Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Araklı İl Genel Meclisi Üyeliği, 3 dönem il başkan yardımcılığı ve şimdi de Ahmet Metin Genç'in Ortahisar Belediyesinde başkanvekili. Çebi seçim döneminde aktif rol alıyor, sahayı deyim yerindeyse arşınlıyor ve kokluyor, kampanyayı fevkalede yönlendiriyor. Çebi’nin vefa ile ilgili düşünceleri aktarmaya değer. Şöyle diyor: ‘Siyasette gördüğüm bir şey güven ve vefa duygusu, bu vefa duygusu için Türkiye’de örnek aldığım Sayın Cumhurbaşkanımız. Yıllar geçse de o vefayı gösteriyor. Bir de Trabzon’da sayın başkanımız Ahmet Metin Genç. Tabi bu vefayı gösterirken güven de çok önemli, güvenebilmek çok önemli. Karşılıklı güvene dayalı bir vefa takdire şayandır. Siyasette günlük kısa vadeli siyasetler yapmamak lazım. Uzun vadeli, ilkeli, istikrarlı duruşlar sergilemek güveni de kazanmak lazım. Gerisi kolaydır.’ Evet Çebi lideri Tayyip Erdoğan’ın izinde. Ve Çebi uzun yıllar birlikte siyaset yaptığı Ahmet Metin Genç’in yanında.
 
Sarıalioğlu Hızını Artırdı
 
Trabzon Arsin Belediye başkan adayı Suat Sarıalioğlu Büyükşehir Belediye Başkan adayı  Atakan Aksoy ve beraberindeki  heyet ile Arsin Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti. OSB Yönetim kurulu Başkanı Erkut çelebi ve yönetimi tarafından karşılanan İYİ Parti heyeti, ülke ve Arsin ilçesi hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Çelebi yerel yöneticilerin iş adamları ve sanayicilerin önünü açmak ve istihdam sağlamak için proje geliştirme adına somut adımlar atılması gerektiği üzerinde vurgu yaparken  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atakan Aksoy göreve geldikleri takdirde yapacakları projeleri hakkında OSB Yönetimini bilgilendirdi. Oldukça sıcak geçen ziyaretin ardından İYİ Parti heyeti Arsin’de Gocaba esnaflarını tek tek ziyaret ettiler. Arsin Belediye Başkan Adayı Suat Sarıalioğlu kendilerine gösterilen teveccüh karşısında oldukça mutlu olduklarını belirterek, “Sahadaki çalışmalarımızda gördük ki Arsin halkı bir değişimden yana. Vatandaşlarda bir bezginlik var. İş kapasitelerinin her geçen gün düştüğünden dert yanıyorlar. Vatandaşlarımızın sevgiye, hoşgörüye ve birlik olmaya ihtiyaç duydukları her hallerinden balle. Biz Arsin’de bu anlayışı değiştirmeye talibiz. Bu nedenle her gittiğimiz yerde ARSİN İYİ olacak diyoruz. Ve gördük ki Arsin’de İYİ Parti rüzgarı esmeye başladı”dedi.
 
Trabzon Sevdalısı
 
Hamza Satır. Trabzon’un evladı. Yıllar önce Trabzon’dan çıktı ve İstanbul’da ticarete atıldı. Şu an Marmara bölgesi ve Egenin bir kısmını da içine alan toptan zeytin, kağıt ve deterjan ürünlerini pazarlamasını yapıyor. Genel sıkıntılara rağmen ‘Türkiye bizim’ diyor ve dimdik ayakta. Satır’ın en büyük özelliği hemşehri canlısı olması. Kartal’da oturur. Ve her sabah önce TAKA Gazetesini alır ve memleket haberlerini okur. Bir haftadır Trabzon’a geldi. Ailesini yakınları ile özlem giderdi. Trabzonspor’un Alanya maçını izledi ve yarın da yeniden İstanbul’a dönüyor. Trabzon’u ve Trabzonspor’u büyüten değerler bunlar. Aidiyet duygusu.
 
Gönan’ın Yorumu
 
Trabzon Düzköy’e Mehmet Atmaca’nın sevgili annesinin cenaze merasimine AK Parti Trabzon eski yöneticisi Mustafa Gönen ve İnşaat Mühendisi İsmail Öksüz ile gittik. Öksüz Ulaştırma ve Alt yapı Bakanı Cahit Turhan’ın üniversiteden sınıf arkadaşıdır. Mustafa Gönan ise Trabzon Lisesinin din bilgisi öğretmenleğini uzun yıllar yapmıştır. İnşaat sektörü ve medya sektöründe uğraştı sonra da Helbulife’ın temsilciliği yapıyor. Doğal içecekleri hep yanında. Mustafa hoca son dönemin en çok tartışılan konusuna değinde, cenaze merasimlerinde okunan kuran’dan para alınır mı? Gönan, ‘Bir cenazeye katıldım. Ve kuran okuyorum getirdiler cebime zarf sokacaklar. Reddettim. Ben sevap almak içn bunu yapıyorum beni günaha sokmayın dedim. Diyanet Türkiye’nin en büyük bütçeli kurumlarındandır. imamın da vaizinde müezzeninde parasını veriyor’ dedi.
 
Geçmiş Olsun Atasoy
 

Trabzonspor’a yıllarca hizmet etmiş, cesurca başkan adayı olmuş, Tekstil ve yeme içme sektörünün değerli iş adamlarından Metin Atasoy tedavi altında. Atasoy’un safra kesesindeki sıkıntısı sebebiyle operasyon geçireceği bilgisini kuzeni Ruşen Atasoy’dan öğrendik ve dünde geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Atasoy’un bir an önce eski sağlığına kavuşmasını diliyoruz.
 
Erdoğan Halasını Uğurladı


 
Anayasa Profesörü Mustafa Erdoğan halasını kaybetti. Cenaze merasimi Araklı Yeşilce mahallesinde gerçekleştirildi. Cenaze törenine Prof. Dr. Mustafa Erdoğan kardeşi Maden İşleri eski Genel müdür yardımcıs Selaattin Erdoğan, Kamu Denetçiliği Kurumu’nun Basın Danışmanı Oğuzhan Erdoğan ve SP Belediye Başkan adayı Ümit Çebi ve Bağımsız Belediye Başkan adayı Erkan Kolancı da katıldı. Merhumeye Allah’tan rahmet kederli Erdoğan ailesine sabır ve başsağlığı dileriz.
 
Coşkun Tiryaki’ye Veda
 
Trabzon Belediyesi’nin eski Meclis üyelerinden, Polat İnşaat Müdürü ve AK Parti Trabzon Teşkilatlarınca sevilen bir isim olan Coşkun Tiryaki önceki gece geçirdiği bir rahatsızlık sonrasında hayatını kaybetti ve Tiryaki’nin ölümü, sevenlerini de yasa boğdu. Trabzon Eski Belediye Başkanı ve Milletvekili Asım Aykan, Tiryaki’nin ardından ‘Nur içinde yat Coşkun Kardeşim” başlığı ile paylaştığı mesajında, “Uzun yıllar teşkilat çalışmalarımızda ve Belediye yönetiminde birlikte terk döktüğümüz, fedakar ve samimi insan Coşkun Tiryaki kardeşimiz ebediyet yolculuğuna pervaz eyledi. Rabbim ebediyen güldürsün seni, inşallah gülen adam. İki hafta önce telefonda dertleşmiştik. Ailesine, sevenlerine, camiamıza baş sağlığı diliyorum. Mekanın Cennet olsun, inşallah. Ruhu için Fatiha” ifadelerini kullandı. 


Vekil Kızı İstedi Ve Aldı
 
Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinin sevilen işadamlarından Ahmet Sevinç'in oğlu Ünal, Nisa Karakaş ile evliliğe giden yolda ilk adımını attı.

Sinop'ta aile arasında gerçekleşen törende AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Karakaş ailesinden kızlarını istedi. Olumlu cevap üzerine nisan yüzükleri takılan çifte ömür boyu mutluluk diliyoruz. Sinop'taki törene Sevinç ailesinin fertlerinin yanı sıra Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ile ilçe başkanı Ahmet Uzun’da katılarak mutluluklarına ortak oldular.
Editör: TE Bilisim