Eski belediye binasına yakın bir noktada yapılan bina muhteşem mimarisiyle herkesin dikkatini çekiyor. Dileriz ki Ortahisar Belediyesinin de yeni hizmet binası böyle bir mimariyle yapılarak göz doldurur.  

Bu Gençleri Ne Yapmalı?

Televizyon, internet, cep telefonu, konserler, eğlenceler şunlar bunlar derken okumayan bir toplum olup çıktık. Toplumun geneli okumuyor da üniversite gençliği okuyor mu peki. KTÜ Öğretim Üyesi Hüseyin Örs bir not aktardı ve şunları yazdı: ‘’Bugün sınav yaptım. 6 soru sordum, süre de 60+1 dakika. Asistan Kardeşlerim sınavı yaparken, ben de şöyle bir bakayım ne var? ne yok? diye sınıfları gezdim. Bir de ne göreyim? Sınavın daha ilk 10 dakikasında talebelerin %80'i boş kağıt verip çıkmışlar.

Oysaki; sorduğum 6 sorunun 4'ü defterlerinde var, birebir. Anladım ki; sorun: yazma ve okuma sorunu!Ya da okuma-yazma!’’

Ustaoğlu’nun Teşekkürü Var

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Akören Mahallesi Muhtarı Yaşar Ustaoğlu, İl Özel İdaresi’nde memurluk döneminde kazandığı deneyimleri şimdi kendi mahallesi için kullanıyor. Mahalleye bir dizi hizmetler getiren Ustaoğlu, içme suyu, kanalizasyon hizmetleri, ulaşım yolu iyileştirilmesinden daha bir çok noktada çalışmalarını sürdürüyor. 

Ustaoğlu: ‘’TİSKİ Genel Müdürlüğünün gerçekleştirdiği çalışma ile 385 haneye yeterli ve sağlıklı içme suyu getirildi. Bugün son derece sağlıklı bir su kullanıyoruz. Yine TİSKİ tarafından altyapı çalışması yapıldı. Mahallemizde geride bıraktığımız yıllarda yine Büyükşehir Belediyemiz tarafından betonlama ve kanaval çalışması yapıldı. Mahallemize otobüs durakları yerleştirildi. Oto korkulukları 850 metreye ulaştı. Bu yıl içinde yine Büyükşehir Belediyesi 2 km asfaltlama çalışması yapacak. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu olmak üzere emek veren, gayret sarf eden tüm mesai arkadaşlarına Akören Mahallesi sakinleri adına şükranlarımı sunuyorum’’ dedi. 

Çernobil’i Hatırlattı

Türkiye’de nükleer enerji yıllardır tartışılıyor. Çevreciler nükleere karşı dururken devlet enerjiye giden parayı adres göstererek nükleer enerjinin cari açığın kapatılmasına ciddi katkı sağlayacağını açıklıyor. Elektrik Mühendisi Mehmet Özdağ, Çernobil faciasının 31. Yıldönümünde şunları aktarıyor: 

‘’Nükleer santraller dünyada birim maliyeti en yüksek elektrik üretim tesisleridir. Akkuyu ve Sinop nükleer santralleri için verilen alım garantileri, ucuz enerji iddiasını bizzat yalanlamaktadır. Ülkemizin nükleer santrallerden üretilecek elektriğe ihtiyacı yoktur. Çernobil felaketinin 31'inci yıl dönümünde yetkililere sorumluluklarını bir kez daha hatırlatarak, yaşam ve çevre felaketi yaratacak, pahalı elektrik üretecek, Türkiye'yi daha da dışa bağımlı hale getirecek nükleer santral yapımından vazgeçmeye davet ediyoruz’’

Kutlu Doğum Gerekli Mi?

Çalışma Bakanlığı müsteşarı Mazhar Yıldırımhan, Kutlu Doğum organizasyonlarıyla ilgili bir değerlendirme yaptı. Yıldırımhan’ın aktardıkları boşlukta kalan hususları dolduruyor. Yıldırımhan’ı dikkat çeken mesajı şöyle: 

‘’Uzun yıllardır şiddetle karşı çıktığım bir uygulama var. O da Nisan ayına fikslenmiş Kutlu doğum haftası. İslam, kendi terminolojisi, kendi takvimi, kendi medeniyeti olan ilahi bir nizamdır. Yüzyıllar boyunca kendi kurallarından ödün vermeden bizlere intikal etmiştir. Kameri takvime dayalı hicri takvimi kullanmıştır. Bu takvime göre oruç tutuyor ve bayram ediyoruz. 

Peygamberimizin doğumu da bu takvime göre Rebiülevvel ayıdır. Her yıl 10 gün öne gelen bu takvim sayesinde bütün aylar şereflenmektedir. Ancak bir proje olduğuna ve İslami temeli olmadığına inandığım kutlu doğum haftasının nisan ayına fikslenmesinin mutlaka kaldırılması ve aslına döndürülmesi elzemdir.Peygamber efendimizi kendi ilkeleri dışında anmak en hafif ifade ile ona saygısızlıktır. 

Hiristiyanların isa (as)'ı sabit bir takvime fikslemesi gibi bir tavırdır. Buna hiç bir kimsenin ve kurumun hakkı yoktur. Peygamberler kimsenin kuralına bağlı değildir, insanlar peygamberlerin ilkelerine ve getirdiklerine bağlı olmak zorundadır. Bu uygulamayı yapanlara sadece şunu soruyorum; Resulullah efendimiz hayatta olsa böyle bir uygulamaya izin verir miydi?

TSİAD’a Aydoğan

Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği Cumartesi günü Saat 11.00 'de Zorlu Grand Otel'de 12. Genel Kurulunu yapacak. Trabzon SİAD teammüllerine göre, başkan iki yıl görev yaptıktan sonra görevi yardımcısına bırakıyor. Başkan Hasan Kamil Hayali'nin görev süresi dolarken Trabzon SİAD genel kuruluna Aytaç Aydoğan başkanlığındaki listeyle gidilmesi bekleniyor.

Bakan Kılıç Ve Sürmene

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün Sürmeneli Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ı Makamında ziyaret etti. Başkan Üstün'ün Ziyaretinde Sürmene İlçesine yapılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi, yapılmakta olan Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu, Gençlik Merkezinin Orta Okula dönüştürülmesi ve Sürmene'ye yeni Gençlik Merkezinin yapılması masaya yatırıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Sürmeneli Çağatay Kılıç'a günün anısına Meşhur Sürmene Kaması Hediye eden Başkan Üstün Hemşehrilerinin  selamını ileterek Bakan Kılıç'ı Memleketine davet etti.  Bakan Kılıç önümüzdeki günlerde Trabzon ve Sürmene’yi ziyaret etmek istediğini davete icabet edeceğini ayrıca Projeleri ve yapılmakta olan kamu yatırımlarını da yerinde görmeyi arzu ettiğini ifade etti. Bakan Kılıç Sürmene Ziyaretinde Baba Ocağı Konak Mahallesini'de ziyaret edecek.

Kutanoğlu’ndan İade-İ Ziyaret

Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu Trabzon Ülkü Ocakları İl Başkanlığını ziyaret etti. Trabzon Ülkü Ocaklarının kurumlara düzenlemiş olduğu ziyaretler neticesinde Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu Ülkü Ocaklarına iade-i ziyarette bulundu.  Ülkü Ocakları Trabzon İl Başkanı Mihrab Altınışık "Ülkü Ocaklarının gençliğin eğitimi, sosyal kültürel alanda çalışmalarını ve toplumsal duyarlılığı arttıracak faaliyetlerde bulunarak çok olumlu çalışmalar yapıp projeler geliştirdiğini belirten Cumhuriyet Başsavcısı Kutanoğlu'na yapmış olduğu ziyaretten dolayı teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilisim