Malkoç göreve başladığından hemen sonra Kurumu KDK’yı Anadolu’ya tanıttı, ardından ise üniversitelere girdi ve buralarda Ambudsmanlık Kulüpleri kurdurdu. Malkoç, 15 Temmuz’dan sonra da durmadı. Türkiye’nin demokratikleşme süreçlerinde verdiği mücadeleleri 15 Temmuza gelirken yaşananları ve 28 ubat sürecini anlattı ve darbeye sert tepki koydu. Malkoç, Türkiye’de 50’ye yakın üniversiteye gitti ve konferans verdi, öğrencilerle buluştu. Şeref  Malkoç bunlarla da kalmadı. KDK’nın yüzünü dünyaya çevirdi. Rusya, Danimarka, Portekiz, Bulgaristan programları yaptı. Yakın zamanda da Bosna Hersekte programlar yapacak. Trabzonlu olan Malkoç  hemşehrilerine de kucak açıyor. Bu hafta içinde Trabzon’dan Kaçkar TV Trabzon Bölge Sorumlusu Recep Güngör’u makamında kabul etti. Güngör  Trabzon’un selam ve sevgilerini getirdi. Yine Trabzon’dan Gazeteci Fatih Yılmaz’da kendisini ziyaret ederek makamında görüştü, Trabzon ve Türkiye sohbeti yaptılar. Malkoç komple bir isim. Gönül ve hizmet adamı.
 
Kölemenoğlu neden kızdı?

Trabzon Kasaplar ve Celepler Odasının yıllarca başkanlığını yapan Şahin Kölemenoğlu aradı. Kölemenoğlu, ebediyete uğurladığımız Ahmet Şefik Mollemehmetoğlu’nun hem köylüsü hem de İnönü mahallesinde   kapı komşusu. ‘Ahmet elimizde büyüdü’ dedi ve dün Cemiyetin önünde, İskenderpaşa camiinde hem de Akçaabat Demirkapı köyünden son yolculuğuna uğurlayanlar arasında yer aldı. Kölemenoğlu, cemiyetin   önündeki törende ve Cami avlusunda bazı Trabzon milletvekillerini göremeyince de ‘Böyle neden yapılır, katılım sağlanmalı ve ailenin acısına ortak olunmalı idi. Ahmet uzlaşmacı birisi idi’ dedi.
 
Ertan usta’nın gönlünü alın!


 
Değirmendere’den Ertan Usta aradı. Şikayeti ilginçti. Trabzon’da marka bir pideciye gitmiş ve 4 kıymalı pide ile birlikte 3 ayran ve bir de su yemiş-içmişler. Sonrasında da hesabı istemiş. Masaya gelen hesap 202 TL olmuş. Ertan Usta, ‘Bu para ile 4 kilogram kıyma alırdım’ deyince  aldığı cevap iddiasına göre ‘Burada kaç kişi çalıştığını biliyormusun’ olmuş. Sadece şunu deriz, Ertan Usta’nın parasını aldınız arayın ve gönlünü de alın!
 
Vakfıkebirli Berber Kalbine Yenildi
 

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde berber esnaflığı yapan Bayram Karaş (49) geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını kaybetti. Edinilen bilgilere göre evinde bulunduğu sırada fenalaşarak Trabzon Ahi Evren Kalp ve   Damar Cerrahisi Hastanesine kaldırılan Bayram Karaş burada yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını kaybetti. Bayram Karaş dün ikindi namazına müteakiben Hacıköy Mahallesi yukarı       cami yanında kılınan cenaze namazının ardından aynı yerdeki aile kabristanlığına defnedildi.İlçede efendi kişiliğiyle tanınanBayram Karaş’ın ölümü Vakfıkebir’de derin üzüntü yarattı.
 
Hayırlı Olsun Dediler


Ak Parti Beşikdüzü Belediye Başkan adayı Harun Demirci ve Beşikdüzüspor eski Kulüp Başkanı Harun Topal Beşikdüzü’ne yeni atanan Kaymakam Şakir Öner Öztürk’ü makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Ziyaret sırasında konuşan Harun Demirci ve Harun Topal, ‘’İlçemize yeni atanan Sayın Kaymakamımız Şakir Öner Öztürk’ün makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz’’ dediler. Beşikdüzü Kaymakamı Şakir Öner Öztürk ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Harun Demirci’ye ve Harun Topal’a teşekkür etti.
 
Çaykara Halk Bankasında Nöbet Değişimi


 Çaykara Halk Bankası Müdürlüğüne Çaykara Taşören Mahallesinden Hemşehrimiz Halil İbrahim Deberoğlu atandı. 2002 yılından ekonomik krizle birlikte Çaykara´da kapanan Halk Bankası şubesi 08 Ağustos 2015 tarihi itibariyle 13 yıl aradan sonra yeniden resmi olarak açılarak ilçe halkına hizmet vermeye başladı. O tarihten beri Müdürlüğünü yapan Onur Kamiloğlu´nun görev süresi sona ermesiyle boşalan Çaykara Halk Bankası Müdürlüğe uzun yıllar görev yapan hemşehrimiz Halil İbrahim Deberoğlu atandı.
 
Başkanlığa İnce Getirildi
 

İyi Parti Artvin Merkez İlçe Başkanlığı’nda görev değişikliği yaşandı. Emrah Özkan’ın Belediye Başkan Yardımcısı görevini üstlenmesinin ardından yerine kurucu parti üyesi Yusuf İnce getirildi. Bir süredir İyi Parti Artvin Merkez ilçe Başkanlığı görevini sürdüren Emrah Özkan, Belediye Başkanlığı yardımcılığı görevine getirilmesinin ardından yerine partinin kurucu üyelerinden Yusuf İnce görevlendirildi. Görev değişikliği Parti Binası’nda düzenlenen törenle gerçekleşti. Törende konuşan İyi Parti önceki dönem İlçe Başkanı Emrah Özkan, partimizin kuruluş aşamasından bugüne önemli görevlerden bulunan değerli kardeşim Yusuf İnce’nin Merkez İlçe Başkanı olmasından dolayı büyük mutluluk duydum. İnanıyorum ki bu görevi layıkıyla yerine getirecektir. Kendisini partim ve şahsım adına kutluyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim