Muhtar Koç, geçtiğimiz aylarda büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu için yaptığı bir paylaşımdan dolayı kaymakamlık tarafından görevden uzaklaştırma cezası da almıştı.

Muhtar Koç’un bundan ağzı yanınca artık paylaşımlara da özen gösteriyor. Mahallesi ile ilgili bir sıkıntıyı sosyal medyasından yazısız paylaşan Koç, “Sevgili mahalle sakinlerim bundan sonra resimlerim yorumsuz . Pelitlinin her Yani kuyu vur kazmayı hemen bulursun suyu 50 yaşından sonra değişmez Mustafa Koç’un huyu” mesajı ile paylaştı.
 
Uzun Davasının Yolunda
 
Trabzon’un Ortahisar İlçesi tarihi Ortahisar Mahallesindeki Zağnos Teras’ın işletmecisi Ferdi Uzun, davasından asla vazgeçmeyen bir isim. Geçmiş dönemlerde AK Parti’de aktif siyasette bulunan Uzun, AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi çalışmalarını ve kişiliğini de çok beğeniyor.

Uzun’la dün biraz sohbet ettik. Davasına sonuna kadar sahip çıkacağını ifade eden Uzun, AK Partili olan herkesin şu anda partiye sahip çıkması gerektiğini belirterek, siyasetin ister aktif olarak içinde isterse dışında olsun mutlaka cumhurbaşkanının yanında yer alması gerektiğini söyledi.
 
Tonya’dan Dünya’ya
 
Karadeniz Toplantıların da ‘Hayvancılıkta Üretim ve Kaliteyi Arttırmak’ ele alınacak. Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından düzenlenen 12x12 Karadeniz Toplantıları’nda bu ay Trabzon’da Hayvancılıkta Üretim ve Kaliteyi Arttırmak ele alınacak. 3T.Tarım-Ticaret-Turizm sloganı ile her ay düzenli olarak gerçekleştirilen toplantıların 5’incisi 11 Ekim Cuma günü Trabzon’un Tonya ilçesine bağlı Erikbeli Yaylası’nda yapılacak. “Tonya’dan Dünya’ya” sloganı ile meşhur tereyağına önceliğin verileceği toplantı forum şeklinde ve açık havada gerçekleştirilecek.

Yayladan göçün de temsili olarak canlandırılacağı ve yeni açılan Foleya Otel tesislerinde Tonya Belediyesi ile birlikte yapılacak foruma gazeteci-yazar Abdurrahman Yıldırım moderatörlük yapacak. Açılış konuşmalarının ardından karşılıklı olarak fikir alış verişi şekliyle gerçekleştirilecek foruma konuşmacı olarak Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr.Mehmet Bozoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu ve üretici firma Kebir Süt ortaklarından Yılmaz Karadeniz katılacaklar. Toplantının ardından sonuç bildirisi yayınlanıp, ortaya konan görüşler raporlanarak ilgili ve yetkili kişi ile kuruluşlara gönderilecek.
 
Neden Hayır Oyu Verdiler?
 
MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ın yerel basınında değerlendirmelerine İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan’dan yanıt geldi. Erkan, MHP Trabzon İl başkanı değerli Bekir Sıtkı beyin yerel basındaki değerlendirmelerine saygı duyuyorum. Fakat bir şeyi merak ediyorum. Sanıyorum benim gibi binlerce Trabzonluda merak ediyordur. Sayın Devlet Bahçeli beyin FETÖ konusunda hassasiyetleri, başından beri muhalefeti, Türk Milliyetçilerini ve Ülkücüleri bu örgütten uzak tutma başarısı takdire şayandır.

Yine Sayın Devlet Bahçeli'nin FETÖ'nun siyasi ayağının ortaya çıkarılması konusunda hassas olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.  Erkan, son olarak şu soruyu sorarak açıklamalarını bitirdi: "Sayın başkana şunu sormak ve Trabzon kamuoyu adına cevaplamasını isterim ki; FETÖ ve FETÖ'nun siyasi ayağı konusunda bu kadar hassas olan veya hassas olduğunu söylediğiniz partiniz MHP'nin İyi Partinin mecliste verdiği " FETÖ'nun siyasi ayağı araştırılsın" konulu iki önergesine neden MHP'li milletvekilleri grup halinde “Hayır oyu vermişlerdir?””
 
Bir Yastıkta Kocayalım
 
Trabzon Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü” dolayısı ile yayımladığı Mesajla önemli bir toplumsal soruna dikkat çekti.

Kurt, “Gelişen iletişim teknolojilerinin birincil ilişkilerde körelmeye yol açtığını, insanların ekran başında gereksinimlerinin dışında alışkanlık olarak vakitlerini harcadığını, bir yastıkta değil ! iki ayrı ekranda yaşlanılan bir duruma doğru yol alındığını, öyle ki taziye,  şifa dilekleri, ve sıla-i rahim  gibi geleneksel duygu paylaşımlarını emek sarf etmeden tuşlarla gidermede ciddi artış yaşandığını bu durumun samimiyetlere ket vurduğunu söyledi. 
 
Valilikten Merdiven Cevabı
 

Gümüşhane Valiliği, bugün bazı medya organlarında yer alan yurda 550 basamaklı merdivenle ulaşıyorlar haberlerine cevap verdi. Açıklamada yurdun hem yolunun olduğu hem de dolmuş ve otobüs servisi sağlandığı, merdivenlerin de öğrencilerin talebi üzerine yürüme gitmek isteyenler için yapıldığı kaydedildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, haberlere konu olan merdivenlerin Belediye Başkanlığı tarafından öğrencilerin talebi üzerine yapıldığı hem dolmuş hem de otobüsün gittiği yurda yürüme gitmek isteyen öğrenciler tarafından kullanıldığı belirtildi.
 
Elçin’e Ziyaret
 
İYİ Parti Artvin Merkez İlçe Başkanlığı’na yeni seçilen Yusuf İnce ve yönetimi, Başkan Elçin’i makamında ziyaret etti. Yusuf İnce yönetimini Başkan Elçin’e tanıtarak Başkan Elçin’e çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaret daha güzel bir Artvin için neler yapılabileceği hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasıyla devam etti. İYİ Parti Merkez İlçe Başkanlığı’nın kendi belediyesini ziyaret ettiğini belirten Başkan Elçin şunları kaydetti:

“Nazik ziyaretten ötürü İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Yusuf İnce ve ekibine teşekkür ediyorum. Güzel günler için hep birlikte daha çok çalışacağız ve Artvin’i hak ettiği noktaya taşıyacağız.” Dedi. Ziyaret Belediye Başkanlık Makamı’nda çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.
Editör: TE Bilisim