Halil Kul yaptığı açıklamada şunları söyledi; “İl özel idaresi  zamanında ilçemizin su ihtiyacını karşılamak üzere 2006 yılında ihalesi yapılan ve bir iki yıl içerisinde ilçe ödeneği kullanılarak tamamlanan Kadıköy, Kavaklı, Şahinli, Yavuz, Yeniköy, Erenköy, Serpil,  Samsun, Taşlıtepe, Çallı, Küçükköy ve Pınarlı mahallelerimizin grup içme suyu için planlanan arıtma tesisi maalesef hala yapılamadı. 2014 yılından beri bu önemli proje için her yıl yatırım programına konularak, ilgililer tarafından ihalesi yapıldı yapılacak şeklinde gazetelere açıklamalar yapılıyor. Ancak bir türlü bu hizmet gerçekleştirilemiyor. İlçemiz insanları halen çamurlu ve bulanık suyu içmeye mecbur bırakılıyor. Buda yetmezmiş gibi bulanık akan suya saat takacaksınız denilerek zorlama yapılıyor. Buradan ilgililere soruyorum; çamur akan suyun neyine saati takacağız.  Her yıl müjdeler verip vatandaşlarımızın oyunu niye aldınız. Bu eziyeti ne zaman durduracaksınız. Bize de ikram çeşmesi olmasa da, çamur akan bir limonlu su vermeyi düşünüyor musunuz?
 
Önce İnsan
 
Ortahisar Belediye Başkan Vekili Selahattin Çebi ile dün Uzunsokak’ta çay içiyorduk. Masamızda işadamları da vardı. O sırada bir belediye temizlik görevlisi sokağı temizliyordu. Çebi, görevliyi masaya çağırdı.

Temizlik personeli biraz tedirgin oldu ve ‘Çalışıyorum gelemem’ dedi. Çebi ise sandalye çekerek görevliyi oturttu. İsmi Serkan Sarıyılmaz olan görevliye önce kendini tanıttı belediye başkan vekili olduğunu söyledi. Yemeğini çayını ısmarladı. Bir süre sohbet ettiler sonra da görevinde başarılar diledi.
 
Kaan’ın Forması Trabzon’dan        
 
MÜSİAD Trabzon Şube Yöneticileri Mehmet Üçüncüoğlu ile Ümit Hotaman dün İstanbuldaydılar. İstanbul’a gitmişken MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ı da ziyaret eden Üçüncüoğlu ile Hotaman ticaretle alakalı bol bol sohbet ettiler.

Ziyaretin anısına Kaan’a adının yazıldığı Trabzonspor formasını da hediye ettiler. Kaan, ziyaretçilerine teşekkür etti.
 
Gedikli Fırsatçıları Eleştirdi

 
Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli, ekonomi üzerinden fırsatçılık yapan kişilere sert çıktı. Gedikli, “Türkiye'ye karşı başlatılan ekonomik savaş sonrası dolar kurunda yaşanan yükselişi fırsat bilenler ürünlere zam üstüne zam yağdırdı. Marketlerde ve mağazalarda astronomik rakamlarla karşılaşan vatandaş duruma adeta isyan etti.

Bu durum hem orta ölçekli esnaflarımızı hemde alım gücü düşen vatandaşlarımızı etkilemektedir. Bu kontrolleri büyük ölçekli dağıtıcılarda yoğunlaştırmalı ve vatandaşlarımızın mağduriyeti asgariye indirilmelidir. Birileri canını ortaya koyarak ülkemizin bekası için mücadele ederken birileri de ceplerini daha fazla doldurmanın peşine düşmüştür. Şu unutulmamalıdır şuan yaşadığımız sıkıntıları aşmak için birlik olmalı ve hep beraber bizim genlerimizde olan yardımlaşma içgüdümüzle birlik olmalıyız” dedi.
 
Akçaabat'ta Sempozyum Heyecanı
 
Akçaabat Belediyesi, Uluslararası Dünden Bugüne Akçaabat Sempozyumu ile büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 2013 yılında ilki yapılan sempozyumun ardından 2. Sempozyum uluslararası boyut kazanarak 12-14 Ekim 2018 tarihlerinde Akçaabat'ta yapılacak.
 
Akçaabat yöresinin kültür envanterini oluşturan soyut, somut, yazılı, sözlü, görsel, maddi kültür mirası, tarihi, sosyal yapısı, sosyal tarihi, arkeolojisi, sanat tarihi, mimari tarihi,  dinler tarihi,  etnoloji, sosyal antropoloji, sosyal psikoloji fizik antropoloji, coğrafi özellikleri ile ilgili konular sempozyum kapsamındadır. 12-14 Ekim 2018 tarihlerinde 3 gün sürecek sempozyumda toplam 112 bildiri akademisyenler ve uzmanlar tarafından sunulacak. Toplam 28 oturumda gerçekleşecek sempozyum, değerlendirme oturumunun ardından son gün yapılacak gezi etkinliğinin ardından sona erecek.
 
Güney Çevre Yolu’nun İsmi Belli Oldu
 
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap aldıkları meclis kararıyla, halk arasında ‘Güney Çevre Yolu’ olarak adlandırılan yolu ‘Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’ olarak adlandırdıklarını açıkladı.

Başkan Kasap, “Halk tarafından Güney Çevre Yolu olarak adlandırılan yolun adı 3 Ekim 2018 günü yapılan Rize Belediyesi Meclisi 10. Bileşiminin 3. oturumunda alınan kararla Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı olarak adlandırılmıştır. Hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.
Editör: TE Bilisim