‘’Türkiye’de tarihsel olarak bloklar arası oy geçişkenliği çok sınırlı iken, blok içi ise yüksek. Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi açısından bu döngü kırılmadığı müddetçe sol siyasetin yüzde 50 oy oranının üzerine çıkması zor görülüyor. Bu çevreler, SP’nin gücünün ötesinde bu anlamda sembolik karşılığından yararlanmaya çalışarak uzun dönemde, bu döngüyü değiştirmeyi düşünmektedirler.

 CHP ve HDP’nin, “ilkeler platformu” adı altında olsa bile ittifak kurmaları CHP’nin ulusalcı tabanı açısından sorun oluşturyor. Bu platforma SP ve İyi Parti’nin katılması, HDP’nin ittifak içinde kamufle edilmesi için bir fırsat olarak görülmekte. AK Parti ve MHP ittifakına Kürt seçmenin mesafeli yaklaşacağı varsayılıyor. Muhafazakâr dindar Kürt seçmenin CHP’nin içinde bulunduğu bir ittifaka oy vermeyeceği de düşünüldüğü için SP’nin bu ittifak içinde olmasıyla söz konusu sorunun kısmen aşılacağı öngörülmekte.

Balta’nın Anısı

Geçtiğimiz gün vefat eden CHP il eski Başkanı Yavuz Karan ile ilgili herkes bir anısını, düşüncesini aktardı. Karan’ın sayısız seveni vardı, Trabzon’dan ve siyasetten ayrılması farklı parti temsilcilerini gayet tabii çok üzdü. AK Parti Trabzon milletvekili Muhammet Balta, Karan ile olan anısı için şöyle yazdı: ‘’Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden CHP PM üyesi ve CHP Trabzon eski İl Başkanı Yavuz Karan'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve CHP camiasına sabır diliyorum.(En son Yavuz Karan kardeşimizle Amasya'da yeğenlerimizin yemin töreninde karşılaştık.Tugay Komutanımızın makamında sohbet ettik. Çok yoğun olduğunu söylemişti. Samimi sohbet sanki vedamızdı.)

Araklı’ya İyi Haber

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, 7 milyonluk kamulaştırma bedelini aldı. Çebi, Bakan Soylu’ya teşekkür etti ve şunları söyledi: ‘’Araklı'ya desteğini hiç bir zaman esirgemeyen İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu'nun talimatları doğrultusunda ilçemizde bulunan Fiskobirlik binasının yerinde gerçekleştireceğimiz Yeni Hükümet Konağı ve Belediye Hizmet Binası'nın 7 Trilyonluk kamulaştırma bedeli ödendi. Projenin yapımına en kısa sürede başlayıp külliye şeklinde yeni hizmet binasını hayata geçireceğiz. Araklı'ya hayırlı olsun. İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu'ya ve emeği geçenlere desteklerinden dolayı ilçe halkım adına teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımızın Allah yar ve yardımcısı olsun.’’

Karan’ın son sözleri 

Merak edenler olabilir. Vefat eden CHP’li hemşehrimiz Yavuz Karan, 1 ay önce siyasi hedefleriyle ilgili açıklamalar yapmıştı. Yavuz Karan bakın son röportajında neler söylüyor: ‘’Parti Meclisi'nde bir görev dağılımı olacaktır. 60 kişiden 13 kişi genel başkan yardımcısı olacaktır. İl başkanı olduğumda insanlar benim ne performans göstereceğimi bekliyorlardı. Yavuz Karan olarak beni tanıdılar ve Türkiye'nin bir çok ilinden bana oy verdiler. Örgütten gelerek PM'deyim. Binlerce telefon aldım. Çok mutlu oldum. Parti meclisine girmek benim için siyaseten bir başlangıç. 36. olağan kurultay, Trabzon il örgütünün kongreye imza attığı bir kongredir. Trabzonlu 4 isim Parti Meclisindedir.  İzmir'den 2 Parti Meclisi üyesi vardır. Biz Giresun'un da, Artvin'in de, Rize'nin de sesi olacağız. Biz sorumluluğumuzun farkındayız. Önümüzdeki seçimlerde de bu sorumlulukla çalışacağız.’’

Şeyda Kayhan Yüzakı Oldu

Trabzon'dan Siirt’e mecburi göreve giden başarılı genç doktor Şeyda Kayhan, Siirt Devlet Hastanesi başhekimliğine atandı. İki yıldır Siirt'te görev yapan Şeyda Kayhan, görevde bulunduğu süre içinde sadece doktorluk yapmadı, sosyal projeler organize ederek Siirt'teki okullarda öğrencilere yardım eli uzattı. Daha önce de askeri aracın geçiş yaptığı sırada mayın patlaması sonucu yaralanan 7 Türk askerinin hayatta kalması için verdiği mücadele ile de büyük takdir toplayan Kayhan'a Siirt Valiliği tarafından başarı belgesi takdim edilmişti. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün de takdir ederek çiçek gönderdiği Dr. Şeyda Kayhan, Siirt'e damgasını vurmuştu. Trabzonlu genç doktorun örnek davranışları da karşılığını buldu ve Kayhan Siirt Devlet Hastanesi başhekimliğine atandı.

Ankara Hazırlığına Başladılar

Kocaeli günlerinde en fazla dikkat çeken standlardan birisi de Ortahisar Belediyesi’nin standı idi. Şimdi başarılı ekip Ankara günlerine hazırlanıyor. 3-6 Mayıs tarihlerinde yapılacak etkinlik için Av. Ahmet Metin Genç’in Basın Danışmanı Yusuf Keskin ile birlikte arkadaşları Ankara’da da en görkemli standı yapmak için düğmeye bastı. Keskin, ‘Kocaeli’nde arkadaşlarımız en güzel hizmeti verdiler. Ankara’da da tüm katılımcılara Başkanımız  Av. Sayın Ahmet Metin Genç ile büyük sürprizler hazırlıyoruz’ diye konuştu.

Bahçecik Şehitler İçin

Trabzon Bahçecik Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetimi Perşembeyi Cuma’ya bağlayacak akşam Mehmet Akif  Ersoy camisinde  yeni bir program düzenliyor. Bşakan Çetin Çiçek, şehitler için mevlit okutacaklarını söyleyerek tüm vatandaşların kuran ziyafetine davet etti.
 
Editör: TE Bilisim