Trabzon ile dertleniyorlar. Elbette Türkiye ile. HDP’li vekillerin gözaltına alınmasıyla ilgili, ‘Geç bile kalındı. 10 şehidimiz var adamlar terörist cenazelerine gidiyorlar. Kandile tavır alamıyorlar, hatta övüyorlar. Sayın İçişleri Bakanının cesaretini kutluyoruz. Terör ve siyaset yan yana olamaz’ dediler. 

Trabzon’la ilgili olarak da Özcan ve Dayı’nın 4 önemli uyarısı var: ‘Otogar bir an önce yapılsın, teleferik acil olmamakla birlikte bekleniyor! Reşadiye üst geçidi imkan varsa yıkılıp güney kuzey haline dönüştürülsün, raylı sistemde proje ve yapım ihalesi daha hızlı yapılsın.’

Trabzon Koruma Kurulu Toplandı

Trabzon Cumhuriyet Başsavcı Vekili İhsan Büyükali'nin başkanlığını yaptığı Trabzon Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Koruma Kurulu Kasım ayı toplantısına Trabzon Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Ramazanoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Serpil Harput, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kadir Er, Trabzon E Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mesut Yıldız, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Bektaş, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Yunus Kadri Eyüboğlu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı İbrahim Büyük, T.C. Halk Bankası Merkez Şube Müdürü Erdoğan Bşıhoş, T.C. Ziraat Bankası Yomra Şube Müdürü Şenol Ertürk, T.C. Vakıflar Bankası Yomra Şube Müdürü Temel Kolaylı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan yardımcısı Erkut Çelebi, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Temel Korkmaz, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Vekili Hadi Eyüboğlu, T.C. Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Harun Kandemir’in katılımlarıyla gerçekleştirildi. 

Toplantıda gündem maddeleri olarak; iş gücü piyasasına dahil olmayan işsizlerin istihdam edilmesinin sağlanması ve üretken olmayan iş gücünün ekonomiye kazandırılmaları için düzenli olarak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında Trabzon Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne 25 kişilik kontenjan tahsis edilmesi için gerekli proje çalışmalarına başlanılması kararlaştırıldı. 

Babaanneyi Uğurladı

MHP’nin Trabzon Ortahisar Belediye Grup Başkanı Davut Çakıroğlu’nun babaannesi Hatice Çakıroğlu yaşamını yitirdi ve Of Sırağaç köyünden son yolculuğuna uğurlandı. Başkan Çakıroğlu Babaannesini Sırağaç köyünden defnettiklerini söyleyerek, arayan ve taziye dileyen tüm dostlarına teşekkür etti. Bizlerde Çakıroğlu ailesine sabır ve başsağlığı, merhumeye Alah’tan rahmet diliyoruz.

Bayraktar Ankara’da

Ankara’da iktidar partisinin kulislerinde, ilk kurulduğunda bakanlığın başına getirilen Erdoğan Bayraktar’ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığındaki yılları mumla aranıyor.  Bayraktar’ın FETÖ kumpasına kurban edilmesinden sonra, bakanlıktan istifa eden Bayraktar’ın yerine atanan hiçbir bakan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında dikiş tutturamadı. 

Bayraktar’dan sonra 3 bakan değişti ve her üç bakan da Bayraktar’ın başarısını yakalayamadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ak Parti hükümet kulislerinde Bayraktar’ın bakanlığı efsane dönemdi diye nitelendiriliyor. Bayraktar’dan sonra Çevre ve şehircilik Bakanlığı yapan hiçbir bakan Bayraktar kadar başarılı olamadı. Hatta, iddia o ki, Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan da Bayraktar’ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığındaki başarısını sonradan bu göreve gelen bakanlar tarafından yakalanamadığını bile söyledi. Erdoğan Bayraktar dün Ankara’daydı. Eski mesai arkadaşları ile bir araya geldi. Başbakan Binali Yıldırımla görüştü. Kendi bakan olduğu dönemde kabinede yer alan eski bakanlarla bir araya geldi. Ve bu buluşmaların hepsinde Erdoğan Bayraktar efsanesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koridorlarında seslendirildiği, Bayraktar’ın bizzat kendisine söylendi.

Yürekli Ve Fedakardı

Ülkü Ocakları eski Başkanı Murat Yiğit, 3 Kasım 1996 tarihinde Susurluk'ta meydana gelen kazada hayatını kaybeden Abdullah Çatlı'nın 20. ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Yiğit açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ''3 Kasım 1996 günü Susurluk kazasın da yaşamını yitirerek Hakkı'n rahmetine kavuşan yiğit Abdullah Çatlı yürekli fedakardı hep dik dururdu delikanlı bir Anadolu insanıydı. 

Vatan sevgisi nedir biliyor musunuz? Vatan sevgisi, devletinin kendisine kırmızı bülten çıkarıp, Dünyanın birçok ülkesinde ararken ve bu yüzden birçok sıkıntı çekerken bir insanın Bayrağının inmemesi Ezanların minarelerden dinmemesi Türk Milletinin ve Devleti'nin Bekası için yine aynı devlet adına Asala operasyonlarına katılabilmektir. Vefatının 20 yıl seneti devriyesin de cennet mekan reis Abdullah Çatlı’yı Allah’tan rahmet diliyor ruhu şad mekanı cennet olsun''

Eyüpoğlu Anılıyor

Türk dili ve edebiyatı, tasavvuf edebiyatı ve tarihi, Alevi-Bektaşi kültürü, Anadolu uygarlıkları, felsefe, mitoloji, arkeoloji gibi pek çok konuda eserler vermesiyle tanınan araştırmacı-yazar Trabzonlu İsmet Zeki Eyüpoğlu ölümünün 13. Yılında 12 Kasım Cumartesi günü kabri başında anılacak. Eyüpoğlu Vakfı’nca düzenlenen organizasyonun birinci bölümü saat 13.00’da Maçka Merkez mezarlığında anma töreni, ikinci bölümde ise Maçka Sümela Otelde İsmet Zeki Eyüpoğlu’nun hayatı konulu toplantı düzenlenecek. Toplantıya yazar Ahmet Özer’de katılacak. 

Çakır Sözünü Tuttu

İstanbul’dan Of-Cumapazarı Derneği (CUMDER) Başkanı Yaşar Çakır aradı. Çakır’la dostluğumuz geçmiş yıllara dayanır. Karadeniz Haber olarak gazetemizin çıktığı ilk yıllarda sayın Çakır’ı Rahmetli Salih Çamoğlu ile Cumapazarı Belediyesinde Yazı İşleri Müdürü iken gazetemize destek için ziyaret etmiştik. Uzun dönem Of Muhabirliğimizi yaptı. Gazetemize hizmetleri çoktur. 2010 Yılında Kocaeli Körfez Belediyesine çocuklarının eğitimi için tayin yaptı. 

Of’ta görev yaptığı yıllarda Of Cumapazarı İlköğretim okulu koruma derneği başkanlığı, Sağlık Ocağı koruma derneği başkanlığı ve 2004 yılında Of’ta hizmete açılan Of Anadolu lisesinin kurucu okul aile birliği başkanlığı ve birçok sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptı.Cumapazarı Belediyesindeki başarılı çalışmalarını bilen Cumapazarı halkı sayın Çakır’ı Kocaeli Körfezde görevli iken  2004 yılında İstanbul Güngören ilçesinde kurulan  Cumapazarı Derneği yönetim kurulu üyeliğine, ardından ise Cumapazarı Derneği Başkanlığına seçtiler. Yaklaşık üç yıl boyunca Kocaeli’nden İstanbul’a gidip gelerek Cumapazarı Derneğine başarılı hizmetlere imza attı. Buradaki başarısı Trabzon Dernekleri Federasyonunca takip edilerek 2015 Yılında yapılan Federasyon seçimlerinde Trabzon Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu asil üyeliğine seçildi. Halen Yönetim kurulu üyeliği devam etmekte olan Çakır Cumapazarı Derneğinin ikinci dönem başkanlığına seçildi.Mayıs 2016 tarihi itibari ile Dernek ve Federasyondaki çalışmalarını yakından takip edebilmek amacı ile Körfez Belediyesinden Güngören Belediyesine tayin yaptı. 
 
Editör: TE Bilisim