MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın katılımıyla gerçekleşen MÜSİAD Bayburt Şubesi’nin açılışına MÜSİAD Trabzon tam kadro katıldı.

Şube Başkanı Ali Kaan, Yöneticiler Zafer Ofluoğlu, Mehmet Üçüncüoğlu, Ali Murat Aras, Numan Yardım, Ümit Hotaman Bayburt’a giderek açılışta yerlerini aldılar. Genel Başkan Abdurrahman Kaan’la da bol bol sohbet eden Trabzon heyeti ekonomi ile ilgili fikir alışverişinde bulundular.
 
Eynesil’de Kurt Gidiyor Polat Geliyor

 
Giresun’un Eynesil İlçesinin Çaykaralı Kaymakamı Yılmaz Kurt’un tayini Aydın’ın Kuyucak İlçesine çıktı.  Eynesil Kaymakamlık görevine Gaziantep Vali Yardımcısı Alaaddin Serdar Polat atandı. Eynesil’in yeni Kaymakamı Alaaddin Serdar Polat daha önce Marmaris Kaymakamlığı ve Kırşehir Vali Yardımcılığı görevlerinde de bulundu.
 
 “Devletimiz gençlerine sahip çıkmalıdır”
 
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli üniversite sınavını kazanan öğrencileri kutladı. Kuvvetli yaptığı açıklamada, “Üniversite sınavını kazanan gençlerimizi ve onların cefakar ailelerini tebrik ediyorum. İnşallah gençlerimiz vatanına milletine ve ailelerine birer hayırlı evlat olarak yetişeceklerdir. Gençlerimizin çağdaş ve kaliteli eğitim almaları temennimizdir. Parti olarak ülkemizin geleceğinin gençlerimizin alacağı eğitiminin kalitesine bağlı olduğunun farkındayız. Gençlerimiz üzerine titremeliyiz. Üniversiteyi kazanan gençlerimiz devletimize emanettir. Devlet gençlerini en iyi şekilde yetiştirmelidir. Devletimiz gençlerine sahip çıkmalıdır.
 
Üniversitelerdeki gençlerimizi korumak için çocuklarımızın barınma ihtiyaçları karşılanmalıdır. Çocuklarımız o cemaatin, bu tarikatın eline teslim edilmemelidir. Devlet yurtlarına öncelik verilmelidir. Hükümetin önceliği nicelik açısından çok üniversiteye sahip olmaktan daha önemlisi, üniversitelerimizin nitelikli hale getirilebilmesi ve bilimsel olarak güçlendirilmesi olmalıdır. Bu doğrultuda, üniversitelerimiz siyasi ve ideolojik tartışmalardan kurtarılmalıdır ve uluslararası seviyede rekabet edebilir “bilim merkezlerine” dönüştürülmelidir.
 
Yükseköğretim; akademik ve bilimsel özgürlük, kurumsal özerklik, çeşitlilik, şeffaflık, hesap verilebilirlik, katılımcılık, rekabet ve kalite ilkelerini esas alarak planlanmalıdı. Köklü ve birikimli üniversitelerimizin bölünmesi kararı derhal iptal edilmelidir. Bir daha söylüyoruz ki; YÖK kaldırılmalı, yüksek öğretim reformu gerçekleştirilmelidir. Akademik özgürlük tesis edilmelidir. Öğrenim kredisi borcu olan gençlerin kredi borç faizleri silinmelidir. Aksi halde bilinmelidir ülkemizin geleceği felakettir. Hükümete tavsiyemiz; eğitim, eğitim, eğitim. Türkiye buradan kurtulacaktır. Başka bir yol yoktur” dedi.
 
Vatandaşlara Teşşekkür Ettiler
 

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu  ve Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu Yomra’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Ayvazoğlu, Sağıroğlu ve beraberindekiler halk pazarından vatandaşlar ile bir araya geldi ve vatandaşlara seçimlerde verdikleri destek için teşekkür ettiler. Başkan Sağıroğlu, “Milletvekilimiz Bahar Ayvazoğlu’nun katılımıyla ilçemizde kurulan Halk Pazarında esnaflarımızı ziyaret ederek, seçimlerde vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkürlerimizi sunduk” dedi.
 
Milletvekili Öztürk’ten Destek

 
AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Giresunlu çay üreticileriyle çay toplayarak üçüncü sürgün çay hasadının hayırlı olmasını diledi. TBMM’nin kapalı olması nedeniyle tatilini seçim bölgesinde geçiren AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, ilçe ve köy gezilerini sürdürüyor. Ziyaretlerini Görele, Çanakçı ve Eynesil ilçelerinde sürdüren Milletvekili Öztürk, fındık hasadının ardından üçüncü sürgün çay hasadına başlayan üreticilerin sorunlarını dinledi. Giresun’da fındığın yanı sıra çay üretiminin de önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken Milletvekili Öztürk, Eynesil’in Ören Beldesi’nde çay bahçesine girerek çay topladı.
 
Çebi Çalışmaları Yakından Takip Ediyor

 
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, çalışmalarını sürdürüyor. Çebi ve beraberindekiler Turnalı Şelalesi’nde incelemelerde bulundu. Çebi ilçede ki bütün yatırımları yakından takip ediyor. Başkan Çebi Turnalı Mahallesi’nde turizm adına küçük bir yer oluşturduklarını söyledi. 
 
Vali Doğanay’a Ziyaret
 
Artvin Valisi Ömer Doğanay, emekli Vali Dursun Ali Şahin ile beraberindeki heyeti kabul etti. Edirne Valiliğinden 2015 yılında emekli olan ve 2011-2013 yılları arasında Giresun'da Valilik yapan Dursun Ali Şahin ile beraberindeki heyeti makamında kabul eden Vali Doğanay, konuklarıyla bir süre sohbet etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Doğanay, Artvin'de son 16 yılda büyük yatırımlar yapıldığını ve kentin turizmden hak ettiği payı alabilmesi için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.
 
Ziyarette, Hopalı iş adamı ve Hemşinliler Hizmet Vakfı Başkanı Necmettin Aydın, Hemşinliler Vakfı kurucu üyesi ve Güneşli Köyü Muhtarı Hürdoğan Gül, Hopalı iş adamı ve Hemşinliler Vakfı kurucu üyesi Yalçın Aydın, Hemşinliler Vakfı kurucu üyesi Sedat Topaloğlu, Hemşinliler Vakfı kurucu üyesi Ahmet Yalçın, Hemşinliler Vakfı kurucu ve yönetim kurulu üyesi Nurettin Yalçın ile Hopalı iş adamı Hüseyin Avni Ozan hazır bulundu.
 
Editör: TE Bilisim