Parti sözcüsü ve İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ile Ar-Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın liste dışı kalması şaşırttı. Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli de liste dışı kalan isimlerden. Dişli'nin listede olmamasına kesin gözüyle bakılıyordu.

MKYK’ya yeni giren isimler ise şöyle: “Binali Yıldırım, Bülent Karakuş, Cahit Özkan, Ethem Sancak, Harun Karacan, Hatice Kübra Öztürk, İbrahim Halil Yıldız, İsa Sinan Göktaş, İsmail Emrah Karayel, Mehmet Emin Yılmaz, Mahir Ünal, Recep Uncuoğlu, Rumeyse Kadak, Süleyman Soylu, Tamer Dağlı, Yasemin Atasever, Zeki Aygün, Hacı Ahmet Özdemir, Zelkif Kazdal.”

MKYK listesine giremeyen isimler ise şunlar oldu: “Ayhan Ogan, Ayşe Sula Köseoğlu, Edibe Sözen, Emine Nur Günay, Nükhet Hotar, Fatma Güldemet Sarı, Fazilet Dağcı Çığlık, Hüseyin Özbakır, Mehmet Müezzioğlu, Mehmet Galip Ensarioğlu, Mahmut Kaçar, Yelda Erol Gökcan, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sema Ramazanoğlu, Serkan Bayram, Şaban Dişli, Yasin Aktay, Yaşar Karayel, Veysi Kaynak.”

Köseoğlu’nun Liste Yorumu

Ak Parti’de ‘İkinci Erdoğan’ dönemi dün yapılan kongreyle başladı. Kongre için partililer salonu hınca hınç doldurdu.  Kongrede yeniden AK Parti Genel Başkanı olacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın A takımı da belli oldu. MKYK listesinde 19 isim değişti. Bunlardan bir tanesi de Ak Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu oldu. Köseoğlu MKYK’ya giremedi. Yeni isimlerin arasında ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu vardı. Liste sonrası açıklama yapan AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, “Trabzon adına gururla temsil ettiğim MKYK üyeliğini şehrimin Bakanı Sn. Süleyman Soylu, bu dönem temsil edecek. Yanında ve arkasındayız. Siyaset onurlu ve taşınan bir bayrak yarışıdır. AK Parti’de fırsatlar bitmez, bayrak yere düşmez. Reis’e selam, yola devam” ifadelerini kullandı.

Genel Merkez İsim İstedi

MHP’de işler karışıyor. Genel merkez anayasa değişikliğinin ardından şehirlerde hamleler gerçekleştiriyor. MHP’nin, seçim sistemi ve hükümet konularında AK Parti ile yeni formüle edilecek bir işbirliğine gireceğine dair beklentiler güçlenirken, MHP teşkilatları da yeni dönemin kodlarına göre yeniden şekilleniyor. 

Kongreler gerçekleştiren MHP’de FETÖ temizliği de gerçekleştiriyor. Sadece FETÖ temizliği değil ayrıca muhalif grup temizliği de yapılıyor. 

Görev değişikliği sancısı Trabzon’a da yansıdı. Vakfıkebir ilçe başkanı Mustafa Eyüpoğlu da görevden alınan isimler arasında olduğu belirtildi. Eyüpoğlu partinin zor bir süreçte olduğunu belirterek İl Başkanı Nihat Birinci’ye yüklendi. 

İl yöneticileri kararlarının arkasında. Genel merkezin görevden almak için illerden listeler istediği belirtiliyor. Yani önümüzdeki günlerde Trabzon’un diğer ilçelerinde görevden almalar sürebilir.

Topaloğlu’nun Dükkanı Yandı

Trabzon Büyük Sanayi Sitesinde Ensar Vakfı Başkanı ve iş adamı Ömer Topaloğlu’nun yedek parça işyeri,  elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangınla kül oldu. Çıkan yangın kısa sürede dükkanı sararken Trabzon Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerine haber verildi. İhbar alınmasının ardından olay yerine giden itfaiye ekipleri yangını söndürürken dükkanda büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Trabzon’da bu yıl içerisinde sanayi sitelerinde çıkan 3. yangın oldu. Topaloğlu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Trabzon Ankara’ya Aktı

AK Parti'de dün gerçekleştirilen olağanüstü kongreye Trabzon’dan çok sayıda katılım oldu. Salonda buluşan AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Araklı İlçe Başkanı Şaban Bıyık, Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu, Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu kongreyi birlikte takip etti.

Trabzon’dan dün sabah çok sayıda ilçe belediye başkanı, ilçe başkanı ve partili olağanüstü kongreye katılmak üzere Ankara’ya gitti. Uçaklarda bir araya gelen partililer hem gündemi tartıştılar hem de olağanüstü kongre sonrası yaşanacak süreci konuştular.

Editör: TE Bilisim