Genel Müdür Karadeniz açıklamasında şunları söyledi: "Dünyanın en faydalı içeceği süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve tüketimin yeterli seviyelere ulaşmasını teşvik etmek amacıyla her yıl 21 Mayıs tarihinde “Dünya Süt Günü" düzenlenmektedir. 

Şirket olarak sütün insan sağlığı için önemini toplumumuza benimsetebilmek adına sosyal sorumluluk kampanyası çerçevesinde çeşitli projeler geliştirerek, birçok öncü faaliyetin altına imzamızı attık. Bu bağlamda Dünya Süt Günü ve Süt Haftası bizler için önemli bir fırsattır. Ülkemizde yıllık süt tüketimi miktarı kişi başı 26 litre, bu rakam tüketimde günlük sadece 1/3 bardağa eşdeğer gelmektedir. 

Sağlık için oldukça değerli bir içecek olan süt tüketimini artıracak çalışmalar, bu bağlamda büyük önem arz etmektedir. Kuruluşumuzun ilk gününden itibaren sorumluluk bilinciyle süt tüketimini teşvik edecek çalışmaları destekleyen ve sektördeki her paydaşına katkı sağlayan KEBİR ailesi olarak, herkesi günde 2 bardak süt içmeye davet ediyoruz.

Türk halkının yıllık tüketmiş olduğu süt miktarı diğer ülkelerle kıyaslandığında ciddi derecede düşük görülmektedir, bu rakamı yükseltmek için, özellikle sağlıklı gelişim için çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırmamız gerekiyor. İdeal olan hepimizin günde en az 2 bardak süt içmesidir. Bu açıdan Süt Haftası ve benzeri etkinlikler, süt tüketiminin önemi noktasında toplumsal farkındalık oluşturmak için bizlere büyük bir fırsat sunmaktadır. Umuyoruz ki Ülkemizde süt tüketimini hep birlikte arzulanan seviyelere taşıyacağız."

Kadıralak’tan Gelen Tepki 

Tonya ilçemize bağlı Kadıralak Yaylası muhteşem doğal güzellikleri ile ziyaretçi akınına uğruyor. Yüzlerce kişi bu muhteşem güzellikleri görebilmek için yaylaya gitti. Ama maalesef dönüşte ardında bıraktıkları çöpler orada yaşayan insanların büyük tepkisini çekti. Kadıralak Yaylası’nda yaşayan yaylacılar, “Bu güzellikler için buraya gelen fotoğraf çektiren, piknik yapan insanlar maalesef yanlarına bir çöp poşeti getirmeyi unutuyorlar. Bu güzelliklere zarar vermeye kimsenin hakkı yok” dediler.

 ‘Her Şeyin Bir Sonu Var’

Beşikdüzü Ahmet Gün Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Nurettin Olgun müdürlük görevinden istifa etti.  Nurettin Olgun eski yeni tüm mesai arkadaşlarına ve basın mensuplarına bir akşam yemeği verdi. Beşikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucahittin Kerim İkibaş, Şube Müdürleri Mehmet Kartal, Ali Halici,komşu ilçelerde çalıştığı ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, okul müdürleri ve müdür yardımcıları katıldılar. Neden istifa ettiği konusunda kısa bir açıklamada bulunan  Nurettin Olgun, “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Üç kez idareci oldum, hiç birini isteyerek olmadım. Rica, minnet, baskıyla oldum. Madem bana ihtiyaç var, bu görevi yerine getirelim dedik. Ancak, üçünden de istifa ederek ayrıldım. Hem de beklenmedik bir anda. Arkadaşlar sağolsunlar istifa etmemem için çok uğraştılar. Herşeyin bir sonu var. Kimseyi kırmadan tatlılıkla ayrılmak istedim.  

Rahatsızlığımın da artması nedeniyle en uygun zamanın şimdi olduğunu düşünerek bu süreci tamamlamak istedim” dedi. Beşikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucahittin Kerim İkibaş, hizmetlerinden dolayı kendisine bir teşekkür plaketi sundu. 

Ağasarda Şenlik Var 

Şalpazarı’na bağlı Acısu’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Acısu Bahar Bayramı ve Hıdırellez Şenliği bugün yapılacak.  Yeni adıyla Uluslararası Bahar Bayramı ve Hıdırellez Şenliği adı altında  yapılacak olan etkinliğe Avrupa’dan gelen misafirlerde katılacak.  Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız tüm Karadenizlileri şenliğe davet etti. 

Görele’ye Yeni Üniversite 
    
Görele ilçemize bağlı Türkelli Köyü Sekü mevkisinde Eğitim gönüllüleri Fuat Gürel, Nihat Gürel ve ailesi tarafından üçte ikilik hissesi bağışlanan, Görele Belediyesince üçte birlik hissesi kamulaştırılan 4,5 dönümlük arazi ile belediye ait 1,5 dönümlük arazi birleştirildi. Toplam 6 dönüme ulaşan araziye yeni bir üniversite kazandırılması için çalışmalara başlanıldı. Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, “Üniversite yapımı için büyük bir yol kat etmiş durumdayız. Ben arazi bağışında bulunarak, eğitime verdiği katkılarından dolayı Fuat Gürel, Nihat Gürel ve ailesine çok teşekkür ediyorum. Görele attığımız bu adımlarla üniversite yuvası haline gelecektir” dedi.

 ‘Teröristler Kaçamayacak'

 Trabzon, Giresun ve Gümüşhane ile beraber tüm güvenlik kuvvetlerinin teyakkuz hâlinde olduğunu söyleyen Gümüşhane Valisi Okay Memiş, açıklamalarda bulundu. Bölgedeki operasyonların devam ettiğini belirten Vali Memiş, “Bizim bölgemizde şu anda herhangi bir risk yok ancak biz Trabzon bölgesiyle irtibat hâlindeyiz. Giresun Jandarma Bölge Komutanlığıyla birlikte tıkama faaliyeti yapıyoruz. Şehit olayından önce biz zaten 1,5 aydır arazideydik. Gümüşhane jandarma ve polis özel harekât timleriyle teyakkuz hâlindeyiz. Bizim bölgemizde herhangi bir risk yok. Tabii ki biz teyakkuz hâlinde olmalıyız. 

Geçtiğimiz yıl da sürekli bölgemizde teyakkuz hâlindeydik. Doğu Karadeniz’de tahminlerimize göre 8 ile 12 kişi arasında PKK’lı terörist unsur var. Bunlar Tokat’tan Rize’ye kadar olan bölgede hareket hâlindeler. Bizler bölgeye hâkimiz, ancak terörle mücadelede trafik kazalarına benzer. Her türlü tedbiri alırsınız ama bazen kazalara engel olamazsınız. Her türlü tedbiri almanıza rağmen eylem olabilir.” dedi. Maçka’da bir vatan evladını şehit vermiş olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Vali Memiş, “Şunu herkes bilsin ki devletimiz bütün kararlığıyla terörün üstüne gidiyor. Biz konuya hâkimiz ve bölgemizde riskli gördüğümüz yerlerde teyakkuz hâlindeyiz. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Onların can ve mal emniyetini riske edecek bir durum yok. Daha önceden de olmadı. Güvenlik kuvvetlerine yönelik eylem yapıyorlar. Biz Gümüşhane olarak bütün tedbirlerimizi aldık. Vatandaşlarımız geceleyin uyurlarken biz uyanık durumdayız, ayaktayız. Yaylalarla ilgili de herhangi bir sorun görünmüyor.” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim