Büyük bir borç yükü altında Beşikdüzü Belediyesi’nin hizmetlerini aksatmadan sürdürmeye çalışan Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’ın açıklamaları merakla bekleniyor.
 
Hizmetlerimiz Devam Edecek    
 
Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, halk meclisi toplantısında vatandaşlarla biraraya geldi. 31 Mart’ta yapılan Mahalli seçimlerden sonraki bir aylık çalışmaları değerlendiren Belediye Başkanı Tolga Erener, daha sonra vatandaşların istek ve sıkıntılarını dinleyerek, not aldı.  

Başkan Erener, “Gelişen ve büyüyen Görele’yi siz değerli halkımızla yönetmeye devam ediyoruz. 5 yıllık süre zarfında Görele’de çok ciddi çalışmalar yaptık. El atmadığımız, girmediğimiz mahalle, cadde ve sokak bırakmadık. Bunun mükâfatını da yerel seçimlerde aldık. Hız kesmeden hizmetlerimize devam ediyoruz. Vaat ettiğimiz projelerimiz var. Yerine getirmeye gayret gösteriyoruz” dedi.
 
Komşular Camide Buluşuyor
 
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı 'Komşular Camide Buluşuyor' projesi kapsamında Vakfıkebir İlçe Müftülüğü tarafından ilçeye bağlı Düzlük Mahallesi Camii'nde mahalle halkının katılımıyla buluşma programı düzenlendi. İmam Hatip Halil İbrahim Yıldız'ın organizasyonu ile akşam namazını müteakip düzenlenen programa İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, Murakıp Ömer Çınar, bazı din görevlileri, mahalle muhtarı Halit Esmer ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Müftüsü Köksal sohbetinde, Nisa suresinin 36. ayeti olan; "Allah’a kulluk edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anne babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yakın arkadaşa, yolcuya, ellerinizin altında bulunanlara iyi davranın. Allah kendini beğenen ve böbürlenip duran kimseyi asla sevmez." ilâhi mesajları etrafında nasihatlerde bulundu.
 
Somuncuoğlu’nun Ziyareti
 

Eynesil eski Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, İş Adamı Salih Takac ile birlikte Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta'yı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti ve hayırlı olsun dileklerini iletti. Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyesi Ali Bayram Tanrıverdi'de sohbete katıldı.
 
Bir Yastıkta Bin Yürek
 
Eğitimin Yıldızları HOPO Proje yarışmasında "Bir yastıkta bin yürek" simli proje, sosyal sorumluluk ve değerler eğitimi kategorisinde Trabzon üçüncüsü oldu. Projenin amacı otizmli bireylerin, sahip oldukları çeşitli yetersizlik durumlarını iyileştirmeye çalışmak ve bu bireylerin toplumla bütünleşmesi sürecine katkı sağlamak.
  
Proje doğrultusunda İsmetpasa İlkokulu, Yıldızlı Toki Ortaokulu ve Osman Altıntaş Ortaokulu orta ağır otizm sınıfı olarak 8/d sınıfı gönüllü öğrencileri ve Trabzon Üniversitesi gönüllü öğretmen adayları ile kumaş boyama. Çalışmaları yapıldı. Yapılan çalışmalar proje yürütücüsü Sibel Kadıoğlu Tüzüner ve Görsel Sanatlar öğretmeni Nagihan Tercan’ın usta elleri ile yastıklara dönüştürüldü. Süreç sonunda her biri diğerinden farklı eşi olmayan ürünler ortaya çıktı ve Forum AVM’de üç gün süre ile yapılan sergi ziyaretçiler tarafından muhteşem bulundu.
 
Yevmiye 130 Lira Sabitlenecek
 
Pazar Ziraat Odası başkanı Nurettin İnce Gürcü işçilerin yaş çay toplamasıyla ilgili bir çalışma yürüttüklerini kaydederek, “”Gürcüler öyle istediği kadar yevmiye talep edemeyecekler. Konuyu Rize Valisi ile görüşeceğiz. Vali bey teklifimizi kabul ederse çay toplama yevmiyesini 130 liraya sabitleyeceğiz” dedi.

Pazar Ziraat Odası başkanı Nurettin İnce, yaş çay toplamada üreticinin kullandığı Gürcü işçiler konusunda geçen yıl Pazar ilçesinde bir çalışma yürüttüklerini kaydederek, “ Geçen yıl Pazar’ da Kaymakamlık ve Tarım ilçe Müdürlüğü el ele vererek bir çalışma yürüttük.

2012 yılında Doğu Karadeniz Bölgesinde beş ilçe için çıkartılan Gürcülerin 90 gün çalışma süresi konusunda yasal olan durumları uyguladık. Çıkartılan 90 günlük muafiyet izin belgesi için kanuni yerlere müracaat etmeliler. Gelen Gürcüler ilçelerde Kaymakamlığa, il merkezinde Valiliğe müracaat ederek kimlik bilgilerini vermeleri gerekiyor. Bu işi yaptıktan sonra muhtarlarla diyaloğa geçerek köy veya mahalle muhtarların öncülüğünde üreticilerin çay bahçelerindeki çaylıkları toplayabilirler” ifadelerini kullandı.
 
Osmanlı Geleneği Trabzon'da Yaşatılacak
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ‘Trabzon Ramazan’da bir başka güzel’ sloganıyla düzenlediği Ramazan etkinliklerinde, çocuklara da ayrı parantez açarak, manevi iklime dâhil etmek istediği miniklere özel programlar düzenleyecek.  Ramazan boyunca, öğle saatlerinde İskenderpaşa Camisi önünde ‘Çocuklarla tekne orucu iftar programı’ adı altında düzenlenecek etkinliklerde hem Ramazan ayını ve orucu hem de dinimiz İslamiyet’i miniklere uygun yol ve yöntemlerle anlatmayı amaçladıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Ecdadımız Osmanlı'dan bu yana süregelen, yetişkinlerin çocukluğundan hatırladığı, Ramazan ve oruç ibadetiyle tanışmamıza vesile olan tekne orucu kavramından yola çıkarak, Ramazan etkinliklerimiz bünyesinde minik kardeşlerimize özel bir program yapalım istedik.

Çocuklarımız tekne orucu iftar programımızda, birlikte iftar yapacak, birlikte iyi vakit geçirecek. Böylelikle Ramazan ayının birlik beraberlik ruhunu hissedecekler, bu güzellikleri de inşallah ileriki yaşlarına taşıma fırsatı bulacaklar” dedi. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin toplumun tüm kesimlerini kapsayan yönetim anlayışının Ramazan’a özel yansımalarından biri olan ‘Çocuklarla Tekne Orucu İftar Programı’ içeriğinde, iftar yemekleri dışında, Mesnevi’den çocuklara yönelik hikayeler, palyaço gösterileri, yüz boyama etkinlikleri gibi miniklere hoş vakit geçirtecek aktiviteler de yer alacak.
Editör: TE Bilisim