Günaydın üroloji ve böbrek nakli uzmanlığı alanında akademik kariyere sahip.  Dr. Günaydın,  1981 yılında Vakfıkebir ilçesinde doğdu. İlkokulu Vakfıkebir Kirazlık İlkokulunda, Ortaokulu ve Lise'yi Trabzon Anadolu Lisesinde tamamladı.
 
1998 yılında İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesini kazandı. 2004 yılında buradan mezun oldu. 2005 yılında uzmanlık sınavını kazanarak Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesinde Üroloji dalında uzmanlık eğitimini 2010 yılında tamamladı. 2015 yılında İstanbul Üniversitesi / Sağlık Bilimleri Fakültesi/Sağlık Yönetimi Bölümünde de yüksek lisansını tamamladı. Dr. Günaydın’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.
 
Başkanlık İçin Adayım
 
Genel seçimler tamamlandı. Artık yerel seçimler konuşulmaya gündem olmaya başladı. Şalpazarı eski Belediye Başkanı Fehmi Cengiz yerel seçimlerde yeniden Şalpazarı Belediye Başkanlığı için aday olacağını açıkladı.  Fehmi Cengiz, “Önceliğim ve arzum AK Parti’den aday olmaktır. Eğer AK Parti’den aday gösterilmezsem halkımızın benimseyeceği başka bir siyasi parti çatısı altında aday olacağım” dedi.
 
Vakfıkebir’e Hayırlı Olsun 
 
Vakfıkebir’de çözülemez gibi görünen bir sorun daha, Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın girişimleri ve yoğun gayretleri ile tarih oluyor.  Uzun yıllardır kullanılmayan Vakfıkebir Otelinin tadilatı yaklaşık olarak 15 Milyon TL’lik bir yatırımla, Dünya’nın en önemli otel zincirlerinden birisi olan ‘Ramada’ markası ve kalitesiyle bölge turizmine kazandırılıyor. Otelin bir ile bir buçuk ay içerisinde hizmete girmesi bekleniyor.
 
Çözüm İstediler
 
Trabzon’un Ortahisar ilçesi Fatih Mahallesi Şehit Hakan Özer Sokak'ta bulunan çocuk parkının bakımsızlığı vatandaşlar tarafından tepki topladı. Çevre sakinleri parktaki oyun aletlerinin yetersiz olduğunu ifade ettiler. Vatandaşlar park yanında bulunan kaldırımlara araba park edildiğini bu soruna çözüm istediklerini söylediler. Vatandaşlar; “Çocuklarımız için bu park yetersiz. Yeşillendirmesi çok az. Salıncakların güvenlik yerleri kırılmış diğer oyuncaklar kullanılamıyor. Çocuklarımızı daha uzaktaki parklara getirmek zorunda kalıyoruz” dediler. Özellikle yaz aylarında çocuklar ve aileler tarafından rağbet gören bu alan, gün geçtikçe kullanılamaz hale geliyor. Vatandaşlar, yetkililerden kısa sürede oyun parkına el atması ve çocukların eğlenebileceği hale getirilmesini bekliyor.
 
Daha Çok Dikkat Edilmeli
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortahisar İlçesi Yenicuma Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm devam ediyor. Mahallede çalışma yürüten beton mikserleri bir ağacın köküne beton döktü. Vatandaşlar yetkililerden çözüm isteyerek çalışanların bu konuda daha duyarlı olmasını istediler ve ağacın köküne dökülen betonun temizlenmesini talep ettiler.
 
Çocukların İlgilisini Artırmak İçin Camiyi Süsledi
 
Türkiye genelindeki 77 bin cami ve kursta yaz Kuran Kursları düzenlenirken bu kurslara çocukları çekmek için ilginç yöntemler uygulanıyor. Bunlardan biri de Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Dikkaya köyünde yaşanıyor. İlçenin Dikkaya Köyü’nde köy camisine çocukları nasıl çekerim diye düşünen Cami imam hatibi İbrahim Gumba, camiyi doğum günü kutlamalarında daha çok kullanılan balon ve süslemeler ile süsleyerek çocuklar için cazip hale getirmeye çalışıyor. Gumba, ayrıca kursa katılan öğrencilerden derslerini verenleri çeşitli ödüllerle ödüllendiriyor. Camii Yaz Kur'an Kursuna katılan çocuklar ”Karnelerimizi aldık, buraya camiye İbrahim Gumba hocamızın yanına geliyoruz. Kur’an öğreniyoruz arada sırada teneffüs veriyoruz, dışarda oyun oynuyoruz sureleri okuyoruz çok iyi vakit geçiriyoruz” dediler.
 
Görev Deniz’e Verildi
 
CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı’nın istifa etmesiyle boşalan CHP Rize İl Başkanlığına vekaleten atanan Saltuk Deniz, yönetim kurulu toplantısında yapılan seçimle İl Başkanı seçildi.
 
Tüzük gereği İl Başkanlığı seçimini gerçekleştiren CHP Rize’de il yönetim kurulu toplantısında il başkanlığı için seçim yapıldı. İl başkanlığını vekaleten sürdüren Saltuk Deniz, yapılan seçim sonucunda toplantıya katılanların oy birliği ile CHP Rize İl Başkanı seçildi.
Editör: TE Bilisim