Trabzon’da bu yaz sezonu Mavi Saray gemisi ile 30 bin arap turisti gezdiren Demirtaş yeni bir kiralama ile Mavi Saray’a kardeş gemi getiriyor. Dün geminin fotoğraflarını gördük. Gemi ile Mendirek yapılması halinde Trabzonspor’un Akyazı maçlarına da Ganita ile Akyazı arasında denizden yolcu taşınacak ve çıkarma yapılacak. Deniz turizmine vurgu yapan Halil İbrahim Demirtaş, bu alanda yatırımlarını sürdüreceğini ifade etti. 

Ali Kaynar’ı Kim Seyyah Yaptı!

Akçaabatlı Nihat Usta çok sosyal bir isimdir. Ayrıca şaka kaldırır ve şaka’da yapar. Trabzon’un en ünlü gümüşçüsü Ali Kaynar’la yaptığı şakayı anlatınca masadakiler yerlere yattı. Ali Kaynar bir gün Nihat Usta’ya 40 kişilik yer ayırtmış, ‘Sen servisi aç, salataları yap, grup gelince köfteleri serersin’ demiş. Saatler geçmiş ama ne gelen var ne giden! Kaynar’ın arkadaşı Nihat Usta ‘Sana şaka yaptı’ demez mi.. 

Nihat Usta bunun altında kalmamış. Bir gün EST Tur’un yöneticisi ile oturup bir yemek yemiş. Demiş ki Ali Kaynar’a bir şakam var. Sen sadece aradığında telefonunu meşgule et yeter! Ali Kaynar’ın en önemli müştericisi EST tur, Anı ve Joli tur. Nihat Usta, Ali Kaynar’ı aramış, ‘Acilen gelmen lazım’ demiş. Köftecide buluşmuşlar, ‘ETS’nin yöneticisi geldi. Artık seninle çalışmayacak, inanmazsan broşürlere bak, yeni müşteri bulmuşlar’ demiş. Kaynar masada donmuş kalmış. İflas ederim demiş. O nerede diye sormuş. Nihat Usta ‘Nov otele geçti’ deyince gece saat 24.00’da Ali Kaynar Nov otele koşmuş. Aramış, ‘burada yok’ demiş. 

Nihat Usta ‘O zaman Sumela otele Maçka’ya çıkmıştır’ demiş. Ali Kaynar 01.00’da Sümela’ya çıkmış aramış ‘Burada da bulamadım’ diyerek bir kez daha aramış. Nihat Usta ‘Sarp’a geçmiştir yarın bulursun’ demiş. Ali Kaynar eve dönmüş ‘hanım iflas ettik’ demiş ve kendini sahile zor atmış. Beşirli ile Ayasofya arasında Sabah gün açana kadar yürümüş. Eve dönmüş, uyku tutmamış. Nihat Usta Ali’ye değil ama eşine saygısından öğleyin lokantaya çağırmış tur müdürü ile kendisini buluşturmuş. Kaynar Tur müdürüne sarılmış. Artık o gün bugün Ali Kaynar Nihat Usta’ya şaka yapmama kararı almış!   

Arsin İçin Soylu’ya

Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen Sanat için bastırıyor. Santa harabelerinin kalan 10 km’lik yolunun yapım için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir taraftan Yücel Yavuz’u bir taraftan da Gümüşhane valisi Okay Memiş’i sıkıştırıyor. Gümüşhane Valisi Okay Memiş söz vermiş ve ‘Sayın Bakanım yapılacak’ demiş. Dr. Erdem Şen’de son rotüşları atmak ve Arsinspor yönetimi ile Soylu’yu tanıştırmak için Kemal Ustaömeroğlu ile birlikte dün Ankara’ya uçarak Soylu ile görüşmüş.

Müdür Şahin, Üreticinin Yanında

Akçaabat İlçesi Derecik Mahallesi Fiskobirlik Müdürü Engin Şahin, üreticinin her zaman yanında olan bir kişi. Son günlerde dibe vuran fındık fiyatları konusunda,  ‘Alın terinin piyasası olmaz’ diyen Şahin, “Her zaman ve her yerde söyledim, fındığın, alın terinin serbest piyasası olmaz. Televizyonun, buzdolabının, otomobilin… vb. serbest piyasası olabilir. Araştırılır nerede ucuzsa oradan alınır. Ancak emeğin serbest piyasası olmaz. Bir taban fiyatı olması gerekir. Kaldı ki hani serbest piyasa. Tamamen tekel oldu. Rekabet kurumunu acilen göreve davet etmeliyiz. Bu fiyatlar düşmüyor, düşürülüyor uluslararası tüccarlar sayesinde” dedi. Üreticinin her daim yanında olan ve görevini layıkıyla yerine getiren başarılı müdüre hak vermemek elde değil. 

25 Kasım Hatırlatması

Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürü Aydın Gedikli, “6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” da yer alan başvuru sürelerinin uzatımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İl Müdürü Gedikli 26.10.2016 tarih, 29869 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 25.10.2016 tarih, 2016/9385 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunda yer alan başvuru sürelerinin, 25 Kasım 2016 tarihine kadar uzatıldığını söyledi. Gedikli vatandaşların müracaatlarını son güne bırakmamaları hususunda hatırlatmada bulundu. 

Büyükşehir’den KPSS Seferleri

Trabzon Büyükşehir Belediyesi 20 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için il genelinde ek otobüs seferleri gerçekleştirecek. Büyükşehir Belediyesi rutin otobüs seferlerinin dışında Beşikdüzü, Of, Sürmene, Maçka, Akçaabat ve Beşirli’den ek seferler düzenleyecek. Trabzon’un batısından hareket eden otobüsler merkez ve doğu ilçelerine, doğusundan harekete eden otobüslerde merkez ve batı ilçelerine kadar taşımacılık yapacak. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Sınava girecek olan tüm adaylara başarılar diledi.

SANCAK'tan Konferans

Akşam ve Star Gazetesi sahibi Türkmedya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenecek “Medeniyetimiz ve Geleceğimiz” konulu konferansa katılacak. Konferans, İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda 30 Kasım 2016 Çarşamba günü saat: 15.00’te düzenlenecek.

Yaylakent Yol İstiyor

Hıdırnebi esnafı ve vatandaşlar insanların çoğunlukla yaşadığı yerlerde asfaltın yapılmamasından dolayı yolların delik deşik halde olmasından şikâyetçi olduklarını söylediler. Gelen siyasetçilerin ve görevlilerin bu görüntüyü hiç umursamadığını söyleyen vatandaşlar dertlerini söyleyecek yer bulamadıklarını belirttiler. Vatandaşlar adına konuşan Ali Bakır “Asfaltı Hıdırnebi’nin merkezine kadar yapıyorlar, vatandaşın yaşadığı yerlere, Yaylakent’e asfalt dökmüyorlar. Gelen turistlerde şikâyetçi ama şikâyetçi olup olmadığını oranın esnafı ve muhtarı düşünmesi lazım ama onlar düşünmüyor. Biz nasıl geleni hoş karşılıyorsak, onlarında böyle ilgilenmesi gerekmekte ama muhtarda ilgilenmiyor. Gelen siyasiler buraları görüyor ama kimse bir şey demiyor bizim söylememiz lazım illaki” dedi.

Of’u Örnek Gösterdi 

AK Parti’nin Trabzon teşkilatlarından sorumlusu Zonguldak eski milletvekili Polat Türkmen,bütün ilçe teşkilatlarına yaptığı ziyaretlerden sonra Of ilçe teşkilatında gördüğü “15 Temmuz şehitler” köşesini bütün ilçe teşkilatlarına örnek gösterdiği öğrenildi. Trabzon’da ilçe teşkilatları basında 15 Temmuz şehitlerini özel bir bölüm sadece Of ilçe binasında var. Bu durum Polat’ın da dikkatini çekti. İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu’nun tebrik ettik. Ve Of il teşkilat binasındaki bu özel bölümü diğer ilçelere de örnek olarak gösterdi. Şimdi Polat’ın gösterdiği örnek ile Of’un haricindeki ilçe binalarında da 15 Temmuz şehitleri özel bölümü oluşturulacak.
 
Editör: TE Bilisim