Serdar açıklamasında; “İnsanlarımıza özverili bir şekilde hem de ikametgahına kadar giderek 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanlarına karşı yapılan bu çirkin saldırıyı ve saldırganı lanetliyoruz. İnsana ve insan sağlığına hizmet gibi kutsal bir meslek icra eden sağlık çalışanlarına karşı artarak devam eden bu şiddet hadiselerin her defasında son bulmasını istiyoruz. 

Ancak bir türlü istenen sonuç alınamamaktadır” dedi.  Serdar yaptığı açıklamada olayı lanetlediklerini ifade ederek; “Sağlıkta yaşanan Şiddetin önlenmesi için daha fazla caydırıcı tedbirler alınmalı ve kesinlikle bu husustaki eğitime ailede ebeveyn, ilkokul ve diğer eğitim kurumlarında ise resmi kuruluşlar tarafından zorunlu eğitim olarak verilmelidir. 

Bu saldırıda şükürler olsun ki can kaybı veya yaralanma olmamıştır. Saldırıyı ve saldırganları lanetliyor, saldırıya uğrayan arkadaşlarımıza da geçmiş olsun diyoruz. Bu vesileyle yetkililere de seslenmek isteriz ki, hasta ve hasta yakınlarını saldırgan tutum ve davranış içerisine itebilecek "her zaman hasta haklıdır", "Hekimi, Hemşireyi, ATT'yi şikayet edin" "çalışanlar sizin verdiğiniz vergilerden maaş alıyor" gibi incitici, rencide edici ve kışkırtıcı söylemleri terk edilmeli ve bu tür söylem ve tutum içerisinde bulunmamalıdırlar. 

Sağlık çalışanlarına mesleklerini icrası esnasında özellikle de vakaya çıkan ambulanslarda güvenlik personeli bulundurulmalıdır. Zira hastanın hayatı ve sağlığı kadar çalışanın hayatı ve sağlığı da önemlidir ve kıymetlidir” diye konuştu. 

Millet olarak bu ayda hep böyleyiz!

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu mesajında şu ifadelere yer verdi “Bereketin, bolluğun ve paylaşımın yaşandığı, yılın en hayırlı ayı olarak büyük özlemle beklediğimiz Ramazan ayını bir kez daha sevinçle karşılıyoruz. Ramazan ayı gönüllerin birleştiği, yoksul vatandaşlarımızın hatırlandığı, paylaşmanın kardeşçe yapıldığı en hayırlı aylardandır. 

Millet olarak bu ay da her zaman dayanışma sağladık, birlik ve beraberlik içerisinde Ramazan ayını karşıladık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı, komşularımızı, akrabalarımızı bu aylarda daha fazla hatırladık, ekmeğimizi paylaştık. Bundan sonra da, milletçe en güzel ramazan ayını yaşayacağımıza şüphe olmayacaktır. Bu duygularla, Ramazan ayının başta aziz milletimiz olmak üzere, tüm İslam alemi ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyor, bütün İslam aleminin bolluk, bereket içerisinde bir Ramazan ayı geçirmesini Allah’tan niyaz ediyorum” diye ifade etti.

Davet Edilmemiş Olmanın Üzüntüsünü Yaşıyoruz

Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu Trabzon Günleri ile ilgili açıklamada bulundu. ATDF Genel Başkanı Salih Altınışık Ankara’da gerçekleşen Trabzon Günleri etkinliklerine davet edilmediklerini ve bunun üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek; “Malumunuz olduğu üzere Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu temelleri 2004 yılında atılmış olan ve 2011 yılında ise hukuken ve kamu yararına hizmet veren yurt dışında ki Trabzon ve yöre insanına hizmet hedeflemiş anavatanı ile köprü kuran ve faaliyetlerini sürdüren sivil toplum çatı kuruluşudur. 

Zat-i âlinizin şahit olduğu ortak paydamız Trabzon kapsamında birçok alanda sorumluluk almış ve projeler gerçekleştirmiştir. Son örneği malumunuz olduğu üzere 24-28 Şubat 2016 tarihinde Almanya’nın Dortmund kentinde gerçekleştirilmiş olan alanında ilk olan Her yönüyle Trabzon-10” etkinliğidir. Bu gerçekler ışığında 25-28 Mayıs 2017 tarihleri arası Ankara’da gerçekleştirilmiş olan Trabzon Günleri’ne ne davet edildik ne bilgilendirildik ne de bu kapsamda bizlerle irtibata geçildi. 56 yıllık yurt dışına göç tarihimizin en önemli mihenk taşlarından biri olan kurumumuzun davet edilmemiş olmasının derin üzüntüsünü yaşıyoruz” diye konuştu.  

Pekşen Eleştirdi 

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Darbe Girişimi Araştırma Komisyonunu eleştirdi. Pekşen “Darbe girişiminin önceden haber alınamaması bir istihbarat zafiyetidir. Demek ki enişte bundan payına düşen eleştiriden ders çıkarmalı.” ifadelerini kullandı. 

Pekşen, Darbe Girişimi Araştırma Komisyonunun AK Parti-FETÖ ortaklığını aklamak için kurulduğunu iddia edip “Komisyonun görevi herkesin bildiği ayan beyan lakırdıları değil, gerçeği ortaya çıkarmaktır. Tam tersine gerçeği örtbas etme gayreti var. Bu raporla FETÖ ile mücadele değil müzakere edildiği ikrar edilmiştir. Recep Tayyip Erdoğan ‘Tek başıma mücadele ediyorum.’ diyordu. Haklıymış.” dedi. Milletvekili Pekşen, “Meğerse FETÖ zaten AKP'ye dönüşmüş bir uluslararası projeymiş. Merhum Necmettin Erbakan ne kadar doğru söylüyormuş. Şimdi FETÖ’cüler iktidar kavgasına tutuşmuş, Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Raporu ciddiyetsiz amaçlı köyü niyetli ve gerçekleri gizlemeye yönelik magazin lakırdılarından ibarettir.” ifadelerini kullandı.

 ‘Trabzon birlikte güzel, birlikte güçlüdür’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, Ankara’da gerçekleşen Trabzon günleri hakkında açıklamada bulundu. Yıldırımhan, “ Ankara’da Trabzon günleri hakikaten Trabzon’un, tarihini, kültürünü, lezzetlerini, insanının sıcaklığını tüm Ankara ile buluşturdu. 

Her şey Trabzon’un asaletine uygun oldu. Organizasyonun gerçekleşmesi için tüm desteğini ve iradesini ortaya koyan sn bakanımız Süleyman Soylu başta olmak üzere, Trabzon valimize, il kültür müdürlüğümüzün tüm çalışanlarına, katılımları ile ilçelerinin tüm güzelliklerini sergileyen bütün belediye başkanlarımız ve ekiplerine, bütün kurumlarımıza, odalarımıza, muhtarlarımıza, organizasyonu Trabzon’a yakışır bir güzellikte kamuoyuna aktaran basın kuruluşlarımıza, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Trabzon birlikte güzel, birlikte güçlüdür” dedi.

Ağaoğlu Aile Derneği Hizmete Acıldı

Trabzon'un tanınmış Ailelerinden Ağaoğlu Derneği (İbrahimağaoğlu Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği) Ümraniye’de dernek merkezinde düzenlenen açılış töreniyle faaliyetine başladı. Açılışa Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, ünlü işadamı Ali Ağaoğlu ve TİAB Başkanı Orhan Akçay olmak üzere çok sayıda Ağaoğlu ailesi mensubu ve aile dostları katıldı. Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu’nun yoğun programı nedeniyle kısa bir süre kalıp ayrıldığı açılış töreninde kurdele töreni yapıldı ve kurdeleyi aile büyüğü Tahsin Ağaoğlu ile Ali Ağaoğlu birlikte kesti. Ağaoğlu ailesi mensupları ve aile dostları, uzun süre sohbet edip hasret giderdiler.
 
Editör: TE Bilisim