Ve yaklaşık 20 cm kalındığında dökülen asfalt ömürlük oldu. Arsin Işıklı köyü muhtarı Ahmet Kurt ile Çiçekli muhtarı Halil Küçük Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile birlikte Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen’e teşekkür etti ve ‘Beklediğimize değdi’ dediler. Ayrıca Arsin Işıklı Çiçekli dolmuş durağında görev yapan sürücüler de asflatlama çalışmasının son derece kaliteli yapıldığını ifade ettiler.
 
Atacan Aksoy’un Acısı
 
Trabzon Köprübaşılı olan ve Ankara Göksu lokantalarının sahibi Atacan Aksoy Kayınpederini kaybetti. Orhan Cıngıllıoğlu’nun cenaze namazı Kocatepe camiinde kılındı ve ardından da Cebeci asri mezarlığında toprağa verildi. Merhuma Allah’tan rahmet Atacan Aksoy ve değerli eşlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
Saldırının Ortasında Kaldı
 
Dün gece Amerika’nın Las Vegas kentinde konser sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi yaralandı. Salrı esnasında Trabzonspor Yöneticisi Nevzat Aydın’da orada bulunuyordu. Aydın korku dolu anları şu şekilde paylaştı; “Önce Nice, sonra Atatürk Havalimanı kıl payı derken bu sefer Las Vegas'ta tam denk geldim.  Şimdilik iyiyim dostlar, sağ olun.”
 
Boztepe’ye Dev Türk Bayrağı
 
Ortahisar Belediyesi Meclisinin Ekim ayı meclis toplantısında gündeme gelen maddelerden bir tanesi de Boztepe'de 61 metre uzunluğunda "Dev Türk Bayrağı" dikilmesi karara alındı. Başkan Ahmet Metin Genç, “Bayrağın dikilmesi için 48.Piyade Tugay Komutanlığının uygun göreceği alana dikilecek olan 61 metrelik bayrağın giderleri Ortahisar Belediye tarafından karşılanacak. Bu dev bayrağımız dosta güven düşmana korku verecek” dedi.

Gümrükçüoğlu’na Yol Teşekkürü
 
Akçaabat İlçesi Yıldızlı Mahalle Muhtarı Ufuk Can Trabzon Büyükşehir Beldiye Başkanı Dr Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür etti. Muhtar Can yol asfaltlama çalışmaları ile ilgili Başkan Gümrükçüoğlu’na isteklerini ilettikleri Gümrükçüoğlu’nun yolun asfaltlanması için talimat verdiğini söyledi. Can açıklamasında; “Mahallemde 1,5 Kilo metre bir yolumuz vardı. Onu söyledim asfaltlanması için. Başkanımız sağolsun ilgilendi. Kendisine mahallem ve şahsım adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Sanat Günleri’ne Geri Sayım
 
Trabzon Sanatevi tarafından düzenlenen "9'uncu Uluslararası Sanat Günleri" 19-22 Ekim'de gerçekleştirilecek. Trabzon Sanatevinden yapılan yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TrabzonBüyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile özel sponsorların desteklediği 9. Uluslararası Sanat Günleri'nin 4 gün süreceği belirtildi. Gürcistan, Rusya ve İran'dan sanatçıların da katılacağı etkinlikte yönetmen Onur Ünlü ve Erhan Tuncer, oyuncu Bennu Yıldırımlar ile Gün Koper'in de yer alacağı kaydedilen açıklamada, "İran İslam Cumhuriyeti Radyo Televizyon Üniversitesi Rektörü, belgesel yönetmeni ve yazar Shahab Esfendiyari de İran sineması üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek. Yönetmenliğini Erhan Tuncer'in yaptığı 'Ağustos Böcekleri ve Karıncalar' filminin gösterimi ve İran Tebriz Ayna Tiyatrosu'nun 'Setterhan' oyunu da tiyatroseverlerle buluşacak." ifadesine yer verildi. Açıklamada, yazar Buket Uzuner, yazar-şair Cezmi Ersöz, şair-oyuncu Taner Cindoruk'un söyleşi ve imza günlerinde okurlarıyla buluşacakları belirtilerek, Gürcistan'dan Batum Devlet Sanat Üniversitesi Müzik Fakültesi Opera Grubu ve Elesa Halk Müziği Topluluğu ile müzik grubu BabaZula'nın sahne alacağı bildirildi.
Ayrıca fotoğraf sanatçısı Güler Ertan ve Leyla Emektar'ın da "Fotoğrafımızda 1960'tan Günümüze" sergisini açacağı etkinlikte, Trabzon Sanatevi Godesbana Atölyesi'nin Rus tasarımcı Liliya Gorbatsevich'in hazırladığı "Keçe El Sanatları" defilesinin de sergileneceği kaydedildi.
 
Cam Yok, Üşüyoruz
 
Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci Kolektifi grubu üyesi öğrenciler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin akademik yılın açılmasıyla tadilata alınmasına tepki gösterdi. Öğrenciler camları henüz takılmayan birçok pencereden içeri giren soğuk, yağmur ve sesten derslere kendilerini veremedikleri iddiasıyla hazırladıkları skeçte hava durumu sunarak fakültedeki tadilatı protesto etti. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan KTÜ Öğrenci Kolektifi mensubu yaklaşık 10 öğrenci, bir süre önce monte edilen ve camı henüz takılmayan pencerelerin yer aldığı sınıflarda derslerine konsantre olamadıklarını öne sürerek fakültelerinin zamansız tadilata alınmasına tepki gösterdi. Öğrenciler camları takılmayan pencerelerden sızan soğuk ve yağmur ile içeri giren ses nedeniyle ders yapamadıklarını belirterek sorunlarının yetkililerce giderilmesini istedi.
Editör: TE Bilisim