Ulusoy her iki döneminde de rektör Süleyman Baykal’a destek verdi. Baykal’ın çekirdek kadrosunda yer aldı. Baykal’ın ikinci döneminde Ulusoy’un üniversiteyi terk etmesi gerçekten garip karşılanıyor. Kampusun derin kulislerinde Ulusoy’un KTÜ veda etmesini tek bir sebebe bağlanıyor. Ulusoy, dekanlık ya da rektör yardımcılığı bekliyordu olmayınca benim misyonum üniversitede bitti diyerek veda etti. 

6 İlçe Kararacak

Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesine bağlı Zeytinlik ve Kaleköy mahallelerinde 10-11.02.2017 (Cuma ve Cumartesi) tarihlerinde yapılacak olan Tesis yenileme çalışması nedeniyle 09:00 – 15:00 saatleri arasında, Sürmene İlçesine bağlı Orta mahallede 11.02.2017 (Cumartesi)  tarihinde tesis yenileme çalışması nedeniyle 08:00-12:00 saatleri arasında; Akçaabat İlçesine bağlı Ortaköy mahallesi ve Türkcell vericisi bölgesinde 13.02.2017 (Pazartesi) tarihinde tesis yenileme çalışması nedeniyle 09:00-15:00 saatleri arasında; Akçaabat İlçesine bağlı Dürbinar mahallesi, Orta Mahalle, Sarıtaş Mahallesi, Yaylacık mahallesi ve Kayalar mahallesinde 12.02.2017 (Pazar) tarihinde Tesis Yenileme Çalışması nedeniyle 07:00-12:00 saatleri arasında; Ortahisar ilçesine bağlı Akoluk mahallesi, Mazlum Matbaa ve Aşkale Çimento bölgesinde 12.02.2017 (Pazar) tarihinde Bakım Onarım çalışması nedeniyle saat 08:00-09:00 ve 15:00-16:00 saatleri arasında; Ortahisar ilçesine bağlı Çilekli Mahallesi, 2 Nolu Bostancı Mahallesi, Dolaylı Mahallesi, Bulak Mahallesi, Elmalık mevkiinde 12.02.2017 (Pazar) tarihinde Tesis yenileme çalışması nedeniyle 08:30- 16:00 saatleri arasında; Maçka ilçesine bağlı Armağan mahallesi ve Günay Mahallesinde 12.02.2017 (Pazar) tarihinde Bakım Onarım çalışması nedeniyle saat 08:00-09:00 ve 15:00-16:00 saatleri arasında; Düzköy ilçesine bağlı Aykut Mahallesinde 11.02.2017 (Cumartesi) tarihinde Bakım Onarım Çalışması nedeniyle 08:00 – 12:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yapılacağı bildirildi.  

TİSKİ’den Bir Fırsat Daha

TİSKİ Genel Müdürlüğüne olan içme suyu ve atık su borçlarını 6736 Sayılı Kanundan faydalanarak yapılandırmalarına rağmen, taksit ödemelerini zamanında gerçekleştirmeyen abonelere, eklenen geçici madde ile 2017 yılı Mayıs ayı sonuna kadar geç ödeme zammıyla birlikte ödeme yaparak Kanundan faydalanma imkânı getirildi. Aynı düzenleme ile 2017 yılının Ocak ayından itibaren ödenmesi gereken yapılandırma taksitlerinin ödeme süreleri, taksit ödeme sürelerinin bitim tarihinden itibaren dörder ay süreyle uzatıldı. 

Daha önce peşin ödeme tercihinde bulunulmasına rağmen ödeme yapmayan abonelere de taksitli ödemeye geçiş yapabilme hakkı verildi. Söz konusu durumunda bulunan aboneler, 30 Nisan 2017 mesai bitimine kadar TİSKİ Genel Müdürlüğünün ilgili birimlerine yazılı olarak başvuruda bulunularak taksitli ödeme seçeneğinin tercih edilmesiyle bu haktan yararlanabilecek. Peşin ödemeden taksitli ödeme seçeneğine geçiş yapacak olan aboneler, ilgili katsayının uygulanması suretiyle bu haktan yararlanabilecek. Daha önce peşin ödemelerini Aralık ayında gecikme zammı ile yapan abonelere ise kanun kapsamında peşin ödeme indirimi uygulanarak, fazla ödenen tutarlar için ilgili yasa gereği iade işlemi uygulanacak.

Cora Sahada

TBMM’de çalışmaların ara vermesiyle birlikte memleketine gelen AK Parti Trabzon Milletvekilleri arasında sahadan ayrılmayarak dikkat çeken AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora oldu. 

Cora memlekete gelir gelmez ilk olarak Trabzon İl Emniyet Müdürü Hakan Arıkan’ı ardından da Trabzon İl Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu’nu ziyaret etti. Cora bu ziyaretlerle sınırlı kalmayarak tıpkı Arıkan ve Ayvazoğlu gibi görevine yakın zamanda başlayan SGK İl Müdürü Aydın Gedikli ve İşkur İl Müdürü Adnan Sezgin’i ziyaret etti. Cora, Arıkan’ı ziyaretinde şehrin asayişini Ayvazoğlu’nu ziyaretinde turizmle alakalı gelişmeleri ve Sezgin ile Gedikli’yi ziyaretinde de istihdam ve çalışma alanlarıyla alakalı sohbet gerçekleştirdi. Cora’nın İşkur’u ziyaretinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan’ın olması da dikkatlerden kaçmadı.

Yazın Kaldırımları Konuşacağız

Trabzon’da karla mücadele çalışmaları, Trabzon’u ikiye böldü. Bir grup çalışmaların yeterli olduğunu savunurken başka bir grup belediyelerin sınıfta kaldığını ifade etti. Bu tezi ortaya atanlar ise özellikle Maraş Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Gazipaşa’yı örnek gösteriyor. Maraş Caddesinde iş makineleri girerek karları temizleyip, kamyonların kasasına koyarak tahliye etti. Ancak burada MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu’nun bir uyarısına dikkat çekmek istiyoruz.  

Çakıroğlu’nun dikkat çektiği konuyu ise yazın çok konuşacağız gibi. Maraş Caddesinde ki kar temizleme çalışmaları sırasında yüksek tonajlı araçların kaldırımlara çıktığına dikkat çekiyor. Bu araçların ağırlığını, kaldırımların taşıyamayacağını ifade eden Çakıroğlu, yazın buralarda sorunlar olabileceğini ifade etti. Çakıroğlu, “Yazın o sokakların, kaldırımlarını konuşuyor olacağız. Kaldırımlara çıkarılan iş makinelerinin ağırlığını o kaldırımlar taşıyacak boyutta değil” ifadelerini kullandı.

Muhtar Can Teşekkür Etti

Bölgede yağan yoğun kar sonrası belediyeler gece-gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Akçaabat ilçesi Yıldızlı mahalle muhtarı Ufuk Can, Akçaabat belediye Başkanı Şefik Türkmen ve ekibine üstün çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Mahallede açılmadık yol bırakmadıklarını ifade eden muhtar Can, “Belediye ile koordineli olarak çalışarak kapanan yollar açıldı. Akçaabat Belediyesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu hassasiyetinden ötürü Başta Başkan Türkmen olmak üzere tüm ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Doğankent'e İtfaiye Desteği

Doğankent Belediyesinin itfaiye aracının arıza yapması üzerine Görele Belediyesince geçici olarak itfaiye aracı tahsis edildi. Doğankent Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, komşu belediyelerin, hemşehrilik ve dostluk bilincinin partiler üstü olduğunu belirtti. İtfaiye araçlarının arıza yapması üzerine Görele Belediyesinin bu arıza giderilene kadar, kendi itfaiye araçlarından birini tahsis ettiğini kaydeden Tekin, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener'e yardımlarından dolayı teşekkür etti. 
 
Editör: TE Bilisim