Okuyor, analizler yapıyor; fuarlara katılıyor. Hepsinden de bir şeyler alıyor. Akkaya şimdi de İngiltere yolcusu. 16-18 Mayıs tarihlerinde İnglitere’nin başkenti Londra’da yapılacak olan ‘Akıllı şehirler’ fuarına katılacak olan Akkaya orada kentler adına son yenilikleri görecek ve Trabzon için planlanan yatırımları da not edecek. 

Geçmiş Olsun Müdürüm

Karayolları 10. Bölge müdürlüğünde aralıksız 30 yıl hizmet veren ve bölgede önemli çalışmalara imza atan Müdür yardımcısı Ali Ateş geçen Perşembe günü evinde rahatsızlandı. Eşi tarafından hastaneye götürülen Ateş’in hafif bir beyin kanaması geçirdiği fark edildi ve kendisine gerekli tedaviler uygulandı. Dün taburcu olan Ateş evinde istirahat ediyor. Geçiş olsun diyoruz.

Tüyolar Güney’den

Mustafa Güney. Trabzon’un başarılı iş adamlarından. Emlak pazarlama sektöründe başardı şimdi de konut sektörüne girecek. Çok özel konaklar yapacak. Dün kendisiyle sohbet ettik. Erbakan vakfının Trabzon’daki mihenk taşlarından birisidir. Son referandumu nasıl yorumluyor veya bundan sonrası için neler söylüyor?

Birkaç tespiti oldu. Son birkaç yılın iki lideri öne çıkardığını bunlardan birisinin Fatih Erbakan diğerinin de Süleyman Soylu olduğunu, bu iki liderin Tayyip beyden sonra siyasete yön verecek iki isim olacağını söyleyerek, Erbakan hareketinin de muhtemelen 2017 sonu itibariyle partileşeceğini iddia etti. Güney konuşacağını direk konuşur. Onun için bu iki lideri takip edelim.

BTP Camiasının Acı Kaybı

Bağımsız Türkiye Partisi MYK üyesi ve bölge müfettişi Mehmet Garaçoğlu Bursa'da geçirdiği ani bir rahatsızlık sonucu gece yarısı vefat etti. Cenaze namazı bugün Trabzon Akçaabat'ta öğle namazına müteakip kılınacak. Sonrasında cenaze Sarıtaş Mahallesi'ndeki Şehitlik Tepesi'ne defnedilecek.

Cenaze törenine Türkiye'nin dört bir yanından katılım olacak. BTP MYK üyesi Mehmet Garaçoğlu 1962 yılında Trabzon'da dünyaya gelmişti. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden mezun olan Garaçoğlu bir dönem Kimya öğretmenliği yapmıştı. 2001 yılından bu yana Bağımsız Türkiye Partisi'nde aktif siyaset içinde yer alan Mehmet Garaçoğlu evli ve 3 çocuk babasıydı.

4. Trabzon Kitap Fuarı Açılıyor

Trabzon 28 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında önemli bir kültürel etkinliğe daha ev sahipliği yapacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde 4.’sü yapılacak kitap fuarına 90 yazar ile 90 yayınevi katılıyor. Yerel ve ulusal bazda tanınmış pek çok yazarın söyleşi ve imza programı yapacağı fuar 28 Nisan Cuma günü saat 14.00’te düzenlenecek törenle açılacak. Tarih, uygarlık, kültür ve sanat kenti Trabzon’da bu yıl 4.’sünü düzenleyecekleri kitap fuarına geçen yıllarda olduğu gibi büyük ilgi olacağını beklediklerini kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ”Kitap fuarı ile büyük bir kültür şöleni yaşayacağız” dedi. Fuarın ilk gününde saat 13.30’da Trabzonspor’un unutulmaz golcülerinden Şota Arveladze, Hamamizade İhsan bey Kültür Merkezi’nde düzenlenecek söyleşi programı ile Trabzonlularla bir araya gelecek. Yine aynı gün saat 15.00’da Prof. Dr. Yaşar Özbay, ‘Pozitif Genç ve Yaşam’ konulu konferans, saat 18.00’da ise tarihçi yazar İbrahim Hakkı Gündoğdu, ‘Tarih Boyunca Milletlerin Ağırlığı’ konulu konferans ve imza günü ile kitapseverlerle birlikte olacak. Kitap fuarının açılışı ile birlikte Esma Ala Türkmen, Garip Ayata, Esin Üçüncüoğlu ve Abdullah Gülay, düzenlenecek imza günü okuyucuları ile buluşacak.  

Seçim Ve Boya Sandığı! 

Trabzon’un sevilen siyasetçilerinden Hüseyin Örs, toplumun her tabakasından destek gören karaktere sahiptir. Örs özellikle toplumun alt tabakası diye belirtilen kesimle diyaloglarını sağlam tutar. İşte Örs’ün bunu ispatlayan çok güzel paylaşımı, fotoğraf başlı başına güzelken bir de Örs’ün o üslubu eklenince ortaya bu çıkıyor. Örs’ün o yazısı ve altında fotoğrafı: “Seçim Sandığı/Boya Sandığı ikilemi. Yaz tatillerinde, boya sandığımız ve şansını-sına tablamız olurdu. Mahalleden abiler, amcalar müşterimiz.  Akşamdan, demir paraları, mahallemizin bakkalı rahmetli Mustafa Amcanın Bakkalında bütünlerdik. Mustafa Amca eksik de olsa bozukluklar, üstünden kağıt paraya verirdi. Kağıt paraları yastığımızın altına koyardık "gıcıt" olsun diye düz, iki de birde elimizle yastığın altından sayardık, 5-10-20 diye, uyuyana kadar, her sayışta aynıydı, ne eksilirdi, ne de artardı. Yine de sayardık defalarca. Güzel günlerdi. Helalinden her meslek kutsaldır.”

Arap Yatırımcı Zigana İçin Geldi

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Torul ilçesine bağlı Zigana dağı zirvesinde yer alan Kayak Tesislerinin bulunduğu alanda turizm yatırımı yapmak isteyen Arap iş adamı Dr. Tarık Al-İbrahim Al-Ghamdi’yi makamında kabul etti.  İş adamından planladığı yatırımla ilgili bilgiler alan ve Zigana dağı ve bitişiğindeki Limni Gölü Tabiat Parkına yönelik yapılan yatırımlardan bahseden Vali Memiş, Zigana’nın Gümüşhane turizminin giriş kapısı olduğunu söyledi. Zigana dağında 16 dönüm alanda yatırım planlayan Arap iş adamı Dr. Tarık Al-İbrahim Al-Ghamdi ise 2 bin 100 metre rakımdaki Zigana’ya yapmak istediği tesisin örneğini Slovakya’da gördüğünü belirterek, “Ben Müslüman ülkede bu işi yapmak istiyorum. 

Camilerinizi, minarelerinizi görüp ezanları duyunca çok mutlu oluyorum. Benim yapmak istediğim tesis çok daha farklı olacak. Bütün herşeyi organik olarak yapıp getireceğim. Bu zamanın gençleri hep telefonla uğraşıyor, zaman geçiriyorlar. Ama düşündüğüm tesiste bahçede uğraşacak. Koyunu, ineği, tavuğu herşeyi olacak. İsterse ziyaretçi gidip ineği sağıp sütünü alacak” diye konuştu.

13 Kuruş İndirim

Motorinin litre fiyatında, önceki gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 13 kuruş indirim yapıldı. Ankara'da litresi ortalama 4,65 liradan satılan motorinin litre fiyatı 4,52 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 4,60 liradan 4,47 liraya, İzmir'de 4,62 liradan 4,49 liraya düşecek. Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor. Motorinin litre fiyatına en son 7 Nisan'da 9 kuruş zam yapılmıştı.
 
Editör: TE Bilisim