Güner’in cenazesi İstanbul’dan son yolculuğuna uğurlandı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir vefat sebebiyle yayınladığı  mesajında, "Samsun'da Hürriyet Haber Ajansı ve Doğan Haber Ajansı Bölge Müdürü olarak görev yapmış, çok uzun yıllar Samsun basınına hizmet vermiş gazeteci Mehmet Güner'in vefatını üzüntüyle öğrendim.

Merhuma Allah'tan rahmet, sevenlerine, yakınlarına ve basın camiasına başsağlığı dilerim" ifadelerine yer verdi. Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ise sosyal medya hesabı üzerinden  yayımladığı mesajda, Güner'in ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.
 
Yerel Basına Hakaret Eden Apolos’a Kınama
 
Trabzon basınına yeni çalışmasına ilgi göstermediği gerekçesiyle hakaretler yağdıran Apolos Lermi’yi Trabzon Gazeteciler Cemiyeti yazılı bir açıklama ile kınadı.

TGC açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

'’Bilinmelidir ki gazetecilerin görevi karşıdaki kişi veya kuruluşlar kim ve ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar, kamu çıkarını kollamak ve korumak ve bunu da yazmaktır. Trabzon basın tarihi, sadece kamu çıkarlarının korunmasını gözettikleri için canlarını veren cesur gazetecilerin öyküleriyle doludur. Bu tür hakaret ve küfür içeren açıklamalar, gazetecileri korkutamaz, sadece açıklama sahiplerinin üzerine yapışır.'
 
Bana Kelepçe Vuranlar Hesap Versin
 
Trabzon Kemerkaya sahilinde alkol aldığı gerekçesiyle polis ekipleri tarafından gözaltına alınan ve  kollarına kelepçe vurulan Yomraspor’un eski kaptanlarından Mustafa isyan etti.

TAKA Gazetesini ziyaret eden 70 yaşındaki futbol emeklisi, ‘her işin bir uygulaması vardır. Ben adam vurmadım, kimseyi dövmedim. Geliyorlar bana kelepçe vuruyorlar karakolda ağladım ve onlara bunu neden yaptıklarını söyledim. Şimdi bunu yapan hesap vermeli. Ondan şikayetçiyim’ dedi
 
Pideler Ataman'dan
 
Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Odası bünyesinde faaliyet gösteren Bakkalım A.Ş. yönetim kurulu başkanı Mehmet Tayfun Ataman, dostlarını ağırladı. Bakkalım A.Ş.'nin Faroz'da ki şirket merkezine Özgüneş Yönetim Kurulu

Başkanı Halis Güneş, emekli Tekel Müdürü Şevket Çelik, eğitimci Hakan Met ve gazetemizin muhabiri Bahattin Baştürk'ü ağırlayan Ataman, öğlende pideleri ısmarladı. Dost sohbetinin yapıldığı yemekte ekonomi ile alakalı değerlendirmeler de yapıldı.
 
Çebi'nin Yoğunluğu Ve Misafirleri
 

Ortahisar Belediye başkan yardımcısı Selahattin Çebi, fen işlerinden sorumlu. Çok da yoğun çalışır.  Genelde arazidedir. Makamında olduğu zaman da hiç boş kalmaz. Çebi'yi dün makamında Sebat Sürücü Kursu kurucusu Aydın Özkurt ile Subaşı Mahalle Muhtarı Osman Hekimoğlu ziyaret etti. Çebi, muhtarın mahallesi ile ilgili sıkıntılarını not alarak çözümü için anında müdahale yaptı.
 
Sağlıkla Geçen 73 Yıl
 
Trabzon’un Akçaabat İlçesinin Akçakale Mahallesinde yaşayan 73 yaşındaki emekli Murat Saka ile sağlıklı yaşamı konuştuk. Saka, yaşına rağmen oldukça dinç ve fit bir vücuda sahip.

Saka, dinç olmasının nedenini sağlıklı beslenmeye ve günde en az 50 kilometre bisiklet sürmesine bağlıyor. Saka, “Akçakale bir deniz kenarı. Emekli olduktan sonra buraya yerleştim. Burada hep doğal ve deniz ürünleri tüketiyorum. Ayrıca ulaşım aracı olarak da bisiklet kullanıyorum” dedi. Saka’ya bisikleti ve doğal yaşamı ile sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.
 
 Erbaş’ı Trabzon’a Davet Ettiler
 
Vakfıkebir İlçe Müftülüğü öncülüğünde, hayırseverlerin katkılarıyla yapılan Hacı Ziya Habipoğlu Bölge Yatılı Kız Kuran Kursu için geri sayım başladı. Hizmete girmesine az bir zaman kala açılış için davetiyeler basıldı. TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta önderliğinde bir heyet açılış konusunda bilgi alış verişi yapmak için Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı ziyaret ettiler.

200 öğrenci kapasiteli yaklaşık 15 milyon lira harcanan  Kız Kuran Kursu’nun 5 yıldızlı otel konforunda olduğunu ifade eden Başkan Muhammet Balta,”15 Temmuz darbe girişiminden sonrada Diyanet’in çatısı ve himayelerinde açılan yurtların öneminin daha arttığını düşünüyorum. Diyanet İşleri Başkanımız bir dizi ziyaretler yapmak hemde bu güzel eserin açılışına katılmak için Ekim ayı içerisinde Trabzon’umuza geleceğini söyledi. Bundan mutluluk duyduk. Yakında açılış tarihi kesinleştiğinde paylaşacağız. Bu eserin bölgeye kazandırılmasında emeği olan Kaymakamımız Mesut Yakuta’ya, İlçe Müftümüz Hüseyin Köksal ve mesai arkadaşlarına, Belediye Başkanımız Muhammet Balta’ya, hayırsever vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürler.” şeklinde düşüncelerini aktardı.
 
Dev Kongre
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde 19 – 21 Eylül tarihleri arasında Avrasya Moleküler Biyoteknoloji Kongresi (ECOMB 2019) düzenlenecek. Kongre Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Zihni Demirbağ ve Trabzon Teknokent Müdürü Ömer Kurnaz, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret ederek kongre hakkında bilgi verdi. 

Prof. Dr. Demirbağ, “Toplantıya ülkemiz ile Avrupa ve Asya kıtalarındaki üniversitelerden 200’e yakın alanında önemli araştırmalara imza atmış bilim insanı katılacaktır. Kongremizin ana teması ilaç geliştirme olarak belirlenmiştir” dedi.
Editör: TE Bilisim