İmamoğlu’nun Trabzonluluğunu önümüze koyanlara da buradan diyorum ki, biz muhtar seçmiyoruz, Türkiye ekonomisinin üçte birini temsil eden İstanbul’a belediye başkanı seçiyoruz. Şayet ille de Trabzonlu arayıp hemşericilik yapacaksak Sayın Soylu bakan vardır. Duruşu net, yaptıkları ortada, birileri gibi en azından Müslüman mahallesinde salyangoz satmıyor. Eren Bülbül gibi katledilmiş evladımız varken, teröristlerin sahiplendiklerinin ismini yaşatmaya çalışmıyor. İnanın yolumuz doğru değil dosdoğrudur. Çünkü hayat her gün bize dersini veriyor” dedi.

İşbaşı yapıyor..

2004 yerel seçimlerinde AK Partiden siyasete giren Trabzon İl Başkanı Haydar Revi zaman içinde önce İl genel meclisi üyesi, arkasından meclis başkanı ve il başkanı oldu. İl Başkanlığında dönemini tamamladı, ikinci döneme girdikten sonra haklı olarak milletvekilliği ve belediye başkanlığıni bekledi. Kısmet, olmadı. Revi son birkaç aydır ard arda sıkıntılar yaşadı. Annesini kaybetti. Annelerin ölümü onda derin acılar bıraktı. Annesinin vefatının ardından ağabeyinin sağlık sorunlarına odaklandı ve ameliyatı ile ilgilendi. Sonrasında kendi ayağında kitle çıktı. İstanbul’da Memorail hastanesindei aldırdı ve Trabzon’da dinlendi. Geride kalan Cuma günü aradık. Eşi ile birlikte dikişleri aldırmak için İstanbul’da idi. Yanında yöneticiler Kamil Kansız ile Gökhan Karslı da vardı. Sıkıntılı süreci atlatmak üzere. Biraz daha dinlendikten sonra mesaiye başlayacak. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Çapkınoğlu Kız Veriyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meclis Üyesi İş adamı Ekrem Çapkınoğlu Avukat kızı Gülenay’ı evlendiriyor. Çapkınoğlu ve Kavcar ailelerinin nikahı 23 Haziran tarihinde saat 18.30’da Zorlu Grand Otel’de gerçekleştikten sonra 29 Haziran’da Kuşadası Ephesus otel’de gerçekleştirilecek. Gülenay ve Emre çiftini tebrik ediyor ömür boyu mutluluklar diliyoruz.

Barolar Yarışıyor

Türkiye Barolar Birliği Berra Besler Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışması Doğu Karadeniz Bölge Elemeleri 15 ve 16 Haziran tarihlerinde Ankara Plaza Otel’de gerçekleşti.

Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Tokat Barolarının katıldığı yarışmada, eşleşen gruplar çeyrek ve yarı finalde karşılaştıktan sonra en yüksek puanı alan iki takım final karşılaşmasında yarışacak. Yedi bölgenin finalistlerinin belirlenmesinin ardından Türkiye Finali karşılaşması 05-06 Ekim’de Ankara’da gerçekleşecek. Yarışmada Trabzon Barosu’nu, Sedanur Öztürk, Dilara Tokdemir, Saadet Nur Özer ve Ertuğrul Bal temsil etti. 

Babalar Günü’nü Kutladı

Gümüşhane üniversitesi rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Babalar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Rektör mesajında, “Kültürel değerlerimizin taşıyıcısı olan babalar, sırtımızı güvenle dayadığımız koca çınarlardır. Babalarımız, aile değerlerimizin korunmasında, adalet, paylaşma, sorumluluk, sevgi, saygı, otorite gibi hayati değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasında belirleyici bir rol üstlenmektedir.

Ailesi için her türlü fedakarlığı üstlenen, her türlü çileye göğüs geren, ailesinin mutluluğunu kendi mutluluğu sayan babalar, çocuklarını geleceğe güvenle hazırlamak için özveriyle çaba harcamaktadırlar. Bu bakımdan, babaların sadece bu özel günde değil, her zaman gönüllerinin hoş tutulması, babalarımıza karşı sevgi, saygı ve vefa duygusunun bir gereğidir.Bu özel gün nedeniyle babalarımızın Babalar Günü’nü en içten duygularımla kutlar, onlara sevdikleriyle birlikte geçirecekleri sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir ömür dilerim. Ahirete intikal edenleri rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi. 

Vefalı evlat..

Trabzonsporlu Yusuf Yazıcı’nın aile bağları güçlü, Öğretmenlerine vefalı bir genç. Babalar gününde öğretmeni Hikmet Kara’yı unutmadı ve milli takım formasını Hikmet hocama armağan etti. Hikmet hocam da ‘Vefalı evlat’ diyerek Yusuf’u bağrına bastı.

Köpeklere Eziyet

Akçaabat’ın eski adı Geliya olan Meşelli Mahallesinin Çamlıca Mevkiinde iki köpek sahipleri tarafından adeta işkenceye varacak kadar bir muamele yapıldığını gören çevre sakinleri belediye ve hayvan severleri göreve çağırıyorlar. Sürekli bağlı tutup, sahiplerinin zaman zaman 3-4 gün bile yanlarına uğramadıkları köpekleri çevre sakinleri su ve ekmek vererek diri tutmaya çalışıyorlar. Sahipleri tarafından sopa ile dövülecek derecede kötü muameleye tabii tutulan köpeklerin içler acısı hali karşısında gerekirse ilgili makamlara şikayette bulunulacağı da bildirildi. Buradan hayvan dostu veteriner hekimi Sebahattin Yazıcı’ya.
Editör: TE Bilisim