Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Yeşilova’ya yapılan taşımalarla ilgili aynı anda 60 kuruşluk bir artış yapması Mahmut Mazlum’un tepkisine sebep oldu. ‘Biz böyle bir emekli zammı almadık.’ diyen Mazlum yapılan artışın fazla olduğunu söyleyerek 40 kuruşluk artışın üzerine çıkılmamasını istedi.
 
Ortahisar’da sürpriz mi olur!
 
Ak Parti Trabzon Ortahisar İlçe Başkanlığı kongresi şehrin en çok rağbet gören makamları arasında yer alıyor. Öyle ki şimdiden aday sayısı 6 oldu. Daha çok isimlerde mutlaka çıkacaktır, derinden çalışma yürütenler de mutlaka vardır.   Kulağımıza gelen bilgilere gere Aydın Demirci, Kerim Aykan, Yasin Aydın, Hüseyin Yılmaz, Halil İbrahim Demirtaş isimleri başkanlık için kulaktan kulağa yayılıyor. Fakat mevcut Başkan Temel Altunbaş henüz ‘Ben aday değilim’ demedi. Ve yakın çevresine de, genel merkezin devam et demesi halinde görevine devam edeceği yönünde görüş belirttiği ifade ediliyor

Şakir Tokul Açıkladı
 
AK Parti Tonya İlçe Teşkilat Başkanı Şakir Tokul'da ilçe başkanlığına adaylığını açıkladı. Şakir Tokul adaylığı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: "2001 yılında AK Parti Tonya ilçe teşkilatı kurucularından olup bugüne kadar bütün yönetimlerde görev aldım. Teşkilatımızda seçim işleri, siyasi ve hukuk işleri, bu dönemde teşkilat başkanlığı görevini sürdürüyorum.Bugüne kadar bütün seçimlerde aktif olarak görev aldım. SKM görevleri yaptım. şimdi de 3. dönem kuralına takılan ve aday olmayacak olan mevcut İlçe Başkanımız Mehmet Yakupoğlu'nun yerine bir dönemde ben ilçe başkanlığı görevini yapmak istiyorum. Başta genel merkezimiz ve il teşkilatının izni ile ilçedeki kurucu üyelerimizin, tüm dava arkadaşlarımın da desteğini bekliyorum. AK Parti'nin bir neferi olarak seçilip veya seçilmemem önemli değil. Ben bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman partimin emrinde olacağım. Bizim hedefimiz 2019 seçimlerinde daha başarılı çıkmamızdır. Bugüne kadar partimizde görev yapan herkese teşekkür ediyorum. Durmak yok yola devam” dedi.
 
Nerede Bizim Plajlar
 
Hafta sonunda Trabzon’dan Giresun ve Ordu yönüne gittik. Giresun ve Ordu’nun kent merkezi ve ilçelerinde plaj sayısı bir hayli fazla. Karadeniz sahil yolunun bu şehirlerde biraz daha içeriden geçmesi denizdeki bozulmaları engellemiş. Giresun ile Bulancak arasında sayısız plaj ve hemen, hemen hepsi de full dolu. İnsan soruyor, nerede Trabzon’un plajları?
 
Herşeyin Doğal Olanı Güzel
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu sosyal medya paylaşımlarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Hayatının birçok anını sosyal medya hesaplarından paylaşan Köseoğlu bu sefer ilginç bir paylaşımda bulundu. Diğer vekiller gibi sosyal medya hesaplarını danışmanına kullandırtmayan Köseoğlu, köyü Maçka Gürgenağaç’ta elma ağacına tırmandı ve orada poz verdi ve bu pozu da sosyal medya hesaplarından paylaşarak şunları söyledi: “Her şeyin doğal olanı güzel. İnsanın, da meyvenin de. Var midur dalından süt elması isteyen?”

Karşılaştırma Kutuplaştırır
 
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen sosyal medya hesabı üzerinden 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili paylaşımında; “15 Temmuz - 18 Mart karşılaştırması yapmak bu toplumu bölerek, kutuplaşma ve kardeş kavgası üzerinden iktidarını sürdürme çabasıdır” dedi.
 
Mevcut Başkan Kolları Sıvadı
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri yaklaşırken mevcut Başkan Suat Hacısalihoğlu, Kasım-Aralık aylarında yapılacak olan seçimlerde yeniden aday olacağını söyledi. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un sosyal, kültürel ve ekonomisinin gelişmesi için bugüne kadar yaptıkları çalışmaları devam ettirmek amacında olduklarını belirterek, “Kentimizin her yönüyle kalkınması için Ticaret ve Sanayi Odası olarak arkadaşlarım ve meclisimizle önemli çalışmalar yaptık. Arkadaşlarımla ve Şadan Eren beyle görüştük. Yeniden bu hizmete talip olmaya karar verdik. Önemli olan kentimize yapacağımız katkılardır” diye konuştu.
 
Sitemlere karşılık verdi
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşam babaocağı Güneysu’da yaptığı konuşma sırasında Güneysu ve Rize’nin 16 Nisan’da yapılan referandumda Türkiye 1.’si olamayışı dolayısıyla hemşerilerine sitemde bulunmasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin Rizeli İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, bahse konu haberleri dip notlarıyla paylaşarak sitemle karşılık verdi. Bekaroğlu, twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda eğitimde, şehircilikte, istihdamda, sporda, ihracatta vb. dallarda Rize’nin geri kalmışlığına vurgu yaptı ve Erdoğan’ın bunların hesabını sormayışı nedeniyle sitemini “TEOG'da, LGS'de, şehircilikte, istihdamda, sporda, ihracatta birinciliği sormadı.” şeklinde dile getirirken; bölgede yapılan HES’ler nedeniyle derelerin kuruyup yaşam alanlarının yok edildiğinden ikinci siteminde “Cumhurbaşkanı,"evet" birincisi olmadı diye Rizelilere sitem etmiş. Bu da bizim sitemimiz; yaşam alanlarımızı kuruttunuz” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim