Terör örgütlerinin bu ülkede yıllardır silahlı ve psikolojik bir çatışma ortamı oluşturmaya çalıştıklarını bunun içinde her türlü kalleşçe yolu denediklerini ifade eden Taşcı, ‘Hiçbir surette birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklar’ dedi.  Hakkâri Yüksekova’da meydana gelen hain eylemin kendilerini derinden etkilediğini ifade eden Taşcı, “Bu eylemler bizim birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır. Ülkücüler olarak bu milletin huzur ve güven içerisinde olması uğruna her türlü fedakârlığı yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Nurcan kardeşimiz ve 11 aylık sabisi makamların en yücesi olan ve her ülkücünün arzuladığı şehitlik makamına yükselmişlerdir. Hatırlayınız yüce yaratanımız Bakara suresi 157. Ayette “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz” diye. İşte bu yüzden onlar bu milletin bağrında ölümsüz kahramanlar olarak kalacaktırlar” diyerek duygularını dile getirdi.
 
MHP Trabzon’da Kriz
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Bal disiplin kuruluna sevk edildi. Partiden yapılan açıklamada, “Yönetim Kurulu Üyemiz Orhan Bal, Parti politikalarına aykırı davranışlarda ısrar etmesinden dolayı, il yönetim kurulundaki görevine, yönetim kurulu kararı ile son verilip, Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir” denildi.
 
Yazar Albayrak'tan Müdür Köse’ye Hediye
 
Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse’yi makamında ziyaret eden Araştırmacı Yazar Hüseyin Albayrak, “Trabzon’un Fethi” konulu tarih kitabını kendisi de tarihçi olan Müdür Şükür Köse’ye hediye etti.  Beraberinde Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı ile birlikte Müdür Şükür Köse’yi ziyaret eden Araştırmacı Eğitimci Yazar Hüseyin Albayrak, kendisi de tarihçi olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse’ye en son kaleme aldığı “Trabzon’un Fethi” konulu kitabını hediye etti.  Müdür Şükür Köse, “Trabzon’un fethinin 534. Yıl dönümünde, gönüllerimizin tarih şuuru, fetih aşkı ve ideali ile dolup taşması gereken bu günlerde, tarih ve vicdan önündeki vebalimizi ve görevimizi bir kere daha hatırlanması adına “Trabzon’un Fethi” konulu böylesine önem arz eden bir eseri kaleme aldığından dolayı Araştırmacı Yazar Sayın Hüseyin Albayrak hocamıza teşekkür ediyorum”dedi.
 
Atalarımızdan miras kalan fetih ideallerini tazelemek için zaman zaman bu ve buna benzer konuların ele alınıp incelenmesi ve yeni yayınlarla kültürümüze sunulmasının önemli bir ihtiyaç olduğunu belirten Yazar Hüseyin Albayrak, “Müstakil olarak Trabzon’un fethini konu alan eserlerdin az oluşu, olanlarında yıllar önce yazılmış olması karşısında duyulan ihtiyacı göz önünde bulundurarak bu eseri hazırladım” şeklinde konuştu.  Araştırmacı Yazar Hüseyin Albayrak, 1959 yılından beri basın ve yayın hayatında yer almaktadır.
 
Büyük İlgi Gördü
 
Geçtiğimiz günlerde Sahil kısmına monte edilen ve halkın büyük beğenisini kazanan Trabzon yazısı bu kez şehrin tam göbeğine Meydan parkı güzergahına yapıldı.  Son yıllarda birçok il ve ilçede şehri tanıtan ve isimlerinin yazıldığı platformlar büyük ilgi görüyordu. Trabzonlular’ın sıkça dile getirip, “Bizim ilimizde neden yok? “serzenişlerine Trabzon Büyükşehir Belediyesi cevap verdi ve ilk olarak sahil kısmında Ganita karşısına yazıyı monte etti.  15 gün içinde bu kez meydan parkı alanındaki eski belediye binası önüne yapılan platform daha bugünden cep telefonlarının bir numaralı ilgi odağı oldu. Yerli-Yabancı turistlerin yanı sıra halkında büyük ilgisini çeken platformun fotoğrafı sosyal medyada hızla yayılmaya başladı.
 
İlk Müdür Ataması Yapıldı
 
Gümüşhane Üniversitesi tarafından Yüksek Öğretim Kurulu’na sunulan, Kelkit'te açılması planlanan 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nun Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmasının ardından Üniversite  tarafından ilk müdür ataması gerçekleştirildi. Üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Alper Veli Çam, Kelkit Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na müdür olarak atandı.  Rektör  Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek yapılan bu atama hakkında, “Hocamıza başarılar diliyorum. Hocamızın Kelkit ilçemiz içingüzel işler başaracağına olan inancımız tamdır. Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nun başta üniversitemiz olmak üzere bütün Gümüşhane halkı ve Kelkit ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, emeği geçen ve katkı sunan herkese tüm kalbimle teşekkür ediyorum” dedi.
 
 “Seslere kulak verilmeli”
 
VELİ-DER Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci LGS İle ilgili açıklama yaptı. İkinci, “Liselere Giriş Sınavı sonuçları ideolojik dayatma ve zorlamalarla eğitim alanında ilerleme kaydetmenin ve memnuniyet yaratmanın mümkün olmadığını göstermiştir. Veli-Der olarak yeni sisteme ilişkin itiraz ve kaygılarımızda ne denli haklı olduğumuz açığa çıktı. Şimdi Sayın Bakana düşen yüz binlerce veli ve öğrencinin yaşadığı şoku görmek ve seslerine kulak vermektir.  Sayın Bakan tüm talepleri karşılayacak ölçüde Anadolu liselerinin kontenjanını arttıracak, tercih sınırlamasını ortadan kaldıracak adımları cesaretle atmalıdır. Aksi taktirde yüzbinlerce öğrenci ve velisinin yaşadığı hayal kırıklığı ve mutsuzluk derinleşerek ülke olarak hep birlikte kaybetmeye devam edeceğiz” dedi.
Editör: TE Bilisim