Siyasete tabandan girdi. DP’de önemli görevler üstlendi. Şu anda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte aynı safta. Dahası onun tüm siyasi partilerde dostları var. Bakanla aynı partide görev yaptı. Koray Aydın’la birlikte derin sohbetleri oldu, Siyasete onu Eyüp Aşık soktu. Beştepe’de olsun , TC Başdenetçiliğinde olsun Şeref Malkoç’la diyalog halinde, Salih Cora’nın yakın dostu. 

Mandıralı Trabzon’daydı. Kardan çıkmakta zorlandı ise de dün sabah futbolcu oğlu ile birlikte ikram sofrasında TAKA yayın kurul üyeleri ile sabah kahvaltısı yaptı. Mandıralı ile refarandumdan TGİAD’a kadar bir dizi konuyu tartıştık ve masaya yatırdık. İş dünyasını konuştuk. İnşaat sektörü kış sezonunda durgundu ancak önümüzdeki Mart ayı ile birlikte açılacak ve Ankara’da işlerine bıraktığı yerden devam edecek.

Hasan Selim’in Hakkı

Trabzon Ortahisar Belediyesi’nin başarılı Özel Kalem Müdürü Hasan Selim’i aradık. Hasan Selim, Türk Belediyeler birliğinin davetlisi olarak Antalya’da. Antalya’da bir dizi eğitimden geçen Özel kalem müdürleri biraz da dinleniyor. Göreve başladığı günden itibaren yılmadan yıkılmadan çalışan, ameliyatlı ayağı ile Belediyeye gelen Selim’in dinlenmeye hakkı var. 

Atasoy’un Acı Günü

Türk Telekom’un emekli Baş Müdürlerinden Hasan Cahit Atasoy’un Kayınpederi Ali Dohman hayata veda etti. Dohman’ın ölümü yakınlarını yasa boğdu. Ali Dohman’ın cenazesi dün Zafanoz Mahallesi’nde Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardın aile kabristanlığında defnedildi. Bizde Taka Gazetesi olarak Atasoy ve Dohman ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Merhume Allah’tan rahmet dileriz.

Trabzonlu Vekil Çin’de 

Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, dikkat çekici paylaşımlarına devam ediyor. Renkli kişiliğiyle dikkat çeken ve yaptığı paylaşımlarla da büyük ilgi toplayan Ak Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, şimdi ise soluğu Çin Halk Cumhuriyeti’nde aldı.

 Parlamentolar arası dostluk grubunun davetlisi olarak 5 bayan milletvekili ile Çin'e giden ve burada Çin Seddi’ne çıkan Köseoğlu, burada “Bize her yer Trabzon” atkısı açtı. Fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan ve “Söz konusu Trabzon ise Çin Seddi bile teferruattır” notunu düşen Köseoğlu’nun bu paylaşımı ise birçok kişi tarafından beğeni ve yorum yağmuruna tutuldu.

Trabzon Kararacak

Trabzon'da elektrik kesintisi yaşanacak. Çoruh Edaş'dan yapılan açıklamaya göre 20 Şubat Pazartesi günü saat 06.00 ile 07.30 arasında elektrik kesintisi yapılacak. Kesinti yapılacak olan yerler ise şu şekilde; Akçaabat İlçe Merkezi ve Bağlı Mahalleleri, Düzköy İlçe Merkezi ve Bağlı Mahalleleri, Ortahisar İlçesine bağlı; Aktoprak, Çamoba, Subaşı, Karlık, Düzyurt, Gözalan, Tosköy, Uğurlu, Yeniköy, Karakaya, Akkaya, Geçit, Akyazı, Gürbulak, Yeşilova, Yeşiltepe, Ayvalı, Gündoğdu, Doğançay, Fatih, Ağıllı ve Çukurçayır mahalleleri.
 
Kansız’ın Kar Yorumu

Trabzon’da kar yağışı yine etkisini gösterince aynı sorunların baş göstermesi vatandaşı çileden çıkardı. Turizm eski İl Müdürü İsmail Kansız da bu konuda kamuoyunun sesi olarak şu açıklamayı yaptı ve takdir topladı. Kansız: “Kar yağdı ya Yine tartışmalar başladı. Gelin şu konuda anlaşalım. Kar yağar yollar kapanır, belediyeler ve diğer kamu kuruluşları görevlerini yapar, yapmak zorundalar. Yeterli yetersiz ama her yere yetişmeye çalışırlar. Peki ya sivil araçlar ve özellikle de ticari ulaşım araçları.  Neden kar lastiği takmazlar?  Neden zincire ihtiyaç duymazlar? Neden halkı, her gün taşıdığı yolcusunu yarı yolda bırakırlar?  Mesleki Sorumluluk yanı sıra neden yasaların gereğini yerine getirip özellikle yüksek kesimlerde yaşayan halkı mağdur ederler. Bu soruna da bir çözüm gerek. Kamu işini yapsın tamam ya diğer araç sahipleri?” 

Özderya’dan Açıklama

Saadet Partisi Trabzon eski İl Başkanı olan ve şu anda Başkan Yardımcılığı görevine devam eden Avukat Selçuk Özderya, anayasa değişikliğinde yer alan gensoruyla alakalı öyle bir soru sordu ki cevabını da kendisi vermiş oldu. Özderya, “Gensoru, milletvekillerinin başbakandan ya da bir bakandan bir sorunla ilgili olarak sözlü açıklama istemesine dayanan ve genel bir görüşmeden sonra hükümetin ya da ilgili bakanın görevden uzaklaştırılması sonucunu doğurabilen, Meclis'e ait bir denetim yetkisidir. Referandumla Meclis'in bu yetkisi kaldırılmak isteniyor. Gensoru yetkisi kaldırılan bir Meclis'in idareyi denetleme gücü olabilir mi?”

Kongur İle Ankara Sohbeti

Ak Parti Maçka İlçe Başkanı Sedat Kongur ile Maçka ilçesini, Trabzon ve Türkiye gündemini konuştuk. Başkan Kongur kar çalışmalarının Maçka ilçesinde başarılı bir şekilde yürütüldüğünü belirterek, “Belediye ekiplerimiz iletişim halinde olarak gerekeni yapıyor” dedi.

Başkan Kongur, geçtiğimiz hafta yaptıkları Ankara ziyareti için şunları söyledi: “Başbakanımız Binali Yıldırım’ın ilçe başkanları toplantısına katıldık. Ardından Trabzon’un gururu Enerji Bakanımız Berat Albayrak ile bir araya geldi. Bakanımız Trabzon için her şeyi yapacaklarının sözünü vererek sorunlarımızı tek tek dinledi. Ardından da İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile bir araya geldik. Bu toplantı çok verimli geçti. Bakanımız ülkenin huzuru için gece gündüz çalışıyor. Ama bu yoğun çalışmasının arasında Trabzon’u da unutmuyor. Şehrin yakın takipçisi. Bakanlarımıza kolaylıklar diliyoruz.”
 
Editör: TE Bilisim