Geçmiş Olsun Kemal Reis
 
1977-1980 yılları arasında Trabzon milletvekilliği yapan ve meclisin en genç en çalışkan vekili olan Kemal Cevher Ankara’da Güven hastanesinde küçük bir operasyon geçirdi. Güven rahatsızlığının ciddi olmadığını söylerken, ‘Pazartesi gününe kadar buradayım ve taburcu olacağım’ dedi. Cevher’e geçmiş olsun diyoruz.
 
Trabzon Halkı Sahili Çok Sevdi Ama İstekleri Var
 
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Trabzon halkı sahile akın etti. Koşu yolunu ve sahildeki büfeleri yüzlerce vatandaş kullanıyor. Tüm Trabzonlular sahilde böyle bir alan oluşturulduğu için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür ediyor. Fakat vatandaşların tek bir isteği var. O da lavabo ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir yer. Ayasofya ceplerinden itibaren yaklaşık 600 metrede 2 adet tuvalet bulunmasına rağmen Beşirli tarafından yaklaşık 2 kilometrelik bir alanda lavabo bulunmamaktadır. Akşam sahile inen vatandaşlar ve büfede hizmet veren personel büyük sorunlar yaşamaktadır. Trabzon halkı bu hizmeti, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden kısa süre içinde beklemektedir.
 
GESOB’da Yeni Başkan Kara
 
Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) olağan kongresi Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirildi. 96 delegeden tamamının oy kullandığı seçimde 43 oy alan Kelkit Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Beyler Kara, Gümüşhane Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’nin yeni başkanı oldu. Başkan Kara, “Sonuçta delegelerimizin takdiri, herkese teşekkür ediyorum. Kazasız, belasız bayram havasında bir seçim yaptık. Bu bizim için çok sevindiricidir. İnsanlar bu yetkiyi bize verdiler. Allah razı olsun hepsinden. Biz de Gümüşhanemiz için gecemizi gündüzümüzü seferber edip esnafımız ve teşkilatımızın çok daha iyi yerlere yükselebilmesi için çalışacağız” dedi.
 
Rakıcı İstifa Etti
 
CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, sağlık sorunlarıyla bazı özel nedenleri gerekçe göstererek genel merkeze istifasını verdi. Genel Merkez tarafından istifası kabul edilen Rakıcı'nın istifasından boşalan il başkanlığı görevini, vekaleten İl Başkan Yardımcısı Saltuk Deniz yürütecek. İl Başkanlığı görevini vekaleten sürdürecek olan Saltuk Deniz, 2007 – 2008 yılları arasında Rize İl başkanı olarak görevde bulunmuştu.
 
Engelleri Kaldırıyorlar
 
Giresun'da "Gören Göz" projesi kapsamında görme engellilerin erişilebilirliğini kolaylaştırmak üzere tasarlanmış gören göz cihazı dağıtıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ön başvuruda bulunarak başvuruları kabul edilen engelli vatandaşlara cihazlarını Vali Harun Sarıfakıoğuları verdi. Sarıfakıoğulları, görme engellilere yaşamlarını kolaylaştıracak olan gören göz cihazlarını iyi günlerde kullanmalarını diledi.

Kur'an-I Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi
 
Trabzon’un Yomra İlçesinde ortaokullarda öğrenim gören erkek ve kız öğrencilerin katıldığı Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması düzenledi. İlçe Gençlik Spor Merkezinde düzenlenen programa, İlçe Kaymakamı Hasan Balcı, Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Yaşıyan, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, daire amirleri ve aileler katıldı.10 öğrencinin katıldığı yarışmada kızlar kategorisinde, Kömürcüler Ortaokulu’ndan Gülseren Taşkara birinci olurken, Merkez Ortaokul’undan Zeynep Azra Koç ikinci, Maden Ortaokulu’ndan Güldeniz Sırtlı ise üçüncü oldu. Erkekler kategorisinde ise Yomra Merkez Ortaokulu’ndan İsmail Baki Karaca birinci olurken, Maden Ortaokulu’ndan Hasan Şimşek ikinci, Kaşüstü Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Furkan Kaya üçüncü oldu. Program dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
 
 “Köprü vazifesi görüyorsunuz
 
Akçaabat Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, Akçaabat'ta görev yapan basın mensuplarını iftarda ağırladı.  İftar sonrasında bir açıklama yapan Akçaabat Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, “Düşüncelerine ve görüşlerine her zaman saygı duyduğumuz kıymetli basın mensuplarımızı ağırlamaktan onur duyuyoruz. Bizler kentimiz ve ilçemize en güzel hizmetleri sunabilmek adına mücadele ederken basın mensupları da aynı şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Ülkemizde ve kentimizdeki bütün siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel, sportif gelişmeleri yakından takip ederek haberleştiren, olayların ilk tanığı olan, çok kutsal bir görev ifa eden basın mensuplarımız, yerel yöneticiler, STK Temsilcileri ve vatandaşlar arasında köprü vaziyeti görmektedir. Bu vesile ile tüm basın mensuplarımıza ve halkımıza hayırlı ramazanlar diliyorum" dedi.
Editör: TE Bilisim