Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz,  “Tütün ürünleri tüketiminin ve tütün dumanına maruz kalmanın yol açtığı zararlı etkilerinin önlenmesi ve tütün kullanımının önüne geçmek amacıyla, tüm dünyada 9 Şubat günü Dünya Sigarayı Bırakma Günü olarak kutlanıyor. Sigara tüm dünya ülkeleri için önemli bir halk sağlığı problemidir.
 
Ülkemizde her yıl ortaya çıkan 50 bin yeni akciğer kanseri vakasının yüzde 80 - 90´ının tütün tüketiminden kaynaklanıyor. Yeşilay olarak her yıl 5 milyondan fazla kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan sigara ve diğer tütün ürünlerine karşı mücadelemizde çok iyi bir mesafe aldık. Ama uygulama ve denetimlerdeki yetersizlik bizleri üzüyor. Karar vericileri ve uygulayıcıları gelecek nesillerimiz için daha özverili olmaya davet ediyoruz. Farkındalık kampanyalarımız, bilgilendirme seminerlerimiz, kamu spotlarımız, sosyal medya çalışmalarımızla Yeşilay olarak sigaraya karşı mücadelemiz hız kesmeden devam edecek. Bu mücadeleye tüm vatandaşlarımızın sigarayı bırakarak, bilgi sahibi olarak ve bilinçlendirerek destek olmalarını arzuluyoruz" dedi.
 
Mahalleli Kan Ağlıyor
 
Trabzon’un Ortahisar İlçesi Gazipaşa Mahallesi Nemlioğlu Sokak çamur deryasına döndü.

Bölgeden gazetemize ulaşan vatandaşlar yetkilileri göreve davet ederek,” Evden ayağımızı dışarı attığımızda çamura basıyor. Trabzon’un merkezinde bu kadar kirli görüntünün oluşması şehrimize yakışmıyor. Belediyemiz bu sıkıntıya acil çözüm bulmalı. Bu yola acil bir önlem almalı” dediler.
 
Çarşıbaşı Ziraat Odası Başkanlığına Öztürk Seçildi
 
Çarşıbaşı Ziraat Odası Başkanlığına İbrahim Öztürk yeniden seçildi. Mevcut başkan İbrahim Öztürk ve Ali Türkün'ün başkan adayı olduğu Çarşıbaşı Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu, Çarşıbaşı Esnaf Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
 
Yeniden başkan seçilen Öztürk, üyelere teşekkür etti. Öztürk, bugüne kadar çiftçiler için önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Bizler göreve geldiğimiz günden itibaren çiftçimize ne kadar katkıda bulunabiliriz anlayışıyla çalıştık. Öncelikle odamızı kurumsal bir yapıya kavuşturduk." dedi. Çeşitli kurumlarla ortak çalışmalar yaptıklarını anlatan Öztürk, "Zaman zaman meyve fidesi dağıtarak çiftçimize destek olduk. Mahallelerimizdeki çiftçilerimizin kendini geliştirmesi amacıyla çalışmalar yürüttük. Bu çalışmaları önümüzdeki dönem yine yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.
 
 “Festivali biz düzenlemedik”
 
28 Ocak-3 Şubat 2019 tarihleri arasında Uzungöl’de düzenlenen "Uzungöl Doğa Salıncak Şenliği" ile ilgili Uzungöl Gençlik Platformu açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “ 28 Ocak-3 Şubat 2019 tarihleri arasında "Uzungöl Doğa Salıncak Şenliği" adı altında yapılan festival, bir kısım dernek veya oluşumlarca Platformumuz tarafından organizasyonu yaptığımız lanse edilmektedir. UGPolarak festivalden hiç bir bilgi ve alakamızın olmadığını ifade ederiz” denildi.
 
Yomra’mızı Bir Ve Bütün Kılacağız
 
İYİ Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık, Trabzon Ticaret Borsası  (TTB) Başkanı Eyyüp Ergan’ı makamında ziyaret ederek istişarelerde bulundu. Yomra ile ilgili olarak düşüncelerini Ergan ile paylaşan Bıyık, “AK Parti İlçe Başkanlığını yürüttüğü dönemde yardımcılığını yapmaktan onur duyduğum değerli başkanıma ziyarette bulunarak fikir alışverişinde bulunduk.
 
Kendisi bir Yomra sevdalısıdır. Yomra’ya yapacak olduğumuz hizmetlerde, her daim bilgi ve tecrübesinden yararlanacağız. Bu şehirde raylı sistemin projesi yapılıyor. Şuan projenin uygulanması için finansman temini çalışmalarının sürdürüldüğünü biliyorum. Emek verenlere Trabzon adına teşekkür ediyorum. Projede deniyor ki, raylı sistem birinci etapta Akyazı ile Havaalanı arasında yapılacak. Aylarca medyada bu konu yer alıyor. Yomra’dan bir kişi çıkıp demiyor ki birinci etap Akyazı ile Yomra arasında yapılsın. Bir kişi çıkıp Yomra için bunu talep etmiyor? Yomra yıllardır sahipsiz. Yomra Belediyesinin elbette raylı sistem yapacak gücü yok ama bunu talep edecek gücü olmalı. Yomra’mızın yetiştirdiği önemli değerler var. Bunları bir masa etrafında toplarsak raylı sistemi de ilçemize getiririz, her işi de başarırız. Göreve geldiğimizde bunu başaracağız. Yomra’mızı bir ve bütün kılacağız. El ele vererek Yomra’yı Karadeniz’in en modern şehri yapacağız” diye konuştu.
 
Ak Parti Rize'de 2 İlçeye Başkan Atandı
 
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir tarafından Pazar İlçe Başkanlığına Adem Yıldız, Ardeşen İlçe Başkanlığına ise Mustafa Terzi atandı.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde ilçe belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere Pazar İlçe Başkanlığından istifa eden Nurettin İnce’nin istifa etmesiyle boşalan Pazar İlçe Başkanlığına İl Yönetim Kurulu Üyesi Adem Yıldız, Ardeşen İlçe Başkanlığından istifa eden Avni Kahya’nın istifa etmesiyle boşalan Ardeşen İlçe Başkanlığına ise bu görevi Kahya’nın istifasının ardından vekaleten yürüten Siyasi Hukuki İşler Başkanı Mustafa Terzi atandı.
 
 “Bir ülkünün peşinde 50 yıl”
 
Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli MHP’nin kuruluşunun 50. Yılı dolayısıyla mesaj paylaştı. Gedikli, “ Davamız; makam mevki için değil, davanın kutsallığını bilenler için yuvadır, baba ocağıdır. Milli duruşun, şühedaya vefanın, millete bekanın onurlu davetidir.

Davamız, şehit olup ölmeyenlerin, bayrak olup inmeyenlerin, ebedi yuvası, ezeli yurdudur.
Kısacası; ülkücü hareket; Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türkiye Cumhuriyeti ise 400 Milyonluk Türk Dünyasının sigortasıdır. Davaya adanan koskacaman 50Yıl. Sonsuza kadar yaşa, var ol MHP
vazgeçilmez yeminle.”
 
Çocuklara Tarım Sevdiriliyor
 

Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığına 05 Şubat 2019 da Yapılan olağan genel kurulda yeniden seçilen Mustafa Hikmet Eyüpoğlu yeni dönemin ilk etkinliğini ‘’Toprak Tarım Sevgisi’’ üzerine Akçaabat ziraat odası eğitim serasına marul fidesi diken öğrenciler hasat yaparak gerçekleştirdi.
 
Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Eyüpoğlu; “Öğrencilere amacımız sizleri tarımsal üretim alanlarına getirerek burada kendi ellerinizle dikim yapmanızı sağlamaktı. Şimdi dikimini yaptığımız marullarda hasat yapacağız. Bu sayede insan tabiat ilişkisi güçlenecek sizlerin tabiatı sevmesi onu tanımasına bağlıdır, tarımı doğayı ve tarımsal süreçler ile insan tarım arasındaki ilişkiyi kavramanızda sizlere aracı oluyoruz.
 
Seramızın kurulumunun ilk yılında birkaç sebze çeşidini bir arada dikmiştik marul hasadını gerçekleştiriyoruz, görsel amaçlı da olsa üreticilerimize farklı bitki türlerinde, kültürel işlemler başta olmak üzere, mini eğitimler verebileceğiz. Çok üründen ziyade kaliteli ürünün yüksek fiyattan alıcı bulduğu gerçeğini üreticilerimizle müşahede ederek bitkisel üretim anlayışımızı bu temel üzerinde yoğunlaştıracağız. İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim