Koç ağabeyimiz 6.sırada da Dünya şampiyonu Selçuk Çebi’miz var. Siyaset hizmet için yapıldığında inanılmaz bir keyif verir. Trabzon milletvekillerimiz de yeni dönemde Trabzon’a ciddi hizmetler getireceğine inanıyor ve listelerde yer alan ya da aday adayı olupta giremeyen kardeşlerimize başarılar diliyorum.’
 
Telefonu neden susmuyor?
 
MHP’nin Trabzon Milletvekili aday adaylarından birisi de Avukat İlyas Eroğlu idi. Eroğlu müracaatını yaptı ve beklemeye başladı. Ancak listede yer alamadı. Liste açıklandıktan sonra telefonu susmuyor. Listede neden yer almadığı soruluyor. O da arayanlara ‘Desteğinize teşekkür ediyorum önümüzdeki günlerde detaylı açıklamam olacak’ cevabını veriyor.
 
Demokratlar oyunu kime verecek?
 
Listelerin açıklanmasından sonra Demokrat Partili Tahsin Azaklı aradı. Azaklı İyi Parti ile birlikte ittifak yaptıklarını ancak Trabzon’a kontenjan kullanılmadığını söyleyerek, ‘Ali Akar gibi bir siyasetçiye ve Partimize yapılan en büyük haksızlıktır. Şimdi Demokrat Partililer sandığa gittiklerinde kime oy verecekler bunu da İYİ Partililer açıklasın’ dedi
 
Aktürk Babasına Veda Etti
 
Trabzon Diş Hekimleri Odası’nın eski Başkanı Rasim Aktürk babası Bahri Aktürk’ü son yolculuğuna uğurladı. Cenaze dün Merkeze  bağlı Konaklar mahallesinden uğurlandı. Törene Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ile birlikte Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de katıldı ve Rasim Aktürk’ün acısını paylaştılar. TAKA Gazetesi olarak  Bahri amcaya Allah’tan rahmet Aktürk ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
 “Fotoğrafın büyüğü gözden kaçırılmamalı”
 
AK Parti’nin kurucularından, iş adamı eski Ar-Ge Başkanı Mehmet Çevik AK Parti Trabzon Aday Adayları ile ilgili görüşlerini aktardı. Çevik açıklamasında, “ Beklenen aday listeleri açıklandı. Aday adayları müracaattan itibaren, aday listeleri açıklanıncaya kadar hep ümitli olurlar. Çok küçük ayrıntıları bile kendi lehine yorumlar; mebus olma, Ankara’ya taşınma hayalleri kurulur. Koyu renk düzgün kıyafetler giyilir; fark yaratılmaya çalışılır. Hiç kimse kendine, ben parlamentoya seçildiğimde ülkeme, milletime verebileceğim ne birikimim var diye sormaz. Ancak, aday listeleri açıklandığında kıyametler kopar. Benim bu adaydan neyim eksikti diye yakınmalar, sızlanmalar olur. Matematiksel olarak 58 aday adayından, çok sayıda aday listesi oluşturulabilir. Yapılacak her listede, eleştirecek bir şeyler bulursunuz. İl bölgesel dengeleri tutulmadı, falancı neden aday yapılmadı, filanca neden alt sıralara kondu gibi. Bunlar olağan ancak, gereksiz yorumlardır. Sonucu etkilemez. Küçük ayrıntılara takılıp, fotoğrafın büyüğü gözden kaçırılmamalıdır. Ülkemiz; ekonomik, sosyal ve siyasal olarak ne idi? Ne oldu? Bundan sonraki süreç; kimin başkanlığında yürütülebilir? Yeni hedeflere kimlerle ulaşılabilir? Yorumu yapılmalıdır. Başta Ak Parti olmak üzere tüm Trabzon milletvekili adaylarımızı tebrik ediyor, bozulan siyasi üslûbu onararak çalışmalar yapmalarını temenni ediyorum. Bir arada yaşayacağız ve gidecek başka bir ülkemiz yoktur” dedi.
 
Gümörükçüoğlu’na  Araklı’dan Yol Teşekkürü
 
Araklı ilçesinin Yıldızlı Mahallesi Muhtarı Yücel Ertürk, mahallelerinde yapılan yol çalışmalarından ötürü Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür etti. Yıldızlı Mahallesi’nde 1,4 km’lik yolun Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanmakta olduğunu belirten Ertürk, “Bu yolumuzda bozuk betondan dolayı önemli aksaklıklar yaşıyorduk. Büyükşehir Belediyemiz buraya el attı. Son derece kaliteli bir asfaltlama çalışması gerçekleştiriyoruz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu olmak üzere emek veren işçi kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.
 
MHP Adaylarını Tanıtıyor
 
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon il Başkanlığı bu akşam Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantı ile adaylarını tanıtacak. İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; “24 Haziran genel seçimlerine hazırlanmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı bünyesinde Abdülkerim Eroğlu başkanlığında seçim komisyonu oluşturulmuştur. Seçim Komisyonu partimizin seçim işlerini organize edecek olup, ilk etapta Seçim Koordinasyon Merkezini Taksim yokuşunda, Taksim Polis Merkezinin yanında faaliyete geçirmiştir. Ayrıca seçim çalışmalarına Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Adaylarının tanıtım toplantısı 23 Mayıs Çarşamba günü saat 21.30’da Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde yapılarak devam edilecektir. Tanıtım toplantısına tüm Trabzon halkı davetlidir” denildi.
 
 “Kararın başımın üstünde yeri var”
 
Rize Milletvekili Hasan Karal, 24 Haziran’da yapılacak olan 27. Dönem Milletvekilliği genel seçimleri öncesinde belirlenen milletvekili aday listeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “2001 yılında Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdiri ile partimizi Rize’de kurma şerefine nail oldum.
 
Liderimizin partimizin kurulması sürecinde yaşadıkları aşikârdır. Çok zorlu süreçlerden gelen liderimize muhtar bile olamazsın demişlerdi. Ama bugün dünya lideri sıfatıyla onurlandırılan liderimizin çizdiği yolda yürümenin, gösterdiği hedefe ilerlemenin ve belirlediği vizyonda yer almanın onuru ve gururunu hissettim, hissediyorum ve hissetmeye de devam edeceğim. 27. Dönem milletvekilliği seçimlerinde Rize’de aday olarak gösterilmedim. Alınan bu kararın başımın üstünde yeri olduğunu belirtmek istiyorum. Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımızın takdiri her şeyin üstündedir. Onun vereceği her görev benim için kutsaldır” dedi.
Editör: TE Bilisim