‘’Mülakatın olduğu her alanda haksızlıkların yaşandığı su götürmez bir gerçektir. Öğretmen alımlarına getirilen mülakatta yaşananlar hepimizin hafızasındadır. İyi niyetle yapılsa dahi mülakatın adil sonuçlar doğurmadığı, KPSS’de yüksek puan alanlara sözlü sınavda düşük puanlar verildiği ya da KPSS’de düşük puan alanlara sözlü sınavda yüksek puanlar verildiği, aynı KPSS puanına sahip iki kişiye farklı sözlü puanları verildiği, hatta ilk girdiği sözlü sınavda yüksek puan alan bir adaya, ikinci girdiği sözlü sınavda düşük puan verildiği görülmüştür.’’ dedi.
 
Mahitapoğlu’nun Şikayeti
 
Araştırma Kültür Vakfı Trabzon Şube Başkanı Tuncay Mahitapoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanın mescitteki yetersizliklerini eleştirdi. Mahitapoğlu’nun eleştirileri şöyle: ‘’Dünyanın en büyük hava limanlarından biri olan ve Türkiye üzerinde haset duygularını yoğunlaştıran 3. hava limanının inşa edildiği bu zamanda,Sabiha Gökçen Hava Limanı Terminal binasındaki merdiven altı Mescidi hiç de güzel durmadı. Üstelik ne içinde, nede yakınında abdest alacak bir lavabo da yok.Yerini bulmak ayrı bir maharet ister. Binada yer yokluğundan kaynaklandığını da düşünmüyorum, zira bir sürü atıl mekanda mevcut. Yetkililer ve sorumlular bilsin istedik’’
 
Fındıkta Yeni Bir Çığır
 
Trabzon Ticaret Borsası (TTB) koordinasyonunda 2013 yılında hayata geçirilen "Fındıkta Verim ve Kaliteyi Artırma Projesi" kapsamında yeni fındık çeşitleri dikilen örnek bahçede yüksek verim alındığı bildirildi. Söz konusu dikimin 2014 yılında gerçekleştirildiği, Allahverdi ve Okay 28 türlerinin tescilinin ise 2015 yılında yapıldığı ifade edilen açıklamada, dikimi yapılan 2 çeşit fındık ağaçlarında dalların, beklenenin üzerinde çotanaklarla dolduğu vurgulandı.TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Çeşitli kurum ve kuruluşların Türk fındığında verim ve kaliteyi artırarak gerçek manada kazanım sağlamak için çaba gösterdiğine işaret eden Köleoğlu, "Artık sıra devletin bu konuda 2015 yılında verdiği sözü yerine getirmesine ve bu işi yasalarla düzenlemesine, katkı yapmasına gelmiştir. Bunun için acele edilmelidir." ifadelerini kullandı.
 
Arsin’den Dolmuş Zamlandı
 
Arsin‘de dolmuş fiyatlarına zam yapıldı. Arsin’de 3 TL olan dolmuş fiyatları dünden geçerli olmak üzere 3.5 TL’ye yükseltildi. Konuyla ilgili edinilen bilgiye göre, 6 yıldır zammın uygulanmadığı ve ilçeler arasında en son tarife değişikliğine giden Arsin olduğu kaydedildi. Öte yandan kararın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından verildiği öğrenilirken, sivil kişi için 3.75 TL’lik tarifenin 3.5 TL’ye düşürüldüğü ifade edildi. Ayrıca 2.5 TL olan öğrenci tarifesi 3 TL’ye yükseldi.

Alman Müsteşar Nabız Tutuyor
 
Almanya Federal Cumhuriyeti’nin Ankara büyükelçilığı siyaset ve basın Müsteşarı Katharina Petrisson Trabzon’a bir dizi çalışma yaptı. TAKA Gazetesini de ziyaret eden Petrisson Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut’la, Türk Alman ilişkilerini ve son siyasi krizi konuştu. İlişkiler ne zaman normalleşir sorusuna cevap vermenin zor olduğunu söyleyen Petrisson, zaman alabileceğini ifade etti.
 
Hakan Sungur’a Son Görev
 
Arsin Belediye eski Başkanı Ramis Sunguroğlu’nun yeğeni Hakan Sunguroğlu Arsin’den son yolculuğuna uğurlandı. Kalp rahatsızlığı bulunan Sunguroğlu’nun yaşamını yitirmesi Sunguroğlu ailesini büyük üzüntüye sevketti. Konak mahallesinde kılınan cenaze nemazına Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu da iştirak etti.
 
Yol Sitemi

Trabzon’un Arsin İlçesi Karaca köyü halkının isteği var. Köyde yapılan su ve kanalizasyon hattı çalışmaları nedeniyle yollar kullanılamaz hale geldi. Yaz aylarında köyde artan nüfus yollarlın tarlaya dönmesine tepki gösteriyor. Vatandaşlar altyapı çalışmasının hızlandırılıp yollarının bir an önce asfalt dökülmesini istediler.

 ‘Teşekkürler Bakanım’

Akçaabat siyasetinden eski Demokrat Parti ilçe başkanlarından Hüseyin Memiş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür etti.  Memiş, “Trabzon’un turizm alanında şehir içi merkezine yakınlığı ile bilinen Türkiye’nin sayılı göllerinden olan Sera Gölünde Devletimizin güzel bir projesi olan dinlenme, kendin ye kendin pişir tesisleri dolup taşarken (iç ve yabancı turistler) işletmesini Büyükşehir Belediyemizin üstlendiği harika doğa güzelliği olan gölümüzün yol çalışmaları dolayısıyla gölün anayolun üzerinden yukarı yapılan duvar gölü tamamen görünmez hale getirdi.

Gölün o haliyle olması bizleri üzmüştü.Çünkü taksiden geçerken dolmuş minibüsleriyle bile yolculuk yaparken de göl görünmez olmuştu.Daha önceleri birileri haber olarak gazetelerde yayınlamıştı. Bizlerde gazeteleri arayarak çare arıyorduk ki Sayın Bakanımız iyi bir bakan olmakla beraber iyi de bir Trabzonlu olduğunu göstermiştir.Geldi inceledi projenin durdurulmasını o haliyle olmayacağını yeni bir çare üretin diye talimatını verdi.Gölün doğasını bozmayın dedi.Bizlerde bir Akçaabatlı olarak, Sera deresinin Akça köyünden bütün Akçaabatlı sera dereliler adına Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’ya  teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

31 Temmuz Son
 
TTSO,  Trabzon Vergi Dairesi (TVD) Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada yapılandırma kanunları kapsamındaki taksit ödeme sürelerinin 31 Temmuz 2017 Pazartesi mesai bitiminde sona erdiği vurgulanarak, hak kaybına uğramamak için taksitlerin zamanında ödenmesine dikkat edilmesi uyarısında bulunuldu.
 
Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Ayhan Yaman 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırılan borçların, 2017 yılının Mart ayından Temmuz ayına ertelenen 3. taksit ve 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yapılandırılan borçların 1. taksit ödemeleri devam ettiğini anımsattı. TVD Başkanı Ayhan Yaman, “ Özellikle birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan 6736 ve 7020 sayılı Kanunlardan yararlanmaya devam edebilmek için 31 Temmuz Pazartesi günü akşamına kadar ödeme yapılması gerekiyor.”dedi.
Editör: TE Bilisim