Büyükşehir Belediyesi, mahallelinin çağrısı üzerine harekete geçti  ve yol kenarlarını  yaptı. Mahalle sakinleri, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na teşekkür etti. Çarşıbaşı Serpil Köyü taksi durağı adına konuşan Temel Bahar ise,”herkesin korkulu rüyası gibiydi. Yapımında emeği geçen büyükşehir belediyesine  çok teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.
 
 “Ek sefer istiyoruz”
 

Sürmene - Araklı - Arsin – Trabzon hattına vatandaşlar bir otobüs daha istiyor. Hafta içi sabah saatlerinde aşırı yoğun olan otobüslerde vatandaşlar güçlükle yolculuk yapıyor. Sabah saat 07.00-08.00 arasında bir ek otobüs daha isteyen vatandaşlar yetkililere çağrıda bulunarak çözüm istedi. Üç ilçe için o saatte bir otobüsün az olduğunu söylediler. Vatandaşlar açıklamasında, “o saatte herkes işine gidiyor. Saat, 08.00 ve 09.00 arasında yolcu sayısı fazla oluyor. Bu saatler arasına bir otobüs daha olmalı. Yetkililer hattaki sefer sayısını artırsın.” dediler.
 
Rize’de Diyabete Dikkat Çekildi
 

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi koordinasyonuyla şehirler arası otobüs terminali, Tuzcuoğlu Memişağa Parkı, İsmail Kahraman Kültür Merkezi, Çayeli Şehit Muhammet Ambar İmam Hatip Ortaokulu ve tüm ilçelerde “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” etkinlikleri kapsamında stant açılarak kan şekeri ölçümü, boy-kilo ölçümleri, tansiyon ölçümü, hizmet içi ve halk eğitimleri yapıldı.
 
 “Dipsiz göl sessiz gözyaşı oldu”
 
Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga, dipsiz göl ile ilgili açıklama yaptı. Çavga, “Dipsiz göl gibi tahrip edilmiş ülkemizde binlerce, bölgemizde yüzlerce tarihi veya doğal güzellik örneği vardır. Dipsiz göl bunların sessiz gözyaşı oldu sadece. Dipsiz gölde yaşananlar bölgemizdeki deformasyonların üstündeki perdeyi kaldırmasını ümit ediyorum. Her şerde bir hayır vardır sözünden hareket etmeliyiz. Bu hatayı geçmişte yaptığımız hatalar listesinin sonuna ekleyip bunu nasıl fırsata çevirebiliriz onu düşünmeliyiz.  Unutmamız gereken acı bir gerçek var ki dipsiz göl bu coğrafyada yaptığımız hataların ilki değildir. Dileğimiz sonu olmasıdır.  
 
Dörtbin yıllık tarihi şehir Trabzon’umuz; Pazakapı Roma Limanı ve Surları,  Mumhane Osmanlı Köprüsü ve menfezi,   Tabakhane vadisi Roma-Pers Kaya mezarları gibi birçok turistik kültürel değerini aynı dipsiz göl gibi kaybetti. Yine Gümüşhane; krom vadisi, imera, tarihi madenci köyü ve Santa da korunamayarak yok olan birçok kültürel turistik değerini tıpkı dipsiz göl gibi kaybetti. Yukarıda bahsettiğim yerlere gidip tahribatları yerinde göremeyen dostlara tavsiyem. Lütfen meydan parkından Boztepe’ye doğru bakın. Meydanın içinden geçip silueti bozan tanjant yolu ve dolmuş duraklarına inen köprü direklerini göreceksiniz. Az daha yukarı baktığınızda yine sit alanı olan Boztepe’nin merkezinden çıkan tüneli göreceksiniz. Viyadükleri tamamlandığında ise yolun gölgesinde kalan kızlar manastırı dikkatinizi çekecek. Yani dostlar bölgemiz dipsiz göl gibi onlarca örnekle dolu.  Dipsiz Göl’ün, dibi başı olmayan bölgemiz turizminin son gözyaşı olması ümidi ile.” dedi.
 
Ayvazoğlu’ndan Aydın’a Tepki
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili sözlerine tepki gösterdi. Ayvazoğlu, “Arzı endam ettikleri podyumda kumaşı ve dikimi ithal, sunumu ateşler salan bir konsepte tutunarak yıllarca savundukları değerleri ayaklar altına almış, naylon bir siyasi yapılanmanın müsebbiplerinden biri ne olmuşsa olmuş haddini de, kendini de aşarak Türk İslam coğrafyasının hamisi ve umudu olan, ömrünü adadığı davası ile yedi cihana insanlık ve adamlık dersi veren Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nı ağzına almış. Tabii, silah elde bu ülkeye karşı savaşan, evlatlarımızı katleden bir terör örgütüyle iş tutmuşların, daha dün mecliste HDP milletvekili Fatma Kurtulan Meclisin kürsüsünden kendilerine parmak sallayarak 'Mecliste en son sırada kapıya en yakın yerde oturabiliyorsanız bizim sayemizdedir, haddinizi bilin' derken sus pus olmuş acizlerin, bütün küresel meydan okumalara restlerle karşılık veren Cumhurbaşkanımızın amansız, gözükara duruşunu "kabadayılık" olarak nitelemesini anlayabiliyoruz. Milliyetçiliğe gelince, Milliyetçilik Koray Aydın ismi ile hatırlanamayacak kadar geniş ve derin bir kavramdır. Bu nedenledir ki; müstakim , emin ve fehim olabilmek hırsınızın, nefsinizin ve egonuzun yerleştiği zeminle uyuşmaz ve size böyle talihsiz açıklamalar yaptırarak kamoyuna 'neydi ne oldu' muhakemesi yaptırır. 17 yıldır gecemizi gündüzümüze katarak bu ülkeyi tepeden tırnağa yenileyip, yeni yeni eserler inşa etmek suretiyle geleceğimizi inşa ediyoruz. Ne demişler yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Biz çalışmaya devam edelim ve hız kesmeden durmak yok yola devam diyelim.”
 
 “Bilimsel çalışmaları takip ediyor ve destekliyoruz”
 
TÜBİTAK Başkanı Mandal, kabulden dolayı Vali Çeber’e teşekkürlerini iletti. Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çeber Başkan  Mandal’a, “Gerçekleştirdiğiniz kapsamlı araştırma ve çalışmalarla üniversitelerimizden okullarımıza öğrencilerimizi bilimle yetiştirmenizden dolayı memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim.

Rize’nin bilim üreten şehirlerden biri olarak anılması için ilimizde yürütülen bilimsel çalışmaları takip ediyor ve destekliyoruz.” dedi. Ziyarette Başkan Mandal’a, Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin ve Vali Kemal Çeber’in eşi Neslihan Ayan Çeber de eşlik etti. Sohbet havasında gerçekleşen ziyaretin sonunda, TÜBİTAK Başkanı Mandal’a, Vali Kemal Çeber günün anısına hediye takdim etti.
 
Nöbet Değişimi
 
CHP Artvin Gençlik Kolları İl Başkanlığında nöbet değişimi yaşandı. Artvin Gençlik Kolları İl Başkanlığı'na Emre Altıparmak getirildi. Altıparmak: “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserimden biri dediği Cumhuriyet Halk Partisi’nin yılmaz bir neferi olmaktan her zaman gurur duydum.

Ulu önderin çizdiği bu yolda yürümenin azmini ve onurunu her zaman hissettim. Ne mutlu bana ki bu yolda nöbet sırası bana geldi. Bu görevin büyük bir gurur kaynağı olduğu kadar büyük bir sorumluluk getirdiğinin bilincindeyim. Partimin çatısı altındaki her genç gibi ben ve yönetimim de bu sorumlulukları azimle alacağız verilen her görevi büyük bir aşkla yerine getireceğiz. Bu vesile ile bize inanan, bize güvenen, bizi bu göreve layık gören herkese ben ve yönetimim şükranlarımızı sunuyoruz. Atatürk’ün “ ulusa hizmet yolunda bütün varlığımızla çalışmak parti üyelerinin bozulmaz andıdır” sözlerini kendimize ilke belirledik. Bize inanan herkese bu andımızdan dönmeyeceğimizin sözünü veriyoruz. Hep birlikte omuz omuza güzel günlere.”
Editör: TE Bilisim