Bir süredir rahatsız olan Nuriye annemiz dün sabaha karşı yaşama veda etti.

Nuriye Sarı’nın cenazesi Arsin Işıklı Köyü Merkez Camisinden son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze merasimine ilçenin ve Trabzon’un siyasetçileri, bürokratları ile vatandaşlar katıldı.

Merhumeye Allah’tan rahmet, kederli Mehmet Sarı ve kardeşlerine sabır ve başsağlığı dileriz.

Usta'ya Sürpriz   


Trabzon Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Usta'nın dün doğum günüydü. Yeni yaşında Usta'ya Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Hülya Kılıç Yılmaz tarafından sürpriz doğum günü düzenledi. Hastanede düzenlenen doğum günü sürprizinden mutlu olan Usta, Başhekim Hülya Kılıç Yılmaz ve ekibine teşekkür etti. Yılmaz'da, Usta'ya yeni yaşının sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diledi.
 
Yaşamı Değil Sepsis’i Frenle
 

Türk Yoğun Bakım Derneği’nin 13 Eylül Dünya Sepsis Günü nedeniyle, hızla artan sepsis oranlarına dikkat çekmek için düzenlediği etkinlikler kapsamında pazar günü (16 Eylül) Trabzon’da bir bisiklet turu düzenlenecek. Pazar günü 09.30’de Beşirli Ekopark önünden başlayacak ve Yavuz Selim Bulvarı (Tanjant Yol) üzerinden devam edip Atatürk Alanı’nda son bulacak bisiklet turuna, bisikleti olan, çocuk, genç, yaşlı bütün Trabzonlular davet edildi.  Taksim Alanı’nda basın açıklaması yapılacak ve halka Sepsis hastalığını tanıtan, korunma yollarıyla tedavi yöntemlerini içeren bilgilerin bulunduğu broşürler dağıtılacak. Peki, Sepsis nedir; Sepsis, vücudun enfeksiyona karşı geliştirmiş olduğu kontrolsüz ve abartılı yanıt sonucunda kendi doku ve organlarına zarar vermeye başlamasıyla ortaya çıkan ve bağışıklık sisteminin çökmesine yol açabilen, erken tanı konulup tedavi edilmezse ölümcül seyredebilen klinik bir tablodur.
 
Başkan Suiçmez Ankara’ya Gitti
 

Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Siuçmez ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyesi Av. Kemal Keser, Türkiye Barolar Birliği ve Avrupa Konseyi tarafından yürütülen "Baroların ve Avukatların Avrupa İnsan Hakları Standartları konusunda kapasitesinin güçlendirilmesi ortak projesi" çerçevesinde Ankara’da yapılmakta olan toplantıya katıldı. İki gün sürecek toplantıya katılan Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, “Türkiye’deki 79 Baronun sadece 7 ilinde olan TBB İnsan Hakları Merkezinden biriside Trabzon Barosunda bulunmaktadır. Bu nedenle ilimizde uygulanacak bu programın meslektaşlarımıza faydalı olacağını ve dolayısıyla vatandaşlarımızın haklarının daha iyi korunup, daha iyi savunulacağını düşünüyoruz diyerek, yakında çalışmanın Trabzon’da yapılacağını” dedi.
 
Büyükelçi’yle Bir Araya Geldi
 

Türkiye’de inşaat sektörünün güçlü firmalarından olan AKS Grup İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Emre Aksoy, İsviçre Konsolosu NathalieMarti, İsviçre Fahri Konsolos Timur Makzume ve Swiss Business Hub Türkiye Direktörü Mehmet Yıldırımlı’nın da katıldığı akşam yemeğinde İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi DominiqueParavicini ile bir araya geldi. Türkiye-İsviçre arasındaki mevcut ve yeni ticaret hamlelerinin konuşulduğu yemekte, İsviçre Büyükelçisi DominuqueParavicini, İsviçre halkının kaliteli ürünler sevdiğini ifade etti. Paravicini, “Trabzon bölgenin transit yerlerinden. Liman hinterlandı ve organize sanayi bakımından gelişmiş bir şehir” yorumunda bulundu.
İş Adamı Emre Aksoy, Trabzon’da 400’ün üzerinde Arap müşterisi olduğunu söyleyerek, “Şuan Trabzon’da yaklaşık 400, İstanbul’da da 200 olmak üzere 600 civarında Arap müşterimiz var. İsviçre’nin ülkemizde yapacağı inşaat alanındaki yatırımlarda ortak paydada buluştuktan sonra birlikte çalışmaktan memnuniyet duyarız” dedi.
 
Başkan Halkını Bırakamıyor
 

Trabzon’un Araklı İlçe Belediye Başkanı Recep Çebi ile Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı öncesinde sohbet ettik. Meclis üyeleri ile kahvemizi yudumlarken konu Mart ayında yapılacak yerel seçimlere geldi. Çebi’ye yerel seçimle ilgili düşüncesini sorduk.

Çebi, her şeyi Araklı halkı için yaptığını dile getirerek, “Görev sürem boyunca hep halkıma hizmet için çalıştım. Küllerinden doğan bir Araklı ortaya çıkardık. Halkım beni bırakmadığı sürece ben asla halkımı bırakamam” dedi. Çebi ile yaptığımız detaylı röportaj yakında Taka Gazetesinde yayınlanacak.
 
20 Bin Kişi Alınacak
 

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Türkiye genelindeki Milli Eğitime bağlı resmi okullarda görev yapmak üzere dokuz ay süreliğine 20 bin özel güvenlik görevlisi alımı yapacak. Bu kapsamda Trabzon’da da 304 özel güvenlik görevlisi alınacak.  Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Zengin “Bu yıl kontenjanın artırılması için ilgili üst makamlar nezdinde yaptığımız girişimler neticesinde Trabzon’a verilen kontenjan 304’e çıkarılmıştır” dedi.
Editör: TE Bilisim