31 Mart’a doğru il yönetimi çalışma yapılıyor. Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Ankara çıkarmasında Mali İşler Başkanı Mustafa Usta da vardı. Usta, 2015 seçimleri öncesinde AK Parti’nin bugünkü binasının yenilenmesine ciddi katkılar vermişti. O dönem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan ve AK Parti Trabzon milletvekilleri ile genel merkezden övgü alan Usta Uzun sokak’taki mağazasını da SKM olarak tahsis etmişti. Usta, birkaç içinde o binanın yıkımına başlayacak ve Tanjant yönünden aldığı iş merkezi ile birleştirip Trabzon’un en modern iş merkezini kuracaktı.

Partinin SKM konusunda sıkıntı yaşadığını gören Usta hem Büyükşehir hem de Ortahisar SKM’sinin aynı binada olmasının uygun olacağını kanaatine varılınca yıkım işlemini 3 ay süreyle erteledi ve binayı ücretsiz Büyükşehir ve Ortahisar seçim koordinasyon merkezlerine tahsis etti. Mustafa Usta’nın Refah Partisinden beri Tayyip Erdoğan’a sevgisi vardır. Biliriz, Terörün panzehiri olan Süleyman Soylu beyle sohbeti çok iyidir. Tayyip Erdoğan’la Türkiye’nin demokratik ve özgürlükler anlamında kazanımlarının korunması için her türlü fedakarlığı yapan bir değerdir. Usta’yı daha da farklı kılan Allah rızasını en yüksekte tutması ve büyüdükçe de mütevazileşmesidir. Onun için diyoruz ki, İl başkanı Haydar Revi’nin hem dostu hem de hizmet adamıdır.  
 
Makam İsteyenin Burada Yeri Yok

AK Parti Trabzon milletvekili Ayvazoğlu AK Parti’nin ikbâl, makam ve mevki düşkünü insanların partisi olmadığını söyledi. Ayvazoğlu, milleti arkasına alan bir partinin yıkılmayacağı eklemesini de yaptı. Güçlü hükümetlerle güçlü belediyeciliğin olabileceğine işaret eden Ayvazoğlu şöyle devam etti:  “Belediye başkanımız burada sayısız hizmet getirebildiyse, bu güçlü hükümetimiz sayesindedir. Sizlerden sadece AK Parti’ye oy vermenizi değil ilçenize sahip çıkmanızı istiyoruz. Oy vermek tercih, ilçeye sahip çıkmak zorunluluktur. Bu sorumlulukla hareket etmenizi istiyoruz. Büyükşehir belediye başkan adayımız Murat Zorluoğlu, kendisine adaylık tevdi edildiğinden bu yana dağ bayır koşuyor. AK Parti belediyeciliğiyle neler yapabileceğini insanlara anlatıyor. Van’da yaptığı başarılı işleri biliyoruz. Trabzon’da neler yapabileceğini buradan tasavvur edebiliriz.”

Saadet’in Adayı Mimar

Saadet Partisi Akçaabat Belediye Başkan Adayı olarak Mimar Osman Tuğrul Gazi Bayram olarak açıklandı. 31 Mart’ta Yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi için siyasi partiler adaylarını açıklamaya devam ediyor. BTP, AK Parti, İyi Parti’den sonra Saadet Partisi de Akçaabat Belediye Başkan Adayını açıkladı. Saadet Partisi Akçaabat Belediye Başkanlığı için Mimar Osman Tuğrul Gazi Bayram’ı aday gösterdi.1975 Akçaabat doğumlu olan Osman Tuğrul Gazi Bayram, Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunu. Çeşitli firmalarda görev yapan Bayram’ın, Akçaabat’ta kendine ait mimarlık ofisi bulunuyor.

Akyüz’ün Eleştirileri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar Mehmet Salih Akyüz  Trabzon’u arşınlıyor. Akyüz; Trabzon’un belediyeler arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle çok şey kaybettiğini belirterek, “Trabzon’a her hükümet yatırım yapmıştır. Yeter ki, doğru projeler istensin. Ama Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi’nin yanlış projeleri sebebiyle Trabzon çok şey kaybetti. Sorumlu Büyükşehir olarak görülüyor. Ortahisar’ın yanlış projelere karşı çıkması gerekirdi. Yanlış projelerde her iki belediyenin de sorumluluğu var” dedi.

Üvey Değil Öz Evlatız

Milliyetçi Hareket Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Adem Çelik, AK Partililere, ‘’Bizler sizlerin üvey değil öz kardeşleriniziz’’ dedi. Çelik’in mesajı şöyle; “Biz MHP olarak artık Cumhur ittifakının gereği olarak sizinle iç içeyiz. Cumhur ittifakının gereklerini hayata geçirmenin zamanıdır. 15 Temmuzda yaşana süreci hepimiz gördük. O kara günlere bir daha gitmemek için ele ele vermeliyiz. Türkiye’de Cumhurbaşkanı hangi partiden olursa olsun biz MHP olarak Cumhurbaşkanımıza el uzatanın elini kırarız. Devlet bürokrasisinde üst kademede her kimlerse Cumhurbaşkanına dil uzatırsa o dili de kopartırız. Dolayısıyla bizler sizlerin üvey değil öz kardeşleriniziz. Biz Akçaabat’ta sandıkları patlatalım. Genel seçimlerde almış olduğumuz oy oranının üstüne çıkalım” dedi.

Aydoğdu’nun Mesajı Net

CHP’nin Yomra ilçe başkanlığına atanan Ali Sait Aydoğdu dün yapılan Trabzon paylaşımından(CHP-İYİ PARTİ) sonra aradı ve ‘Yazımız geldi. Yomra’da İYİ Partiyi destekleyeceğiz. Bu partimizin bize verdiği talimattır. Ben kendi adayımızla yarışalım istedim Ama Genel Başkanlarımız böyle uygun buldu. Mustafa Bıyık kardeşime ekibimle tam destek vereceğimin bilinmesini ister tüm vatandaşarımıza saygılar sunarım’ dedi.

Saldırı Meclis Gündeminde

Türkiye'de her kesimin gönlünde haklı bir saygınlık kazanmış olan Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ı hedef alan saldırının aydınlatılması konusunda hukukçuların suç duyurusuna rağmen hiçbir ilerleme kaydetmemesi milletvekillerinin de dikkatini çekti. Verdiği soru önergeleriyle TBMM'nin en çalışkan vekillerinden biri olarak gösterilen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Prof. Dr. Haydar Baş'a yapılan saldırıyı bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM'de bir soru önergesi veren Niğde Milletvekili Gürer, skandal olayla ilgili ne gibi adımlar atıldığını sordu.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer imzasıyla verilen soru önergesinde şu ifadeler yer aldı: "07. 01. 2019 tarihinde BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş damadını vatani görevini yapmak üzere Edremit 19. Piyade Subay Tugayı'na teslim edip, dönüş yolundayken Balıkesir ilinin Susurluk ilçesi trafik şubenin önünde yaşanan durum kamuoyuna yansımıştı. Bakanlığınızca konuyla ilgili herhangi bir inceleme yapılmış mıdır? Bu incelemelerle ilgili sonuç nedir?"

Çayırbağı’na Semt Sahası
 
Trabzon-Düzköy Çayırbağı'nda uzun süredir beklenen semt sahası Çayırbağı Mahallesi Muhtarı Azmi Köroğlu'nun gayreti, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu  ve Milletvekili Salih Cora'nın takibi ile yatırım programına alınarak ihaleye çıkartıldı. Bir kompleks halinde yapılması planlanan semt sahası içerisinde sentetik çim yüzeyli bir futbol sahası, bir basketbol-voleybol sahası, prefabrik soyunma odası, 1000 metrekarelik otopark ve 1000 metrekarelik dinlenme alanı bulunuyor. Açık ihale usulüyle gerçekleştirilecek ihaleye  11 Şubat 2019 günü saat 10:00'a son teklif kadar verilebilecek. Ardından yapılacak değerlendirme ile Çayırbağı Semt Sahası'nın yapımını üstelenecek firma belirlenecek. Bu proje tamamlandığında özellikle gençler için önemli bir sosyal ihtiyaç daha karşılanmış olacak. Milletvekilliği genel seçimlerinde Çayırbağı halkına verilen Semt Sahası sözünün tutuluyor olması yöre halkınca sevinçle karşılanırken Bakan Soylu'ya ve Milletvekili Cora'ya teşekkür ettiler.
Editör: TE Bilisim