Eski Ormanüstü köyü dernek başkanı Hilmi Akbulut, yazın 2-3 ay köyde kaldığını ifade ederek, “Maalesef pazar günleri dahi ne uykumuz var ne de ağız tadıyla bir sohbetimiz. Dinamit sesinden başka bir şey duymadım. Üstelik Pazar günü akşam ve gece bile dinamti sesleri duyduk. Camlar sallanıyor, kimilerinin evlerinde bile sallantı oluyor. Jandarmayı aradık, izinli dediler. Pazar akşamı, pazar gcesi ne izni bu! Valilik izni bile olsa pazar günü kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yok.
 
Bu izin gerçek olsa bile hiçbir valinin ya da mülki amirin vatandaşı bu derece rahatsız edecek bir çalışmaya izin verme hakkı yoktur. Bu tüm çağdaş ülkelerde böyledir. Yaz tatili için memleketine dinlenmeye giden pek çok insnaımız bu seslerden dolayı mağdurdur. Şunu merak ediyorum, devlet mi vatandaşı için var, vatandaş mı devleti için? Devletimiz vatandaşı için varsa bu taş ocaklarının çevreye ve insanımıza verdiği zarara kim dur diyecek.
 
Maçka belediyemize ve Trabzon büyükşehir belediyemize çağrıda bulunuyorum. Seyranlı mahallesindeki taş ocakları ya usülüne uygun saatlerde çalıssın” açıklamasında bulundu.

Gökçek’i Cübbeli’nin Bedduası Mı Sildi?

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Melih Gökçek'in sahibi olduğu Beyaz TV'ye Mehmet Okuyan'ın çıkarıldığını, bu yüzden Gökçek'e beddua ettiğini hatırlattı ve "Mevla belanı verir" ifadesini kullandı. Ünlü'nün dinleyicilerine 19 Ekim'de yaptığı konuşmanın ilgili kısmı şöyle: "Ramazanda Melih Gökçek'e bir duam var, hatırladınız mı? Milletin itikadını bozan, Mehmet Okuyan gibi adamların imkanlarını iptal eyle dedim. O zaman tuttu zaten o. Şimdi görüyor musun bu fakirin dualarını? Duası da var bu işin, bedduası da var bu işin. Bana ne kadar eziyet edenler oldu. Ama sen bu milletin dinine zarar verirsen, eline imkan geçirmişin, o televizyondan beslenerek imkanlar sağladın, sonra geldin millete ne dinletiyorsun? Meryem validemize iftira eden bir adamı konuşturuyorsun. Mevla belanı verir."

Başkana Beşköy Teşekkürü

Trabzon’un Köprübaşı ilçesi Beşköy Mahallesi Muhtarı Adnan Aydın, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na hizmet anlayışından ötürü teşekkür etti. Mahallelerinde bulunan bir diyaliz hastası için Başkan Gümrükçüoğlu’nu telefon ile aradığını ifade eden Aydın, “Diyaliz hastası Fatma Bulut’un evine diyaliz arabası çıkamıyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Gümrükçüoğlu’nu telefonla aradım, ‘diyaliz hastamız var, diyaliz arabası evine çıkamıyor, yardımcı olur musunuz’ dedim. Başkanım telefonu kapatmadan ‘o yoldaki sorunu derhal çözün’ diye talimat verdi. Kısa sürede yol betonlanarak sorun çözüldü. İşte hizmet budur, hizmet anlayışı budur. Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ülkü Ocakları Neye Dikkat Çekti

Akçaabat Ülkü Ocakları Başkanı Melikşah Atasoy ve beraberinde ki yönetim kurulu üyeleri Akçaabat Emniyet Müdürü Şevki Pakdemir ve Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr.Alparslan Kapısız'ı ziyaret etti. Atasoy, özellikle uyuşturucu konusunda yapmış oldukları çalışmalar hakkında ilçede çok sayıda genç çakmak gazı, bali, hap gibi maddelerle kendilerini zehirlediklerini ve Ülkü Ocakları olarak sürekli sahada gençleri bilgilendirip bağımlılıkla mücadele etmeye çalıştıklarını ifade etti. Farkındalık çalışmalarına hız verdiklerini, kısa süre içerisinde konferans ve panel yapacaklarını, mücadelenin ilçedeki tüm dinamiklerin harekete geçirilip yekpare çalışma ile daha verimli sonuçlar alınabileceğini vurgulayan Atasoy en büyük sorumluluğun ailede olduğunu da söyledi. Emniyet Müdürü Şevki Pakdemir ve Kapısız, madde bağımlılığı konusunda ellerinden geleni yapıp ilçemizi çok daha güzel bir hale getireceklerini ifade etti.

Tozu Yüksek Eleştiri

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt partisinin Köprübaşı kongresinde bazı eleştirilerde bulundu. Kurt’un tepkileri şöyle: ‘’Bir şehrin belediye başkanı hukuk kuralları içerisinde bir suç yada cürüm işlemişse gidip mahkemede hesap vermesi gerekmez mi?  Fetö ile bağlantısı varsa, terör örgütlerine yardım ve yataklık yapmışsa, bunun bedeli sadece görevinden istifa etmek midir? Sıradan bir vatandaş, o örgütün yurdunda kaldı diye, okulunda okudu diye, sizin açtığınız bankaya yine sizin teşviklerinizle parasını yatırdı diye siz onu hapse atıyorsunuz, ama bir şehrin belediye başkanına Fetö’ya yardım ve yataklık yaptığı gerekçesi ile istifa edin diyorsunuz, sadece istifa etmekle bu işten sıyrılmış oluyor. Bu ne haldır. İstifa etmezse bu sefer içişleri bakanlığının müfettişlerini görevlendirip hakkında yolsuzluktan soruşturma başlatarak bu sefer sizi yolsuzluktan içeri atarım diyorsunuz. Şimdi bu tek adamlık değil de nedir? Hatırlasanız 16 Nisan referandumunda HAYIR kampanyası yaptığımız için bizi linç etmeye, ötekilerle, başkaları ile aynı kefeye koymaya çalışmışlardı. Gelinen noktada Saadet Partisinin bu iş tek adamlığa gidiyor tespitinin ne kadar haklı olduğunu bu olaylar ve gelişmeler ispat etmiyor mu?’’

Türkmen’den Akçaabat Turu

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen,  düzenlediği ziyaretlerle halkın içinde olmaya devam ediyor. Başkan Türkmen’e kent merkezinde yaptığı ziyaretlerde Akçaabat Belediye Başkan Vekili Abdullah Ertem, Özel kalem Müdürü Mustafa Mersinli ve Büyükşehir Meclis Üyemiz Osman Nuri Ekim eşlik etti.
 
Esnafın ve vatandaşın sorunlarını dinleyen Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, kent merkezinde yaptığı esnaf ziyaretinde vatandaşlarla sohbet etti,  esnaflara hayırlı işler temennisinde bulundu. Akçaabatlıların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Türkmen, “Danışan akıl hata yapmaz düsturuyla yola çıkarak, her yaştan vatandaşlarımızla sohbet ediyoruz. Herkesin önerilerini dikkate alarak, belediyecilik hizmetlerimizi yerine getirirken vatandaşlarımızdan aldığımız öneriler doğrultusunda çalışmalar yürütüyoruz. Birlik, beraberlik içerisinde, ayrıştırmadan, elimizden gelen, gücümüzün yettiği her konuda vatandaşlarımızın hizmetindeyiz." dedi.

ÇEBİ’den muhtarlara jest

Bursa’dan Karadeniz bölgesini gezmeye gelen 85 adet mahalle muhtarı Trabzon’un Araklı ilçesini de ziyaret etti. Muhtarları Kaymakam Ahmet Günaydın, Belediye Başkanı Recep Çebi, Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Şahintürk ve Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kaya karşıladı. Muhtarlarla bir araya gelerek Araklı’nın tarihi, doğal ve kültürel değerleri tanıtıldı. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi muhtarlara yaptığı konuşmada; ”Bursa’dan gelip bölgemizi ziyaret eden vatandaş ve kamu kurumları arasında köprü vazifesi gören kıymetli muhtarlarımız bizleri son derece mutlu ettiler. Mahallelerinde bulunan bireylerin ayrı ayrı sorunlarına vakıf olan, çıkar gözetmeksizin her daim hizmet anlayışıyla çalışan emektar muhtarlarımıza ilçemize yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum. Bizlerde 19 Ekim Muhtarlar Gününde değerli muhtarlarımıza Belediye olarak son derece modern bir yer verdik. Kardeş şehir anlayışıyla bu buluşma ve kaynaşma bizleri mutlu etti. Tüm muhtarlarımıza çalışmalarında kolaylıklar diliyor, teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi. Daha sonra Başkan Çebi muhtarlara yöresel ürünler ikram ederek onlarla sohbet etti.
Editör: TE Bilisim