Klipte, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin; Cumhur İttifakı'na, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunmasına ve birlik beraberliğimizin sürdürülmesine yönelik söylemlerine de yer verildi. 

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Murat Zorluoğlu'nun, "Mesele ülkemizin bekası olduğunda her zaman Cumhurdan yana taraf olan Milliyetçi Hareket Partisinin 50. kuruluş yıl dönümünü gönülden kutlarım" mesajını içeren görüntüleriyle son bulan klip, MHP'ye gönül verenler başta olmak üzere çok sayıda sosyal medya kullanıcısından beğeni içeren yorumlar aldı.
 
İnadına Bordo-Mavi
 
Trabzonspor’un uğradığı haksızlık anlaşılır gibi değil. Trabzonspor taraftarları tepkili. Siyasetçiler ve iş dünyası da benzer şekilde ayakta. Dün sabah Semerciler başında Musa Başak’a uğradık. MHP il eski başkanı Muhammet Öztürk ile birlikte yardımcısı Şevki Çubukçu, TTSO Meclis Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Nalbantoğlu çay sohbetindeler.

İçeri girdik. Nalbantoğlu’nun Bordo-Mavi gömleği ve kravatı ile birlikte Muhammet Öztürk’ün Bordo kazağı ve mavi çeketi dikkat çekti. Şevki Çubukçu da bordo bir kazakla birlikte evden çıkmıştı. Nalbantoğlu iddia etti: ‘Şu anda şampiyon olacak takım da belli, Ziraat Türkiye kupasını alacak olan da.’
 
Bayburtlular Meclis Üye Adayını Belirledi
 
Trabzon’da önemli bir nüfusa sahip olan Bayburtlular, Trabzon’da bir restoranda düzenlenen toplantıda bir araya geldiler. Yaklaşan yerel seçimler öncesi Ortahisar Belediye Meclis üyeliği masaya yatırıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Maçka eski Orman İşletme Müdürü Orman Mühendisi Ali İhsan Tosun, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri olarak, Ortahisar Belediye Meclis üyesi olarak Turan Terzi’yi görmek istediklerini kaydetti.
 
OSB’den TTSO’ya Ziyaret
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret eden Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ile sanayi çalışmaları ve çeşitli projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Arsin OSB Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Görüşmede sanayi başta olmak üzere yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Çaykur'un Hedefi Pakistan Pazarı
 
ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Pakistan pazarına girebilmeleri durumunda stokların azaltılabileceğini, bu durumun aynı zamanda, bu yıl alacakları yaş çay miktarını da yukarı çekeceğini söyledi. Alim, "Pakistan, Türk çay ihracatı için önemli bir dönüm noktası olabilir. Bu noktada Bakanlığımız nezdinde girişimlerimiz var. Herkesten nihai sonuca ulaşılabilmesi için destek bekliyoruz" diye konuştu.

Alim, Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun'da yaklaşık 204 bin ailenin yaş çay tarımı yaptığını, 2019 yılı yaş çay alımı ile ilgili çalışmaların başladığını ve 10 fabrikada gerekli çalışmaların tamamlandığını belirtti. Üreticinin kendi bahçesine girmediğini ve Türk çay sektörünün yabancı işçiye mahkum kaldığını ifade eden Alim, bu nedenle yaş çay alım bedellerinin bir çok kişi arasında paylaşıldığını, yabancı işçinin çayın kalitesine ve bahçeye zarar verdiğini savundu.
 
Kalkandere’de Millet İttifakının Adayı Özdemir
 
Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım’ ın Saadet Partisinden istifa ederek AKP’ den aday olması üzerine aday arayışlarına başlayan Millet ittifakı AKP’ den aday adayı olan Mehmet Özdemir’ i ikna edip Saadet Partisinden aday yaptı. Emekli eğitimci Mehmet Özdemir’in Kalkandere Belediye Başkanlığını kazanacak güçte olduğunu kaydederek, “Kalkandere şirin bir ilçe mevcut Belediye başkanı Kenan Yıldırım’a karşı ismim üzerinde bir ittifak oluştu. Uzun görüşmelerin sonunda millet ittifakı adayı olarak Saadet Partisinden  Belediye Başkan Adayı oldum” dedi
 
Vali Doruk Ziyaretlerine Devam Ediyor
 
Artvin Valisi Yılmaz Doruk, kentteki bazı eğitim kurumlarını ziyaret etti. Doruk, Artvin Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu ve Öğrenci Pansiyonu, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Öğrenci Pansiyonu, Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kazım Karabekir Anadolu Lisesinde kurulan Eğitim Müzesini ziyaret etti.
 
 Pansiyon ziyaretinde öğrencilerle sohbet ederek taleplerini dinleyen Vali Doruk, öğrencilere düzenli ders çalışmalarını ve bolca kitap okumalarını tavsiye etti. Vali Doruk, okul ve pansiyon ziyaretlerinde İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci ve okul yöneticilerinden bilgi aldı.Vali Doruk, Meslek Lisesi ziyaretlerinde öğrencilerin alanlarıyla ilgili uygulamalı çalışmalarının, birbirleriyle entegreli proje uygulamalarının ve bu yöndeki girişimcilik faaliyetlerinin önemini vurguladı.
 

Editör: TE Bilisim